כמות הפרוטאין שאדם בוגר זקוק לה כדי להישאר בריא מבוססת על משקל ולא על גיל. כך על-פי מחקר חדש שפורסם בעיתון האמריקני לתזונה רפואית.
כשאנשים מזדקנים, חילוף החומרים והפיזיולוגיה שלהם משתנים בדרך כלל, ושינויים אלו יכולים להשפיע על הצרכים התזונתיים. למרות שחוקרים רבים מאמינים כי אנשים מבוגרים זקוקים לכמות רבה יותר של פרוטאין לעומת אנשים צעירים, השערה זו אינה משתקפת ב"מינון היומי המומלץ" (המלצות שירותי המזון והבריאות בארה"ב לגבי צריכה יומית של אבות המזון, ויטמינים ומינרלים - RDA) ו"בצורך הממוצע המשוער" (EAR), שהם דומים לכל הגברים הבריאים והנשים הבריאות מגיל 19.
ההמלצות על-פי ה-RDA וה-EAR לפרואטין הן 0.8 גרם ו-0.66 גרם פרוטאין לקילוגרם של משקל גוף ביום, בהתאמה. זהו בערך 54 גרם פרוטאין ליום לאדם במשקל 68 קילו, או כ-1.5 חזות עוף ו-200 גרם סטייק.
חוקרים מאוניברסיטת פרדיו שבארצות הברית ערכו מחקר כדי לבדוק אם הצורך בפרוטאין אכן משתנה עם הגיל.
הם גייסו 42 מתנדבים למחקר: 11 גברים צעירים, 12 נשים צעירות, 8 גברים מבוגרים ו-11 נשים מבוגרות. טווח הגילאים של המשתתפים נע בין 21 ל-46 ובין 63 ל-81.
המשתתפים עברו שלוש תקופות מחקר בנות 18 יום, בהן התזונה שלהם הייתה מוגבלת. במהלך כל יום מ-18 ימי הניסוי, הם קיבלו 63%, 94%, או 125% מכמות הפרוטאין המומלצת על-פי RDA. הם הורשו גם לאכול על-פי התזונה הרגילה שלהם לפחות שבוע אחד בין תקופות המחקר.
במהלך היום ה-14 עד ה-17 של כל ניסוי, מדדו החוקרים את רמת האיזון של החנקן בקרב המשתתפים. רמת האיזון של החנקן קובעת את השוני בין כמות החנקן (בעיקר מהפרוטאין) שהאדם מעכל לכמות שהוא מפריש (כפסולת). אנשים בריאים נפטרים מאותה כמות של חנקן אותה הם צורכים.
לדברי החוקרים, המחקר הראה כי אנשים צעירים ומבוגרים אינם זקוקים לכמות שונה של פרוטאין כדי להיות בריאים. כלומר, 0.8 גרם פרואטין לקילוגרם של משקל גוף היא כמות המתאימה למעשה לכל אדם בוגר.