בית המשפט השלום בתל אביב קובע:

יוהרה, שחצנות וזלזול בגלגלצ

התחנה החליטה שלא לשדר את שמה של זמרת בנימוק שהיא אלמונית מדי - ותפצה אותה ב-50,000 שקל על הפרת זכויות היוצרים בשיר שביצעה במצעד השנתי הלועזי ב-2013
איתמר לוין חדשות תגובות
תחנת הרדיו גלגלצ תפצה את הזמרת רונית רולנד ב-50,000 שקל לאחר שלא ציינה את שמה כאחת המבצעות של שיר שהושמע במצעד הלועזי השנתי בדצמבר 2013. כך קבע (18.10.16) שופט בית משפט השלום בתל אביב, עזריה אלקלעי.

רולנד הכינה יחד עם להקת "מיומנה" גירסת כיסוי (cover) לשיר "פומביי" ששודר בצמוד לשיר המקורי, ועשתה זאת ללא תשלום - מתוך הנחה ששמה יוזכר כאחת המבצעות. אלא שבפועל הוזכרה רק להקת "מיומנה", ורולנד תבעה פיצוי של 100,000 שקל בטענה לפגיעה בזכויותיה. גלגלצ טענה, כי אין חובה לשדר את שמות כל המבצעים, וכי הטלת חובה כזו תביא לתוצאה אבסורדית בה יהיה צורך לשדר שורה ארוכה של שמות.

אלקלעי אומר, כי חוק זכויות יוצרים מחייב לתת קרדיט "בהיקף ובמידה המקובלים באותו עניין", ולכן אין מקום לחשש שהעלתה גלגלצ מפני הרחבה בלתי סבירה של שידור השמות. אם קיימת החלטת מערכת לשדר רק חלק מן השמות והיא מבוצעת בצורה גורפת - הרי שזה יהיה ההיקף המקובל. אולם במצעד השנתי היה מקובל לתת את שמות כל הזמרים - ולפיכך ההימנעות מאזכור שמה של רולנד מהווה הפרה של זכויותיה.

לעניין גובה הפיצוי אומר אלקלעי, כי רולנד חשה בצדק, כי עורכי המצעד זלזלו בה וסברו שהיא אלמונית מכדי לאזכר את שמה. זוהי טענה מעליבה, הוא קובע, אשר נובעת מיהירות של עורכי המצעד בראשותו של אביעד רוזנבוים. הייתה זו החלטה שהתקבלה בשרירות לב ותחת איצטלה של שיקולי עריכה, מוסיף אלקלעי. גלגלצ גם חויבה בתשלום הוצאות בסך 10,000 שקל. את רולנד ייצג עו"ד אסף לוטן, ואת גלגלצ - עו"ד גיל בילבסקי.
ת"א 52846-05-14, רונית רולנד נ' מדינת ישראל / פס"ד
גלגלצ תפצה זמרת ב-50,000 שקל על אי אזכור שמה
| עזריה אלקלעי ● בית משפט השלום בתל אביב
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 27/10/2016 | עודכן: 27/10/2016
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]