אובמה בירושלים

לישראל לא יהיה חבר טוב כארצות הברית

הנשיא האמריקני התקבל על-ידי ילדים נושאי דגלים ● חתם בספר האורחים: זה כבוד גדול עבורי להיות במדינת ישראל ולאשר את הברית החזקה בין ארצות הברית לישראל
איציק וולף חדשות ביקור אובמה תגובות
אובמה נטע עץ מגנוליה [צילום: AP]

נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, קיים במשכן נשיאי ישראל פגישת עבודה עם נשיא המדינה, שמעון פרס. השניים נועדים בחדר יחד עם יועציהם. אובמה עם מזכיר המדינה האמריקני, ג'ון קרי, ופרס עם יועציו.

לאחר הפגישה יצאו פרס ואובמה אל העיתונאים ונשאו הצהרות.

אובמה הודה לנשיא פרס על קבלת הפנים החמה. "הייתי בגן היפה והבאתי עץ מארצות הברית שיש לו מקום בגן שלך - סמל לידידות בין המדינות. אתה אמרת שתפקידו של ראש הממשלה לשלוט ותפקידו של הנשיא להקסים.

"חזרתי לירושלים העיר הנצחית ואני בחברת מי שהקדיש את חייו לישראל חזקה. זו עבודה של דורות. מישל ואני זוכרים היטב את הביקור שלך כשנתתי לך את מדליית החירות על כל חייך שבהם נשאת כל תפקיד אפשרי. לכן גם היום יכולתי לשמוע מהנשיא פרס על כל מיני היבטים של האזור, על אירן, על הקשיים. אחד היתרונות בדיבור עם פרס הוא שלא רק שיש לו חזון מדהים הוא גם מעשי ויש לו עצות טובות", אמר. "הדגשתי שוב שלישראל בכל הנושאים לא יהיה חבר טוב כמו ארצות הברית והעבודה שלנו תבטיח שכל הילדים שפגשנו כאן יהיה ביטחון ושגשוג. המחויבות לדורות הבאים הם העצים ששתלנו".

אובמה הזכיר בדבריו את הסיפור התלמודי על חוני המעגל ששתל עץ שיניב פירות רק שבעים שנה לאחר מכן.

"זה טוב לא רק לילדים באזור הזה אלא גם לילדי ארצות הברית. לא יכולתי לבקש שותף חכם יותר ואני מודה לך על האירוח", דברי אובמה.

פרס ציין בדבריו כי חזונו של אובמה הוא ניתן להשגה. "הגעת לכאן עם הישגים מרשימים ולאחר היענות לצרכי הביטחון שלנו. אני רוצה להודות לך על ימים ולילות ארוכים שבהם דאגת לעתיד המדינה שלנו".

פרס הוסיף כי אינטרסים מפרידים בין אנשים, אך החזון מאחד ביניהם. "הסכנה הגדולה ביותר היא אירן גרעינית. כך אמרת וכך אתה מתכוון לעשות. הבהרת שאתה מתכוון שלא להכיל את האופציה הגרעינית האירנית אלא למנוע אותה", ציין.

פרס הוסיף שישראל מוכנה לחידוש התהליך המדיני עם הפלשתינים וכי יש הסכמה שאין פתרון טוב יותר מאשר שתי מדינות לשני עמים. לדבריו, הפרטנר לשיחות הוא ראש הרשות הפלשתינית, אבו מאזן.

אובמה התקבל על-ידי הנשיא פרס בשעה 16:00 אחר-הצהריים. ילדים אוחזים בדגלי ישראל ובדגלי ארצות הברית קיבלו את פניו בשירה. אובמה חתם על ספר האורחים של בית הנשיא וכתב שם שהוא חש כבוד לאשש את הברית בין העמים.

"זה כבוד גדול עבורי להיות במדינת ישראל וכבוד גדול להיות בחברת הנשיא פרס. זאת על-מנת לאשר את הברית החזקה בין ארצות הברית לישראל", כתב.

מבית הנשיא ייצא אובמה לבית ראש הממשלה, שם יסעד יחד עם ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ארוחת ערב.

מה אומרת שפת הגוף של אובמה?

ברכתו וחתימתו של אובמה בספר האורחים [צילום: מארק ניימן, לע"מ]
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל [email protected]. רשימות ↗
תאריך: 20/03/2013 | עודכן: 20/03/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
לישראל לא יהיה חבר טוב כארצות הברית
תגובות  [ 5 ] מוצגות   [ 5 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
חיים כהן
20/03/13 20:23
2
בן שלמה
20/03/13 20:49
3
קורןנאוה טבריה
21/03/13 04:25
4
חשדנית
21/03/13 19:55
5
חשדנית
21/03/13 20:06
פורום: ביקור אובמה כתוב הודעה
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]