זה מספר שנים, שמתנהל בעולם מאבק נרחב נגד חברות ביו-טכנולוגיות ומוצריהן המהונדסים גנטית, עקב החשש להשפעות שליליות של שימוש בהנדסה גנטית על הסביבה והבריאות.
בשבועיים האחרונים, התקיימו ברחבי העולם הפגנות רבות נגד אוכל מהונדס גנטית, כתגובה להפעלת לחץ מצד ארה"ב על מדינות אירופה ומדינות נוספות (כולל ישראל), לשיווק התוצרת המהונדסת שלה.
ב-1994 שיווקו את העגבניות הראשונות אשר פותחו באמצעות הנדסה גנטית, אך המהפכה הביו-טכנולוגית החלה עוד מוקדם יותר, בשנות ה-70, כאשר גילו דרך לשנות באופן מלאכותי את ההרכב התורשתי של תאים חיים. כבר אז, הביעו מדענים דאגה אשר נבעה מהחשש מפני סיכונים אפשריים של מניפולציות גנטיות, והאפשרות ליצור "מפלצות" אשר יהוו סיכון לבני האדם בצורה כלשהי.
בישראל עוסקים בהנדסה גנטית במסגרת מחקר ופיתוח ביו-טכנולוגי כבר מתחילת שנות ה-80, למטרות חקלאיות ואחרות.
ארגון "פעולה ירוקה", הפועל לקידום מודעות הציבור בנושאים סביבתיים וחברתיים, יקיים פעילות מחאתית ססגונית נגד אוכל מהונדס גנטית מול משרדי איגוד תעשיות המזון. האירוע יתקיים ביום ראשון הקרוב, (6.7.03) בשעה 16:00, מול בית התעשיינים, ברחוב המרד 29 בתל-אביב.
מידע נוסף בנושא השפעותיו של האוכל המהונדס גנטית ניתן למצוא באתר "פעולה ירוקה":
www.greenaction.org.il/genetic.html