|
מנואל טרכטנברג ואיציק שמולי
|
|
|
|
|
"אני חושב שהנצחון הכי גדול של המאבק הזה הוא עצם העובדה שאנחנו הישראלים העזנו להביט במראה ולגלות שם את עצמנו מחדש. כל חוסר התקווה והציניות והאדישות פתאום התפוגגו ופינו את מקומם לתקווה אחת גדולה שכבר שכחנו איך היא מרגישה, היא כמעט ונעלמה" - כך אמר (יום ג', 6.9.11) איציק שמולי, יו"ר התאחדות הסטודנטים, שהגיע לוועדת טרכטנברג ודיבר על סוגיית הדיור הציבורי, פינויים של יושבי המאהלים, פתרון בעיית יוקר המחייה, השילוב בין כלכלת שוק חופשית לבין אלמנטים סוציאליים ואחריות הממשלה לחברה הישראלית.
"הרבה אנשים שואלים אותנו מה השינוי מבקשים לראות בישראל. ואני חושב שהועדה הזאת מרכזת בתוכה מבחינה מקצועית אנשים טובים, מצוינים ואיכותיים מאוד. ואני חושב שזה לא תפקידנו לבוא ולומר לועדה 'השקיעו את השקל העודף בהרחבת חוק חינוך חינם או בדיור הציבורי'. תפקיד המוחים למחות ותפקיד הממשלה להקשיב ולהענות", הוסיף שמולי.
שמולי אמר כי הוא מאמין בעבודת הוועדה, אך ציין כי מסקנותיה יכולות להיחשב להיסטוריות, או להבדיל להיזכר כאפיזודה חולפת. הוא דרש להתחיל לדבר על ההוצאה הממשלתית במקום על הקטנת ההכנסה, וביקש מהוועדה לשתף את הסטודנטים כחלק מהפתרונות. "הסטודנטים הם חלק מהפתרון ומוכנים לקבל על עצמם משימות - אנחנו נעמוד בהן. היו לנו את כל הסיבות שבעולם לא לבוא לכאן היום. היו עשרות וועדות ציבוריות בישראל. אנחנו דרוכים ומצפים למסקנות הוועדה והן לא יקבלו הכשר מאיתנו ולא מאף אחד אחר - רק מהציבור."
שמולי פנה לטרכטנברג: "בנימה אישית, מנואל, אתה איש מקצועי ואיש אמת - הדילמה הזאת היא מונחת לפתחך ואנחנו רוצים להאמין שהמהפכן מקורדובה יגבר על הפרופסור מהרווארד".
פרופ' מנואל טרכטנברג ענה לשמולי: "ציירת בפנינו כמיהה שאתה משמש לה קול. קורים עכשיו אירועים שאף אחד לא יכול היה לצפות. תפקידנו לתרגם את מה שאתם מבטאים לשפה מקצועית, לשפת המדיניות. זו מלאכה קשה מכיוון שהקולות שאתם מבטאים הם רבים ומגוונים מאוד, מכיוון ובקולות ישנו גם כאב ממוקד וגם כמיהה למשהו אחר".