רה"מ הונגריה בישראל:

"יש אפס סובלנות בהונגריה לאנטישמיות"

הוסיף: האנטישמיות הולכת ומתרחבת במדינות מערב אירופה, אך למרבה המזל במרכז אירופה, האנטישמיות בירידה ● הנשיא ריבלין:ועלינו לזכור שניאו-פאשיזם וקבוצות ניאו-פאשיסטיות, מהווים סכנה ממשית לעצם קיומו של העולם החופשי
מירב ארד חדשות תגובות
נשיא המדינה ראובן (רובי) ריבלין נפגש (יום ה', 19.7.18), עם ראש ממשלת הונגריה ויקטור אורבן בבית הנשיא. זהו הביקור הרשמי ראשון של ראש ממשלה הונגרי בישראל.

במסגרת דבריו בבית הנשיא, הזכיר ראש ממשלת הונגריה את הקהילה היודית החיה בארצו והדגיש כי "מדובר אחת מהקהילות היהודיות הגדולות באירופה, בה גם משפחות ששרדו את מלחמת העולם השנייה והשואה. הקהילה הגדולה הזו יוצרת אחריות מיוחדת של הממשלה ההונגרית, ואנו ממלאים את חובותינו להגן על כל אזרחי ארצנו מכל המוצאים, והאמונות"

הוא הדגיש כי "יש אפס סובלנות בהונגריה לאנטישמיות על כל צורותיה. למרבה הצער, הצורה המודרנית של האנטישמיות הולכת ומתרחבת במדינות מערב אירופה, אך למרבה המזל במרכז אירופה, האנטישמיות בירידה."

ראש הממשלה ציין בדבריו את שיתוף הפעולה הכלכלי הנרחב בין המדינות והתייחס במיוחד ללמעלה ממאתיים חברות ישראליות הפועלות כיום בהונגריה לשמחתו ומייצרות אלפי מקומות עבודה. ראש הממשלה סיכם את דבריו ואמר: "בשנה הבאה נציין את יום השנה ה-30 לחידוש היחסים הדיפלומטים בין המדינות ואני בטוח שזהו תחילתו של שיתוף פעולה נרחב גם בעתיד. אני מבטיח שאתם יכולים לסמוך על הונגריה לא רק על אדמת הונגריה אלא גם בזירה הבינלאומית לשיתוף פעולה במגוון נושאים חשובים".

הנשיא ריבלין ברך את ראש ממשלת הונגריה ואת השרים המתלווים אליו בביקורו על הגעתם לישראל, ולירושלים בירתה ואמר: אני יודע שאתה פועל נגד האנטישמיות, ועלינו לזכור כאשר אנו אומרים 'לעולם לא עוד', שניאו-פאשיזם וקבוצות ניאו-פאשיסטיות, מהווים סכנה ממשית לעצם קיומו של העולם החופשי. נאו-פאשיזם מביא לשנאה, שנאה על בסיס אמונה ולאום, ואנחנו יודעים שאתה עושה הרבה במאבק נגד". הנשיא הודה לראש הממשלה על יחסה של ממשלתו ושריה ותמיכתם במדינת ישראל בזירה הבינלאומית. הנשיא ציין את שיתוף הפעולה הגובר בין המדינות בשלל תחומים בהם ביטחון, סייבר, חדשנות ועוד".
תאריך: 19/07/2018 | עודכן: 19/07/2018
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]