עוולות לעו"ד במשרד טיקוצקי-דורון

יום העבודה במשרד עורכי הדין נמשך 12.5 שעות - אך העובדת לא קיבלה תשלום עבור שעות נוספות ● המשרד מנע ממנה פיצויי פיטורים והגיש תביעת סרק בתגובה לתביעתה לקבל את זכויותיה
איתמר לוין חדשות תגובות
יום העבודה במשרד עורכי הדין טיקוצקי-דורון נמשך, לפחות בעבר, 12.5 שעות - הרבה מעבר ליום העבודה הרגיל, העומד על 8.60 שעות בלבד. כך מגלה (15.5.16) פסק דינה של שופטת בית הדין האיזורי לעבודה בתל אביב, נטע רות.

פסק הדין ניתן בתביעתה של עו"ד יפעת גוטמן, שעבדה במשרד כמתמחה וכעורכת דין בשנים 2011-2006. מפסק דינה של רות עולה התנהגות בלתי נאותה נוספת של המשרד, הן בתקופת העסקתה של גוטמן והן לאחר שהגישה את תביעתה.

בינואר 2008 שלח אלי דורון, שותף בכיר במשרד, דוא"ל לעובדים ובו כתב: "לכל משפטני המשרד, שעות העבודה של המשרד הם 19:00-8:30. המבקש לסטות ממסגרת שעות זו מתבקש לקבל את אישורי או את אישור ירון [טיקוצקי, שותף בכיר] מראש". ואילו בתקנון המשרד נכתב: "שעות הפעילות הפורמלית במשרד יהיו 8:30 עד 19:00. על כל העובדים להיות במשרד בשעות הפעילות".

למרות שכאמור יום העבודה היה ארוך בהרבה מהמסגרת הרגילה, לא קיבלה גוטמן שעות נוספות כנדרש - קבעה רות. היא דחתה את טענת טיקוצקי-דורון, כאילו גוטמן עבדה במשרת אמון עליה לא חל חוק שעות נוספות. עוד נדחתה הטענה לפיה הבונוס בסך 40,000 שקל ששולם לה היה כנגד השעות הנוספות, שכן החוק אוסר במפורש תשלום כולל תמורת שעות אלו.

המשרד גם לא הפריש עבור גוטמן לקרן הפנסיה את מלוא הסכום הנדרש, נטל לעצמו 17,000 שקל שהצטברו לזכותה כפיצויים בקופת הגמל ומנע ממנה לאחר פרישתה לקבל את הכספים שהצטברו לזכותה בקופות. טיקוצקי-דורון הגיש תביעה משלו נגד גוטמן, בטענה שפרסמה באתר המשרד מאמר מועתק, אך רות קובעת שתביעה זו לא הייתה מוגשת אם לא הייתה גוטמן מגישה את תביעתה-שלה.

משרד טיקוצקי-דורון חויב לשלם לגוטמן 70,000 שקל, לשחרר את הכספים השייכים לה בקופות הגמל ולשלם לה הוצאות בסך 8,000 שקל. נציג הציבור אלכסנדר ליפשיץ הסכים עם רות. את גוטמן ייצג עו"ד ד' בן-נון עשהאל.
ס"ע 20405-04-15, יפעת גוטמן נ' ירון טיקוצקי ואח' / פס"ד
משרד עורכי הדין טיקוצקי-דורון ישלם 70,000 שקל לעובדת לשעבר
| נטע רות, אלכסנדר ליפשיץ ● בית הדין האיזורי לעבודה בתל אביב
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 25/05/2016 | עודכן: 25/05/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]