מעבדת בקטוכם בנס ציונה החלה להפעיל שרות חדש מסוגו של בדיקת מקור הבשר באמצעות ד.נ.א. בדיקה זו מוכיחה מעבר לכל ספק מאיזה בעל חיים מקורו של הבשר: עוף, הודו, בקר, צאן או בעל חיים שאינו כשר.
סמנכ"ל מעבדת בקטוכם, צחי סקלסקי, אמר שהבדיקה תאפשר לחנויות ומסעדות הרוכשות בשר, וכן לגופים מפקחים בתחום המזון לוודא שמקורו של הבשר שהם מקבלים זהה להצהרות המשווק. כמו כן ניתן יהיה לבצע שורת בדיקות נוספות של הבשר כדי לבדוק את טיבו ואיכותו.
חלקו של הבשר מ"שחיטה שחורה" המשווק בדרך בלתי מוסדרת הוא מהגבוהים במדינות המערב וזאת בשל הקושי בפיקוח בשטחי הרשות הפלשתינית. במספר מקרים בעבר גילו רשויות הפיקוח של משרד החקלאות והרשויות המקומיות הונאות שסיכנו את בריאות הצרכנים. בחלק מהמקרים נמכר בשר ממקור לא ידוע במסעדות יוקרתיות וחנויות מוכרות.
במעבדת בקטוכם מתכוונים להרחיב את השימוש בבדיקות DNA במזון ובעתיד לגלות בדרך זו אם מוצרי מזון עברו הנדסה גנטית, וזאת לטובת צרכנים המעונינים להמנע ממזון שעבר שינוי גנטי.