בנט ונתניהו. בינתיים יחסים טובים [צילום: מן הטלוויזיה]
|
|
39 מנדטים אם נתניהו ובנט יתאחדו |
ירידה בסקרים לישראל ביתנו, למרצ, ליש עתיד ולכולנו של כחלון ● שני שלישים מהציבור אינם רוצים בנתניהו אך סבורים כי הכי מתאים מבין כל המתמודדים לראשות הממשלה
נתונים חדשים מסקרי סוף-השבוע המתפרסמים בכלי התקשורת השונים. סקר מכון פאנלס פוליטיקס (מנחם לזר) מעלה כי אילו הבחירות היו נערכות היום, הייתה מפלגה משותפת לליכוד ולבית היהודי מקבלת 39 מנדטים. ריצה בנפרד נותנת 20 מנדטים לליכוד ו-17 לבית היהודי. מנגד, האיחוד בין העבודה להתנועה נותן למפלגה המאוחדת 26 מושבים.
יש עתיד וכולנו של כחלון יורדות ל-9 מנדטים בהשוואה לסקרים קודמים. ישראל ביתנו יורדת ל-8 מנדטים, ש"ס ויהדות התורה מקבלות 7 מנדטים כל אחת, ו-5 מנדטים נותן הסקר למרצ, לחד"ש ולרע"ם-תע"ל. על-פי הסקר, מפלגות בל"ד וקדימה אינן עוברות את אחוז החסימה.
שני שלישים מהציבור אינם מעוניינים כי בנימין נתניהו ימשיך בתפקידו כראש ממשלה, אך במבחן ההתאמה לתפקיד 26% סבורים כי הוא הראוי ביותר. אחריו סוגר את הפער יצחק הרצוג עם 23% ומאחוריהם משתרכים בפער ניכר נפתלי בנט (13%) וציפי לבני (6%). רוב הנשאלים (60%) סבורים כי משה יעלון ראוי יותר מנפתלי בנט (21%) לשמש כשר ביטחון.
יש עתיד וכולנו של כחלון יורדות ל-9 מנדטים בהשוואה לסקרים קודמים. ישראל ביתנו יורדת ל-8 מנדטים, ש"ס ויהדות התורה מקבלות 7 מנדטים כל אחת, ו-5 מנדטים נותן הסקר למרצ, לחד"ש ולרע"ם-תע"ל. על-פי הסקר, מפלגות בל"ד וקדימה אינן עוברות את אחוז החסימה.
שני שלישים מהציבור אינם מעוניינים כי בנימין נתניהו ימשיך בתפקידו כראש ממשלה, אך במבחן ההתאמה לתפקיד 26% סבורים כי הוא הראוי ביותר. אחריו סוגר את הפער יצחק הרצוג עם 23% ומאחוריהם משתרכים בפער ניכר נפתלי בנט (13%) וציפי לבני (6%). רוב הנשאלים (60%) סבורים כי משה יעלון ראוי יותר מנפתלי בנט (21%) לשמש כשר ביטחון.
- סקר מינה צמח ומנו גבע: העבודה-התנועה - 24, הליכוד - 23, הבית היהודי - 15, כולנו, שס - 9, יש עתיד, ישראל ביתנו, יהדות התורה - 8, מרצ - 5, המפלגות הערביות - 11. על שאלת ההתאמה לראשות הממשלה השיבו 36% בעד נתניהו, ו-33% בעד רוטציית הרצוג-לבני.
- סקר גיאוקרטוגרפיה (אבי דגני): הליכוד - 25, העבודה-התנועה - 18, כולנו - 12, הבית היהודי - 11, יהדות התורה - 11, ש"ס - 10, ישראל ביתנו - 9, יש עתיד - 8, מרצ - 6, המפלגות הערביות - 10.
|
|
+לפיד לכחלון: איחוד בינינו ישיג 28 מנדטים
21:49 12/12/14 | עופר וולפסון | לרשימה המלאה
כחלון. מחוזר מכל כיוון [צילום: פלאש 90]
הפנייה של יש עתיד לכולנו של כחלון שנעשתה השבוע זוכה בינתיים לכתף קרה ▪ כחלון צפוי לצרף למפלגתו אישיות פוליטית בכירה - ככל הנראה מהליכוד
כחלון. מחוזר מכל כיוון [צילום: פלאש 90]
+דיבורים כמו חול ואין במי לבחור
20:30 12/12/14 | יעל לוטן | לרשימה המלאה
בנימין נתניהו. עצה: בלי הבטחות שווא [צילום: תמר מצפי, גלובס]
אנחנו מחפשים את האמת והאמת מתחילה בכוונתו האמתית של המתמודד להנהיג ▪ עצות תדמית למועמדים בבחירות
בנימין נתניהו. עצה: בלי הבטחות שווא [צילום: תמר מצפי, גלובס]
+להחליף לא רק את בוז'ילבני
19:56 12/12/14 | רון בריימן | לרשימה המלאה
יצחק (בוז'י) הרצוג. הוכיח שאין בכוחו לנהל מו"מ [צילום: פלאש 90]
על נתניהו ובנט להבטיח להפסיק את ההקפאה הגזענית של ההתיישבות ואת העברות הכספים המפליגות לאויב ולחפש דרך לשלום שאינה מבוססת על העיקרון השגוי של הקמת מדינה לאויב בא"י המערבית, או על נטיותיהם האובדניות של בוז'ילבני
יצחק (בוז'י) הרצוג. הוכיח שאין בכוחו לנהל מו"מ [צילום: פלאש 90]
+העורבים והזרזיר
18:22 12/12/14 | אסתר שניאורסון גרי | לרשימה המלאה
יצחק (בוז'י) הרצוג. מושחת [צילום: פלאש 90]
המחנה הימני צריך הפעם לאחד כוחות ולהימנע מניסיונות פוליטיים שעלולים לפזר קולות חיוניים
יצחק (בוז'י) הרצוג. מושחת [צילום: פלאש 90]
+בהצלחה לנו
17:37 12/12/14 | קובי קמין | לרשימה המלאה
המציאות, ולא חלומות שווא ותקוות הלקוחות מדמיונם המפותח של פוליטיקאים, פרשנים ושאר הוזים, היא הקובעת בסופו של דבר את עמדת האזרח הישראלי [צילום: AP]
הישראלי המצוי רואה את קיצוניות השמאל הולכת ומתגברת, מזהה את שקר ה"כיבוש", את עליבות "אנשי הרוח" של השמאל התומך באויבינו ללא הרף ואף מתיימר לקרוא לעצמו "ציוני" ומתעלם מאחריותו לכל אותה התדרדרות מדינית שחלה במעמדה של ישראל
המציאות, ולא חלומות שווא ותקוות הלקוחות מדמיונם המפותח של פוליטיקאים, פרשנים ושאר הוזים, היא הקובעת בסופו של דבר את עמדת האזרח הישראלי [צילום: AP]
+ישי קיבל את ברכת הרב לפרוש משס
17:20 12/12/14 | עופר וולפסון | לרשימה המלאה
ישי. בדרך לסיעה משלו [צילום: פלאש 90]
ראש המפלגה לשעבר, המצוי במחלוקת עזה עם היורש אריה דרעי, שוקל את עתידו במפלגה החרדית-ספרדית העומדת בפני פיצול ▪ עשוי להודיע על פרישה כבר בשבוע הבא
ישי. בדרך לסיעה משלו [צילום: פלאש 90]
+לפיד: "הרצוג ולבני הם אנשים טובים"
13:46 12/12/14 | עידן יוסף
יושב-ראש יש עתיד, יאיר לפיד, התייחס לאיחוד בין הרצוג ללבני ואמר כי במובן מסוים זה עושה סדר מפני שזה מארגן את המפה הפוליטית. בכינוס נשים מפלגתי בתל אביב, אמר לפיד: "הרצוג ולבני הם אנשים טובים וטוב שהם בפוליטיקה. האיחוד הזה מגדיר שיש גוש שמאל שכולל את העבודה ומרצ, ויש את גוש הימין שהופך ליותר קיצוני. ויש את המרכז, ואנחנו במרכז. הבחירות האלה לא יהיו בין ימין ושמאל אלא בין המרכז לימין. המערכת הפוליטית הזו תסתובב כמה וכמה פעמים, זוהי טבעה של הפוליטיקה״.
+הקרע בש"ס: ישי יחליט בקרוב על המשך דרכו
10:55 12/12/14 | עידן יוסף
הולך ומחריף הסכסוך במפלגת ש"ס בין היו"ר אריה דרעי לח"כ אלי ישי. דרעי מאשים את ישי בשיחות סגורות בחתירה תחתיו. במקביל מתנהלים מגעים להקמת מפלגה משותפת בה יהיו חברים אלי ישי ואורי אריאל (האיחוד הלאומי). ישי אינו מסתפק במקום השני ברשימה ש"ס לכנסת ובתפקיד שר בכיר, ודורש לקבל לידיו חלק מסמכויות היו"ר. במקביל, דורש דרעי מישי להפקיד מכתב התפטרות למקרה שיחליט לסטות מהדרך שיתווה למפלגה. רבני התנועה מאיר מאזוז ובניהו שמואלי איימו בהסרת ידיהם מתמיכה בש"ס אם לא ישרור בה שלום. ישי ואשתו הגיעו למנהיג החרדי הרב אהרן לייב שטיינמן. בבית הרב מכחישים כי ישי קיבל את אישורו לפרוש מש"ס. הם אמרו כי ישי סיפר לרב על התקופה הקשה אותה הוא עובר, והרב ענה לו בפסוק "שומר פתאים השם", ובירך אותו שיצליח, ותו לא.
+אלי בן-דהן יתמודד בבית היהודי
10:37 12/12/14 | עידן יוסף
סגן השר ח"כ אלי בן-דהן (תקומה) יתמודד בבחירות המוקדמות לרשימת הבית היהודי. לדבריו, הציבור צריך מפלגת ימין חזקה שמאמינה בעם ישראל, בארץ ישראל על פי תורת ישראל. בן-דהן ומוטי יוגב (מפד"ל החדשה) מתנגדים בתוקף לפיצול אליו עשוי השר אורי אריאל להוביל. גם בציונות הדתית נעשים נסיונות לחזק את המחנה האמוני בתוך רשימת הבית היהודי לכנסת. יו״ר הבית היהודי נפתלי בנט, וחברות הכנסת איילת שקד ושולי מועלם-רפאלי איחלו לבן-דהן הצלחה. גם מפלגת האיחוד הלאומי איחלו לו בהצלחה, ואמרו כי אין ספק שהקשר הקרוב בינו לבנט יעניק לו יתרון משמעותי בהתמודדות.
+דיווח: שטבון יעזוב את הבית היהודי
10:25 12/12/14 |
ח"כ יוני שטבון צפוי לשמש גורם דומיננטי במפלגתם של אורי אריאל ואלי ישי אם זו תוקם. כך דווח בישראל היום. על-פי הדיווח, נמצא אריאל בנתק מבנט ובאחרונה נפגש עם שטבון על-מנת שישמש צלע שלישית.
+לבני: לא ביקשתי רוטציה עם לפיד
10:12 12/12/14 |
יושב-ראש מפלגת התנועה ציפי לבני אמרה כי בשיחותיה עם יאיר לפיד לפני שחברה ליושב-ראש העבודה, יצחק הרצוג, לא ביקשה רוטציה, סבב, ואף לא הוציאה את המילה הזאת מפיה. בכינוס בחירות בקיבוץ נירים במערב הנגב אמרה אמש לבני כי ראש הממשלה נתניהו כתב ספרים נהדרים על איך להילחם בטרור, אך בסופו של יום הוא שדיבר עם המחבלים, ניהל אתם משא ומתן ונטע בהם את המסר המוטעה שישראל מבינה רק כוח.
+זהירות, דיקטטורים לפניך
09:15 12/12/14 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
כחלון. גם בבחירות הבאות [צילום: פלאש 90]
09:15 12/12/14 | איתמר לוין | לרשימה המלאה
משה כחלון מצטרף לאביגדור ליברמן, ליאיר לפיד ולציפי לבני ביצירת מפלגות דיקטטוריות הנשלטות בידי איש אחד. האם מי שאינם מאמינים בבחירות ראויים לייצג את אזרחי ישראל בבית הנבחרים?
כחלון. גם בבחירות הבאות [צילום: פלאש 90]
+כחלון ילמד את מגבלות הכוח
08:44 12/12/14 | טובה ספרא | לרשימה המלאה
משה כחלון [צילום: פלאש 90]
הניסיון לשנות ייתקל במוקדי כוח חזקים ממנו. צפויה בעיה בהומוגניות מפלגתו, בשל האישיות שלו, ניגודים בין אנשים באותה המסגרת. ברמה האישית והציבורית, אלה שינסו לשקר או להוליך שולל ייתפסו מיד ויהיה עליהם להתמודד עם הסחריר או השקר שהפיצו ▪ תחזית אסטרולוגית שבועית: 18.12.14-12.12.14
משה כחלון [צילום: פלאש 90]
+החתרן הבלתי נלאה
08:27 12/12/14 | אריה אבנרי | לרשימה המלאה
שמעון פרס. ממשיך לבחוש ולתמרן [צילום: פלאש 90]
שמעון פרס. ממשיך לבחוש ולתמרן [צילום: פלאש 90]
| מועדון VIP | להצטרפות הקלק כאן |
| פורומים News1 / תגובות |
| כללי | חדשות | רשימות | נושאים | אישים | פירמות | מוסדות |
| אקטואליה | מדיני/פוליטי | בריאות | כלכלה | משפט | סדום ועמורה | עיתונות |
| 39 מנדטים אם נתניהו ובנט יתאחדו |
| תגובות [ 10 ] |
|
לכל התגובות
תפוס כינוי יחודי
|
||
| כותרת התגובה | שם הכותב | שעה תאריך | |||||
| 1 |
|
||||||
| 2 |
|
||||||
| 3 |
|
||||||
| 4 |
|
||||||
| 5 |
|
||||||
| 6 |
|
||||||
| 7 |
|
||||||
|
|
|||||||
|
|
|||||||
| 8 |
|
||||||
| חדשות נוספות ברשת |
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||
|
|
|||
|
|
|
||
| ברחבי הרשת / פרסומת |

