קצב לא יערער על החלטת ועדת השחרורים

החליט שלא להגיש ערעור על ההחלטה שדחתה את בקשתו לקיצור שליש מתקופת מאסרו עו"ד ציון אמיר: קצב קיבל החלטה שגויה
איציק וולף חדשות פרשת קצב תגובות
נשיא המדינה לשעבר, משה קצב, החליט שלא לערער על החלטת ועדת השחרורים של שירות בתי הסוהר, אשר דחתה את בקשתו לניכוי שליש מעונש המאסר שהוא נושא - שבע שנים - בשל עבירות מין.

בנימוקי ועדת השחרורים נכתב בחודש שעבר, כי קצב תופס את עצמו כקורבן, עסוק בהאשמת גורמים חיצוניים במצבו, מתנהל עדיין בצורה כוחנית ועסוק בעצמו, בצרכיו, בהפסדיו ובמחיר שהוא ומשפחתו שילמו בלבד. "לאור שאלות הוועדה, לא הביע האסיר חרטה או אמפתיה כלפי נפגעות העבירה, אלא חזר וציין את המחיר הכבד שהוא שילם ומשלם", נכתב אז בהחלטה.

לאחר שנדחתה בקשתו, הגיש קצב בקשת חנינה לנשיא המדינה, ראובן ריבלין. פרקליטו של קצב, עו"ד ציון אמיר, אומר (יום א', 15.5.16), כי קצב טעה כשהחליט שלא לערער על החלטת ועדת השחרורים. "קצב קיבל החלטה שגויה. חבל שהצליחו לרסק את כוחו של אדם והביאו אותו למצב של ייאוש טוטאלי, שאין לו כוח להיאבק על חרותו וזכויותיו כפי שמגיע לכל אחד ואחד", אמר.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 15/05/2016 | עודכן: 15/05/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן

מושגים
זכות השמיעה
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / פרשת קצב
לשכת נשיא המדינה קיבלה (יום א', 8.5.16) בקשה לחון את נשיא המדינה לשעבר משה קצב. לשכתו של הנשיא ראובן ריבלין מסרה, כי מדובר ב"בקשת חנינה עדכנית". לא נמסר מי הגיש את הבקשה - קצב עצמו, בני משפחתו או גורם אחר. כל שנאמר הוא שהבקשה הועברה כמקובל ללשכה המשפטית בבית הנשיא.

כך הגיעו נאמני רשת מגה ל"רווח" הולכי הרגל ימשיכו להידחק מהמדרכות בלוף ושמו חנינה למשה קצב השוואה מופרכת בין ישראל לארה"ב הפופוליזם של אליעד שרגא בפרשת סימנס בלוף בהחזרת גופות מחבלים

הפרסום שפורסם הבוקר (יום א, 1.5.16) בכלי התקשורת ושמקורו בעיתון: ידיעות אחרונות, לפיו שוקל נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין, להעניק חנינה מיוזמתו הוא לנשיא המדינה, לשעבר - מי ששוהה כיום בכלא, הלוא הוא האסיר המורשע, משה קצב, המרצה עונש מאסר של שבע שנים, בגין עבירות מין בהן הורשע הוא, בשתי ערכאות משפטיות (בית משפט המחוזי - כערכאה ראשונה ובית משפט העליון, בשבתו כבית משפט לערעורים פליליים - כערכאה שנייה), מזרקר זרקור של אור אל גדר סמכותו העניינית והמקורית של נשיא המדינה, להעניק חנינה, למי שהורשעו בדין, כמו-גם נגזר ונפסק עונשם, בפסק-דין חלוט. נדגיש ונציין - כבר עתה - לפרסום שכזה - בכל הכבד הראוי - אין כל יסוד, שכן הנשיא אינו מעניק חנינה למי שהורשע בפסק-דין חלוט מיוזמתו הוא! - שעה שאין פנייה אליו, מהמורשע או מצד שלישי למתן חנינה שכזו.

הפרסום לפיו הנשיא ראובן ריבלין עשוי להעניק חנינה לקודמו משה קצב, נראה בשלב זה כמו ספין שקלושים סיכוייו להתממש.

לכבוד: נשיא המדינה מר רובי ריבלין, ולשרת המשפטים גברת איילת שקד.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il