ארוחות מעטות יותר ובגודל נורמלי, המכילות כמויות גדולות של חלבון רזה, יכולות לתרום לתחושת שובע גדולה יותר מאשר ארוחות קטנות ותכופות יותר. כך עולה ממחקר שנעשה באוניברסיטת פרדיו שבאינדיאנה.
החוקרים גילו כי כשהקפידו על אכילת כמויות גדולות של חלבון, גברים שניסו לרדת במשקל הרגישו שבעים יותר לאורך היום. בנוסף, הם נהנו גם מירידה בתשוקה לאכול בשעת לילה מאוחרת וחשבו פחות על אוכל.
ממצא נוסף שעלה מן המחקר הוא שלמרות הנטייה המוכרת לאכול ארוחות קטנות ותכופות יותר, הרי שלארוחות כאלו כמעט ואין השפעה על השליטה בתיאבון. לעומת זאת, ארוחות גדולות תורמות לירידה בתיאבון, ולתחושת שובע גדולה יותר. החוקרים הדגישו כי שלוש הארוחות הגדולות אליהן התייחסו במחקר היו מוגבלות בקילוגאול ושיקפו גודל מנות נכון המתאים לתוכנית לירידה במשקל.
ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת "Obesity", והוא מומן על-ידי חברות לשיווק בשר וביצים בארצות הברית, ועל-ידי מרכזי רפואה לאומיים של מדינת אינדיאנה.
החוקרים מייעצים לאנשים המנסים לרדת במשקל להוסיף כמויות מתונות של חלבון במסגרת שלוש ארוחות ביום כדי להצליח לשלוט בתיאבון ובתחושת השובע.
ביצים וסוגי בשר רזה הם מקורות טובים לחלבון, ואם הם משולבים בארוחות בהם בדרך כלל לא משלבים חלבונים, כמו לדוגמה ארוחות בוקר, הם יכולים לשמש כאסטרטגיה טובה לשליטה במשקל, לשיפור תחושת השובע ולשמירה על מסת רקמות רזה, החיונית לאנשים מזדקנים.
במסגר המחקר, 27 גברים שמנים וכאלו שסבלו מעודף משקל חולקו לקבוצות של "חלבון 'גבוה'" ושל "חלבון נורמלי". הכל צרכו תזונה מוגבלת בקילוגאול למשך 12 שבועות - שהייתה 3,150 קילוגאול פחות מהתזונה הנורמלית שלהם. כמות החלבון השתנה בין הקבוצות.
התזונה שכללה כמות חלבון נורמלית הורכבה מ-14% חלבון, 60% פחמימות ו-26% שומן, והתזונה שכללה כמות חלבון גבוהה הכילה את אותה כמות שומן אך 25% חלבון ו-4% פחמימות. לדוגמה, המקורות העיקריים לחלבון בקבוצת "החלבון הנורמלי" בארוחת הבוקר היו רטבים מחלבונים של הצומח. לעומת זאת, המקור העיקרי בקבוצת החלבון הגבוה היו נקניקיות, גם הן עשויות מחלבונים מהצומח, כמו גם מתחליפי ביצים. סה"כ צריכת החלבון במסגרת התזונה עתירת החלבון הייתה 25% מבשר חזיר ו-15% מביצים. שני המקורות הכילו את כמות חומצות האמינו והחומרים המזינים האחרים להם נזקקו המשתתפים על בסיס יומי. כמות החלבון בקבוצה של ה"חלבון הגבוה" הייתה כ-48 קילוגאול לארוחה.
הבדל נוסף בין שתי הקבוצות הוא שהתזונה שהכילה כמו נורמלית של חלבון לא כללה חלבונים ממזונות בשריים.
קטניות ומוצרי סויה גם הם מקורות עשירים של חלבון, אך הם אינם שכיחים ברוב התזונות כמו מוצרי החלב והבשר. כ-40% מהחלבון שרובינו צורכים מגיע ממוצרי בשר ו-5% נוספים מביצים וממוצרי ביצים. מטרת המחקרים לא הייתה להראות את העדיפות של חלבונים אלו, אלא להראות את היתרונות הברורים של צריכה גבוהה של חלבון.
אכילה תכופה יותר נבדקה גם היא לאור הנטייה לאכול ארוחות קטנות ותכופות יותר במטרה לרדת במשקל. אחת הסיבות לסברה הזו היא שמחקרים ישנים יותר הראו כי אנשים שסובלים מעודף משקל ומהשמנה נוטים לאכול ארוחות מעטות יותר.