|
דיון סוער בוועדה [צילום: דוברות הכנסת]
|
|
|
|
|
הקרב על החסינות של רה"מ: הוועדה המסדרת אישרה נוסח פשרה במסגרתו תוכל להקים בהמשך ועדת כנסת שתדון בחסינות לראש הממשלה, אך כינוסה של יוכל להתבצע רק לאחר אישורו של יו"ר הכנסת.
נוסח הפשרה אושר לאחר עימות שפרץ בדיון הוועדה סביב האפשרות להקים את ועדת הכנסת.
יו"ר הוועדה ח"כ
אבי ניסנקורן הודיע כי בכוונתו לאפשר לוועדה המסדרת להקים ועדת כנסת בתקופת בפגרת הכנסת, היה וראש הממשלה יגיש לכנסת בקשת חסינות.
יו"ר הוועדה ח"כ אבי ניסנקורן אמר בפתיחת הדיון "אנחנו לא דנים היום בהקמת ועדת הכנסת. אני לא יודע אם רה"מ יגיש בקשת חסינות. אולם לא יהיה מצב שהחתול שומר על השמנת. מי שרשאי לקבוע אם תקום ועדת הכנסת, זו הוועדה המסדרת שמייצגת את הרכב הכנסת. אם הוועדה המסדרת תחליט ברוב להקים ועדת הכנסת, היא תוכל להקימה ולדון בחסינות ללא ווטו של יו"ר הכנסת או של ועדת הסכמות. לא אסכים למצב שלא נוכל להקים ועדת כנסת אם יהיה צורך בכך."
היועץ המשפטי של הכנסת, עו"ד
איל ינון, קבע בתחילת החודש כי הוועדה היחידה שיכולה לעסוק בנושא החסינות היא ועדת הכנסת, וכן שאין הכרח להקים אותה בכנסת הנוכחית. כמו-כן קבע היועמ"ש של הכנסת עוד קבע ינון כי חייבים לדון בכך בוועדת הכנסת וולא ניתן להביא את הבקשה ישירות לדיון במליאת הכנסת.
ח"כ מיקי מכלוף זוהר התנגד באופן נחרץ להצעה וטען מנגד כי אין תקדים לכן שוועדה המסדרת תתכנס בפגרת בחירות ללא כל מגבלה. "אני מתנגד לכוונת כחול לבן לייצר פלטפורמה פרלמנטרית להקמת ועדת כנסת ללא אישור ועדת ההסכמות", אמר ח"כ זוהר בדיון.
יו"ר הוועדה הוציא מהדיון את ח"כ
מיקי זוהר, בתגובה נטשו חברי כנסת מבלוק ה-55 בזעם את דיון הוועדה - וחזרו לאחר כמה דקות.