עו"ד
אביעד ויסולי, פעיל ימין בולט בשורות הליכוד, ורעייתו מירי ויסולי הפרו בצורה ברורה חוזה לרכישת דירה והעלו "טענות תמוהות על פניהן" כצידוק להפרות אלו. כך קובע (יום ב', 15.11.21) בית המשפט העליון.
ויסולי רכשו בשנת 2014 דירה בבית דו-משפחתי בפרדס חנה מחברות ס.א.ל חתך ייזום והשקעות ואלמוג כ.ד.א.י, תמורת 1.65 מיליון שקל. בני הזוג שילמו 330,000 שקל עם חתימת החוזה ואת היתרה התחייבו לשלם עם סיום הבנייה ושבעה ימים לפני שיקבלו את הדירה. אין מחלוקת על כך שהם לא שילמו את היתרה והקבלנים ביטלו את ההסכם. שני הצדדים פנו לבית המשפט המחוזי מרכז: ויסולי ביקשו לקבוע שהקבלנים לא השלימו את הבנייה, והקבלנים - לקבוע שביטלו כדין את ההסכם.
השופט
מיכאל תמיר קבע באופן נחרץ, כי ויסולי הפרו את ההסכם ולכן היו רשאים הקבלנים לבטל אותו. בני הזוג ערערו לבית המשפט העליון וחזרו על הטענות שהעלו במחוזי, אך השופטים
יצחק עמית,
דוד מינץ ו
עופר גרוסקופף דחו על הסף את הערעור ואימצו במלואו את פסק דינו של תמיר. למעלה מן הצורך הם אומרים: "המקרה שלפנינו הוא פשוט, וענייננו בהפרה יסודית ברורה של ההסכם על-ידי המערערים, כך שאין צורך להידרש לסוגיות של פרשנות חוזה.
"קביעותיו של בית המשפט קמא מבוססות גם על ממצאי עובדה ומהימנות, שאין
דרכה של ערכאת ערעור להתערב בהם. כך לדוגמה, ציין בית המשפט קמא שהמערער הציג גרסאות סותרות בנוגע להזמנת המטבח ובנוגע להכנות למזגן... מכל מקום, למקרא החומר, מסקנת בית המשפט קמא מתבקשת מאליה. התכתובת בין הצדדים מדברת בעד עצמה, וממנה עולה באופן ברור כי המשיבות גילו אורך רוח למול התראות/בקשות/דרישות/טענות תמוהות שהעלו המערערים בחלוף מספר חודשים לאחר חתימת ההסכם, ובהמשך, מספר חודשים לפני 30.6.2016, הוא המועד שנקבע למסירת החזקה.
"מהתכתובת בין הצדדים עולה כי המערערים לא אבו לשלם את יתרת התמורה, והעלו שורה של טענות תמוהות על פניהן. כך, נטען לחוסר במסמכים ובנספחים להסכם. זאת, אף על-פי שהמערער הוא עורך דין במקצועו, וכפי שעולה מהנספח להסכם, נעשו שינויים לא מעטים בנוסח ההסכם, לדרישת המערערים". טענה נוספת של ויסולי הייתה לגבי פגמים בערבות המכר שקיבלו, והם התעלמו מהסברי הקבלנים ומהצעתם לברר את הדברים במישרין עם הבנק. בית המשפט העליון מאמץ את עמדת הקבלנים, לפיה טענה זו לא הייתה אלא "חלק מדרכים יצירתיות להכשיל את השלמת ההסכם ומסירת היחידה".
בית המשפט העליון ממשיך ומתאר את התנהגותם של ויסולי: הם טענו שהדירה אינה מוכנה למרות שניתנו לה כל האישורים על סיום הבנייה, אביעד ויסולי העלה טענות בלא להכיר את המצב העובדתי בשטח, הם שילמו רק 4,000 שקל תמורת שדרוג המטבח שמחירו היה 21,000 שקל. "גם קבלן המטבחים 'ספג' איומים והתראות מצד המערערים, שבסופו של יום לא שילמו עבור המטבח והתיימרו לבטל את ההסכם" עימו רק באוגוסט 2016 - חודשיים אחרי המועד למסירת הדירה. ויסולי חויבו בתשלום הוצאות בסך 30,000 שקל. את הקבלנים ייצג עו"ד ויקטור שטקל.