למרות שמחשבות על מאכלים מסויימים יכולות לשמח אתכם, אלו דווקא המזונות הבריאים אותם תזכרו מהר יותר.
אלו הממצאים העולים ממחקר חדש שפורסם בסוף השבוע בכינוס השנתי של איגוד הסוכרת האמריקני. המחקר נעשה על-ידי חוקרים מהמחלקה לתזונה ומזון באוניברסיטת אשלנד שבאוהיו.
החוקרים נתנו ל-240 מתנדבים צעירים רשימה של 62 פריטי מזון וביקשו מהם לדרג כל מזון תחת ההגדרות של "שמחה", "רגשנות", "נעימות" ו"נחמה".
תוצאות הניסוי:
- הניקוד הגבוה ביותר בקטגוריה "שמחה": גלידה, שוקולד, עוגה, ענבים ופיצה.
- הניקוד הנמוך ביותר בקטגוריה "שמחה": טופו, סויה, אבוקדו, נקניק מעושן וסלמון.
- הניקוד הגבוה ביותר בקטגוריה "נעימות" ו"רגשנות": דומה למזונות שדורגו ב"שמחה", אך עוגיות גם הן דורגו גבוה.
- הניקוד הנמוך ביותר בקטגוריה "נעימות" ו"רגשנות": דומה למזונות שדורגו ב"שמחה", אך הכרובית הצטרפה לרשימה.
- הניקוד הגבוה ביותר בקטגוריה "נחמה": שוקולד, גלידה, ענבים, ספגטי, מקרוני, תפוח ותפוז.
בסה"כ, המזונות שדורגו במקום הגבוה ביותר ככאלו המעוררים תגובה רגשית - שילוב של שמחה, רגשנות, נעימות ונחמה - היו גלידה, שוקולד ועוגיות. טופו, סויה ואבוקדו השיגו בקטגוריה זו את הניקוד הנמוך ביותר.
המשתתפים דירגו גם את מידת הבריאות של כל מזון.
הניקוד הגבוה ביותר בקטגוריה של בריאות הראה כי המזונות שדורגו במקום הנמוך ביותר כללו בראש וראשונה חטיפים (דוריטוס, צ'יריוס, משקאות מוגזים וטופי), ואלו שדורגו במקום הגבוה ביותר היו פירות וירקות מסויימים (ברוקולי, תפוח, תפוז, גזר, ענבים ואפרסק).
זוכרים את הגלידה?
החוקרים נתנו למשתפים שאלון לאחר שסיימו לדרג את המזונות. המטלה: להפוך את הדף, ולרשום כמה שיותר מזונות שהופיעו ברשימה.
המשתתפים זכרו במידה משמעותית יותר מזונות בריאים לעומת המזונות שאינם בריאים. הם לא הצליחו לזכור מזונות שזכו לניקוד גבוה בהיבט הרגשי.
המשתתפים לא זכרו את הקטגוריות "הרגשיות" יותר מהקטגוריות האחרות, אך זכרו את המזונות הבריאים יותר מאלו שאינם בריאים.
לא ברור מדוע המשתתפים זכרו יותר מזונות בריאים ולא מזונות רגשיים. החוקרים מקווים שמחקרים עתידיים יבדדקו אם אינדקס מסת גוף (BMI) או תגובות רגשיות שליליות משפיעים על הזכרון.