טיפ בריאות: אלרגיה למזון היא תגובה של המערכת החיסונית למזון שהגוף מאמין בטעות כי הוא מזיק. כך על-פי "רשת אלרגיה למזון ואנאפילקסיה".
ברגע שהמערכת החיסונית החליטה לטפל במזון מסוים בדרך זו, אכילה של מזון זה עלולה לגרום לשחרור מסיבי של כימיקלים הידועים כהיסטמינים. כימיקלים אלו, בתמורה, מעוררים תגובות אלרגיות שיכולות להשפיע על המערכת הנשימתית, מערכת העיכול, העור והמערכת הקרדיווסקולרית (של הלב וכלי הדם).
למרות שאדם יכול להיות אלרגי לכל מזון, המאכלים הבאים הם השכיחים ביותר ואחראים ל-90% מהתגובות: חלב, ביצים, בוטנים, אגוזים (כולל אגוזי מלך וקשיו), דגים, צדפות, סויה וחיטה.