"הבנקים לא יממנו בניית דירות מוזלות"

תגובות חריפות על תוכנית הממשלה למכור מגרשים לרבבות דירות, תוך פיקוח על מחיריהן ● "ריח של פופליזם" ● "ספקולנטים יקנו וירוויחו" ● "אי-אפשר למכור בבת אחת 7,000 דירות בקריית גת או לבנות 11,000 דירות במודיעין"
אלעזר לוין חדשות תגובות
תגובות חריפות של בכירים בענף הנדל"ן נשמעו (יום ב', 12.8.13) על הצעת רשות מקרקעי ישראל ומשרד השיכון לשווק בבת אחת מגרשים לעשרות אלפי דירות, תוך קביעת מחיר מכירה קבוע וסופי של רוב הדירות, ומכירתן לכל דורש. התוכנית מתייחסת לבניית 44,000 דירות בקריית גת, בראש העין, במודיעין, בבית שמש ובקרית ביאליק.

שמשון הראל, מוותיקי ענף הנדל"ן ומבעלי חברת אמריקה-ישראל: "על-פי התוכנית יגבילו את רווחי היזמים ל-8%, במקום 15% כמקובל כיום בשוק. אף בנק לא יתן לנו מימון בתנאים כאלו. הבנקים יהיו מוכנים לכל היותר לממן 50% מההשקעה, בתנאי שנביא הון עצמי של 50%, הרבה יותר מהנדרש כיום. היזמים לא יסכימו, הם לא יקנו את המגרשים מהרשות, והדירות לא ייבנו".

אברהם קוזניצקי, בעל השליטה בחברת מנרב, ואחד היזמים הגדולים בענף: "מהתוכנית נודף ריח של פופליזים. מה שיקרה הוא שספקולנטים יקנו את המגרשים והדירות בזול, ואחר כך ימכרו אותם ביוקר, וירוויחו".

שמאי הנדל"ן הבכיר אהוד מאירי: "ספק אם יזמים יהיו מוכנים לרכוש מגרשים ולבנות דירות בתנאים כאלו. הרי הממשלה אינה מבטיחה שתקנה מהם דירות לא מכורות. אינני רואה נהירה של אלפי משפחות שיקנו 7,000 דירות בקריית גת, כפי שמתכננת הרשות. אינני רואה אפשרות לבנות בבת אחת 11,000 דירות במודיעין או 10,000 דירות בראש העין, כפי שמציעים, כל עוד לא נבנו התשתיות ומבני הציבור".

בנוסף לדירות שהוזכרו לעיל, מבקשת הרשות למכור בתוך זמן קצר מגרשים לבניית 8,500 דירות בבית שמש ו-7,500 דירות בקריית ביאליק. ההצעה היא לחייב את רוכשי המגרשים לבנות את רוב הדירות במחיר שיקבע מראש על-ידי הממשלה, כאשר את יתר הדירות יוכלו למכור כרגיל במחירי השוק.
תאריך: 12/08/2013 | עודכן: 12/08/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
"הבנקים לא יממנו בניית דירות מוזלות"
תגובות  [ 5 ] מוצגות   [ 5 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
גימי-יהודי מיהודה
12/08/13 22:35
2
אליפז+גימלאי צהל
12/08/13 23:48
3
דידה
13/08/13 08:30
4
שושי ו.
13/08/13 11:33
5
שלומי האירני
13/08/13 11:48
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]