פרשות 1270 ו-4000

הארכות מעצר לחפץ ושאול אלוביץ

יועץ התקשורת לשעבר של משפחת נתניהו נשלח לעוד בארבעה ימי מעצר בפרשת מינוי היועץ המשפטי ● מעצרו של בעל השליטה בבזק הוארך בחמישה ימים ● חפץ שומר על זכות השתיקה; סניגורו: הפנה את החוקרים לגרסה שכבר מסר
איתמר לוין חדשות פרשת נתניהו-בזק תגובות
שופט בית משפט השלום בתל אביב, עלאא מסארווה, האריך (יום ה', 22.2.18) בארבעה ימים את מעצרו של ניר חפץ, לשעבר יועץ התקשורת של משפחת נתניהו. הארכת המעצר היא בפרשה 1270 - הטענה לפיה הציע חפץ לקדם את מינויה של הילה גרסטל ליועצת המשפטית לממשלה אם תבטיח לסגור את תיק המעונות נגד שרה נתניהו.

המשטרה ורשות ניירות ערך ביקשו להאריך את מעצרו של חפץ גם בפרשת נתניהו-בזק, בה החשד הוא שראש הממשלה, בנימין נתניהו, העניק הטבות לבזק תמורת סיקור אוהד באתר וואלה שבבעלות בזק. נציגת הרשות טענה, כי חפץ שומר על זכות השתיקה בשתי החקירות. סנגורו, עו"ד ירון קוסטליץ, השיב: "הוא מסר גרסה מלאה ברשות ניירות ערך בדצמבר והפנה את החוקרים לעדות זאת". מסארווה אומר, כי לאחר חומר החקירה שהתווסף בתיק - החשד הסביר עדיין קיים, אם כי לא התחזק מאז הדיון הקודם. החשד המיוחס לחפץ בתיק זה הוא עבירות של ניסיון לקשירת קשר לפשע וניסיון לתת שוחד (שדינו כמתן שוחד).

השופטת רונית פוזננסקי-כץ האריכה בחמישה ימים את מעצרו של בעל השליטה בבזק והיו"ר לשעבר, שאול אלוביץ, לו מיוחסות עבירות של מתן שוחד, מרמה, הלבנת הון ועבירות ניירות ערך. היא שבה ואמרה, כי "מדובר בפרשה סבוכה המקימה חשד סביר ומבוסס לעבירות של שחיתות חמורה", כאשר "החשד הסביר הולך ומתחזק". המשטרה והרשות ביקשו הארכת מעצר לשמונה ימים, ובהמלצתה של פוזננסקי-כץ הסכים בא-כוחו של אלוביץ, עו"ד ז'ק חן, לשישה ימים.

פוזננסקי-כץ מדגישה: "אין בהחלטתי זו, לקבל את הבקשה להארכת מעצר באופן חלקי, כדי לומר דבר וחצי דבר באשר לחשד הסביר המתחזק ובאשר לעילות המעצר, ובוודאי שאין בכך כדי לומר שהיה ותוגש בקשה להארכת מעצר במועד הנדחה לא אשקול בקשה זו על בסיס החומרים שיוצגו בפני". היא האריכה בחמישה ימים את מעצריהם של איריס אלוביץ, אשתו של שאול אלוביץ וידידתה של שרה נתניהו, ושל אור אלוביץ - בנם של שאול ואיריס - המשמש כדירקטור בבזק.

מ"י 39882-02-18, מדינת ישראל נ' שאול אלוביץ / פרוטוקול והחלטה
הארכת מעצר לשאול אלוביץ בפרשת נתניהו-בזק
| רונית פוזננסקי-כץ ● בית משפט השלום בתל אביב
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי באתר ביזפורטל. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה.
תאריך: 22/02/2018 | עודכן: 22/02/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הארכות מעצר לחפץ ושאול אלוביץ
תגובות  [ 5 ] מוצגות   [ 5 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
משפילים אותו
23/02/18 06:10
2
קורןנאוה טבריה
23/02/18 07:03
3
מאיזבל אשת אחאב
23/02/18 07:38
4
ישע
23/02/18 12:42
5
אפ
24/02/18 21:03
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]