האם תהיה פשרה

דסק"ש: 100 מ"ש בתיק מעריב

דירקטוריון החברה אישר הסכם פשרה עם מגישי התביעה הנגזרת על רכישת העיתון בתקופת נוחי דנקנר - אך התובעים טוענים שההסדר אינו על דעתם
איתמר לוין חדשות מעריב - הקריסה תגובות
דנקנר נתבע ב-370 מלש"ח על מעריב
איתמר לוין
ביהמ"ש אישר תביעה נגזרת נגד בעל השליטה לשעבר בדסק"ש ונגד הדירקטורים על רכישת מעריב * קובע: הדירקטוריון פעל כדי לרצות את דנקנר ולא משיקולי טובת החברה
לרשימה המלאה

דירקטוריון דיסקונט השקעות אישר (יום ג', 18.7.17) לשלם 100 מיליון שקל במסגרת הסדר פשרה בתביעה נגזרת נגד בכירי החברה בתקופתו של נוחי דנקנר, בעקבות העסקה הכושלת לרכישת מעריב. אולם בבית המשפט טענו נציגי התובעים (יום ד', 19.7.17), כי ההסדר אינו על דעתם.

שופט בית המשפט המחוזי מרכז, עופר גרוסקופף, אישר לפני שנתיים הגשת תביעה נגזרת בסך 370 מיליון שקל נגד דנקנר, שהיה בעל השליטה בקונצרן אי.די.בי השולט בדסק"ש, ונגד יתר הדירקטורים דאז בחברה: אלי כהן, אבי פישר, ניב אחיטוב, יצחק מנור, צבי לבנת, חיים גבריאלי, זהבה דנקנר, דורי מנור, שאול בן-זאב, רפי ביסקר, מארק שימל ויאיר אורגלר. הוא קבע, כי החיפזון בו אישר הדירקטוריון את בקשתו של דנקנר לרכוש את מעריב, היווה הפרה של החובות המוטלים על הדירקטורים.

הצדדים ניהלו גישור ממושך בפני השופטת בדימוס הילה גרסטל, אך הוא לא צלח משום שלדעת התובעים הסכום שהוצע לא היה מספק. הצדדים חידשו את ההליכים בפני גרוסקופף, כולל גילוי מסמכים ומאבק הדדי על כתבי הטענות.

לטענת בא-כוח התובעים, עו"ד רונן עדיני, ההסכם שאושר בידי דירקטוריון דסק"ש אינו על דעתו, והם אפילו לא ידעו שגרסטל ממשיכה במלאכת הגישור ושטיוטה נמצאת בניסוח. על-פי ההסדר, הרוב הגדול של הסכום ישולם בידי חברת הביטוח שביטחה את הדירקטורים בביטוח נושאי משרה, וחלקו הקטן - בידי הדירקטורים עצמם.

היועץ המשפטי של דסק"ש, עו"ד אהרון קאופמן, הגיב באומרו שהתיאור של עדיני אינו עולה בקנה אחד עם המציאו. לטענתו, בחודש מארס שוחחו עימו עדיני ועו"ד רם דקל, המייצג גם הוא את התובעים, והמחלוקת המרכזית הייתה שכרם של עורכי הדין המייצגים - שלדעת דסק"ש הוא גבוה מאוד - ולא על ההסדר עצמו.

בשלב זה הוציא גרוסקופף את הקהל מהאולם וניהל דיון שלא לפרוטוקול בנוכחות מצומצמת של באי-כוח הצדדים. בסיומו של הדיון נקבע, כי החברה תעביר לתובעים את פרוטוקול ישיבת דסק"ש, והתובעים יודיעו אחרי הפגרה - עד 5.9.17 - כיצד הם רואים את המשך התנהלות התיק. למעשה נתן גרוסקופף לצדדים אפשרות להגיע להסכמה בחודש וחצי הקרובים.
תנ"ג 10466-09-12, רמי אוסטרובסקי ואח' נ' נוחי דנקנר ואח' / פרוטוקול
דיון על הסדר פשרה מוצע בתביעה נגזרת נגד חברי דירקטוריון דיסקונט השקעות בתקופת נוחי דנקנר בשל רכישת מעריב
| עופר גרוסקופף בית המשפט המחוזי מרכז
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 19/07/2017 | עודכן: 19/07/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / מעריב - הקריסה
תיק הפירוק של מעריב ממשיך לייצר כותרות. בחודש מארס השנה הגישו הנאמנים, עורכי הדין שלמה נס וירון ארבל, דוח חריף ובו מסקנות חקירה בנוגע לאחראים להידרדרות העיתון לאורך השנים - בהם עפר נמרודי וחברת הכשרת היישוב, שהיו מבעלי העיתון. כעת מתעוררת מחלוקת בין הנאמנים לאחד הנושים בנוגע לפשרה, שבמסגרתה הנאמנים העניקו לכאורה להכשרת היישוב ולנושאי משרה בה פטור מתביעות נגדם.

שלמה בן-צבי, הבעלים לשעבר של העיתונים מעריב ומקור ראשון, ובני משפחתו ניסו לגבות מחברת מקור ראשון (הצופה) שבפירוק 37.6 מיליון דולר שהיו למעשה הלוואת בעלים, בעודם מציג אותם כהלוואה מסחרית. כך עולה מפסק דינו של שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, דוד מינץ.

יונתן הרפז, בעל מניות מן הציבור בבנק הפועלים, מבקש (8.11.15) לאשר תביעה נגזרת נגד בכירי הבנק בעקבות אשראי שהעניק הבנק בשנת 2011 לעיתון מעריב כאשר נשלט בידי משפחת נמרודי.
11/11/2015 | יצחק דנון | חדשות

מו"ל מעריב ומקור ראשון לשעבר, שלמה בן-צבי, ישלם 1.8 מיליון שקל לחברת הדפוס גרפופרינט שבשליטת קבוצת הארץ. כך קבע שופט בית משפט השלום בתל אביב, יאיר דילוגין.

שופט בית המשפט המחוזי בירושלים, דוד מינץ, קובע (יום א', 9.11.14) מספר כללים לחלוקת רכוש בין ישראל היום לבין ג'רוזלם פוסט בנוגע לנכסי אתר nrg שהיה שייך למעריב.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il