חשיפה ב-News1

כחלון זומן לעדות בתביעה נגד קובי מימון

שר האוצר המיועד זומן לבית המשפט למסור עדות בדבר הידוע לו על על עסקיו של חברו הוותיק, קובי מימון ● כרמלה וילנסקי, גרושתו של מימון, תובעת את חלקה בקבוצת ישראמקו ומאשימה את מימון בעבירות מס חמורות ובהסתרת נכסים
יואב יצחק חדשות פרשת קובי מימון תגובות
מימון. ניסה להתחמק מצלמים [צילום: יוסי זליגר]

רשות המיסים פנתה לבית המשפט לקבל מסמכים על נכסי קובי מימון
יואב יצחק
המסמכים דרושים לחקירת קובי מימון * מימון ורעייתו לשעבר כרמלה מימון-וילנסקי נדרשו על-ידי בית המשפט למסור תגובתם לבית המשפט בטרם יוכרע האם להעביר את המסמכים לרשות המיסים
לרשימה המלאה

שר האוצר המיועד, ח"כ משה כחלון, זומן למסור עדות בתביעה שהגישה כרמלה וילנסקי נגד איל ההון, קובי מימון. עדותו של כחלון אמורה להישמע ביום חמישי בבוקר (30.4.15) בבית המשפט לענייני משפחה. גם שותפו של מימון, חיים צוף, אמור למסור עדות.

כחלון זומן כעד מטעמו של מימון, נוכח מאמצו להציג עצמו כאיש חסר נכסים בישראל. כחלון נחשב במשך שנים רבות לאחד ממקורביו של מימון וכאיש סודו. עדותו נדרשה בתחילה ליום רביעי (29.4.15) אך היא נדחתה ליום חמישי.

וילנסקי ומימון היו נשואים במשך שנים רבות, ולטענת וילנסקי - מימון נפרד ממנה בהסכמתה, לאחר שהובילה בכחש, בעורמה ובתחבולה, כשתירץ את "הצורך" בתחילה ב"התרחקות", ולאחר מכן בגירושין בהסכמה, בניסיונו להגן על רכושו העצום מפני דרישת שלטונות המס לתשלום מיסים. ב-News1 חשפנו מידע רב בנושא המעיד על מעלליו של מימון, שאף אילצו את רשויות המס לפתוח בחקירה סמויה נגדו.

לדברי וילנסקי, במסגרת ניסיונותיו להתחמק מתשלום מיסים בישראל וליצור לעצמו מעמד של "תושב חוץ" (הפטור מתשלום מיסים בישראל) הוא עבר להתגורר חלק ניכר מזמנו בחו"ל. וכשהגיע לישראל, עוד בטרם התגרשו, הוא העדיף ללון במשרדו בפתח תקוה ולא בביתו, ותירץ זאת ברצונו לעמוד בתנאים המזכים בפטור מתשלום מיסים בישראל. וילנסקי טוענת כי מימון הונה אותה, כמו את רשויות המס. היא מבקשת עתה מבית המשפט לקבוע כי היא זכאית למחצית מכל רכושו בארץ ובחו"ל.

מימון ידוע כבעל השליטה בקבוצת ישראמקו, שלה אחזקות בהיקף של מיליארדים גם במאגר הנפט "תמר". כמו-כן כוללת הקבוצה מבנים ונכסי מקרקעין בהיקף של מאות מיליוני דולרים, המוחזקים באמצעות חברות נדל"ן ובהן ניצבא. באופן פורמלי מציג עצמו מימון כאיש חסר נכסים. חיים צוף, חברו הקרוב, הוא האיש המוצג כבעל המניות המרכזי בקבוצה.

לטענת וילנסקי, מימון הוא בעל הבית המרכזי בקבוצה, אך הוא מציג עצמו כחסר רכוש במטרה להתחמק מתשלום מיסים בישראל. וילנסקי ובאי-כוחה - עו"ד בועז בן-צור וישראל וולנרמן, הגישו לבית המשפט מסמכים רבים, המעידים על בעלותו האמיתית של מימון ושליטתו בקבוצת ישראמקו.
Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 29/04/2015 | עודכן: 30/04/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
כחלון זומן לעדות בתביעה נגד קובי מימון
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
עובדות קובעות
30/04/15 08:16
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]