תובעים 34 מיליון שקל

בעלי חברת הזנק נגד הרוכשים

הבעלים לשעבר של חברת פתרונות האבטחה לרכב Towersec טוענים שלא קיבלו את מלוא התרומה מקונצרן Herman על-פי ההסכם משנת 2016
יצחק דנון חדשות תגובות
בעלי המניות לשעבר בחברת ההזנק הישראלית Towersec תובעים 34 מיליון שקל מחברת Herman International Industries a שרכש את מניותיהם בינואר 2016. הם טוענים, כי הקונצרן לא עמד בתנאי התשלום שנקבעו. החברה עסקה במתן פתרונות אבטחה למערכות רכב ממוחשבות.

התביעה הוגשה (5.8.20) לבית המשפט המחוזי בתל אביב בידי עודד וייס, אחד המוכרים ונציגם. נאמר בה, כי הנתבעת נדרשה לשדרג את מערכות המדיה שהיא מוכרת בעקבות פריצה של מומחי סייבר למערכת המדיה של כלי הרכב מתוצרתה, אולם היא חסרה את הידע המקצועי לעשות זאת.
לאור זאת היא פנתה לחברת Towersec, ולאחר שמצאה שיש לה היכולת לפתח את המענה האבטחתי הנדרש, רכשה אותה ב-75 מיליון דולר. התשלום חולק לשניים: חלקו הראשון שולם במועד החתימה על ההסכם, והחלק השני היה מותנה בהשגת יעדים שונים אשר נקבעו במסגרת ההסכם.

בין היתר נקבעה חובה לתשלום תמורה אם תצליח Towersec ליצוק תוכן ולפתח את המענה האבטחתי הנדרש למערכות הרכב שהנתבעת מפתחת. בהקשר זה נקבעו שתי אבני דרך הקשורות זו בזו והמזכות בתשלום התמורה: הראשונה עם סיום פיתוח הפתרון באופן שיענה על הדרישות של דיימלר (יצרנית מרצדס), והשנייה עם החתימה הראשונה על הסכם למכירת המוצר המשלב את המענה האבטחתי הנדרש.

ואולם, טוענים המוכרים, הנתבעת שילמה להם רק את התמורה בגין השגת אבן הדרך הראשונה בסך 2 מיליון דולר, וסירבה לשלם להם את התמורה בסכום דומה המגיעה להם בגין השגת אבן הדרך השנייה. עוד נטען, כי הנתבעת סירבה לשלם להם את התמורה המגיעה בגין הסכמים נוספים עליהם חתמה עם יצרניות רכב שונות למכירה של מוצרים הכוללים את המענה האבטחתי שסיפקה Towersec. התביעה הוגשה באמצעות עוה"ד אלקס הרטמן ושלומית ולרשטיין, וטרם הוגש כתב הגנה.
ת"א 9677-08-20, עודד וייס נ' Herman / כתב תביעה
תביעה לתשלום 34 מיליון שקל לבעלים לשעבר של חברת Towersec
| אלקס הרטמן, שלומית ולרשטיים ● ש.הורוביץ
תאריך: 05/08/2020 | עודכן: 05/08/2020
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]