ישראל שוקלת לאפשר את פרויקט הגרעין הסעודי לצרכים אזרחיים במסגרת הנורמליזציה. על-פי דיווח (21.9.23) בוול סטריט ג'ורנל, גורמים בירושלים עובדים עם ממשל ביידן ודנים באפשרות לקדם את המיזם כחלק מהדיונים על ההסכם.
עוד מסר העיתון כי ראש הממשלה
בנימין נתניהו הנחה את מומחי הגרעין בישראל ובכירי מערכת הביטחון לשתף פעולה עם האמריקנים בניסיון להגיע לפשרה שתוכל לאפשר לסעודיה להפוך למדינה השנייה במזרח התיכון שתעשיר אורניום בגלוי, אחרי אירן".
יורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן אמר כי אירן "לוקחת את הפיוס ברצינות, רוצים שהיא תנהג באופן חיובי עם מדינות האזור"; על היחסים עם ארה"ב אמר: "הם מסובכים, אבל מערכת היחסים שלי עם ביידן טובה. יש לנו קשרים נהדרים עם הנשיא בתחומים רבים ועם ארה"ב, בהם השלום עם ישראל ופלשתין. הנשיא ביידן תמיד חד וממוקד. לפעמים קשה להתמודד עם אמריקה בגלל חילופי הממשל כל ארבע שנים, אבל אנחנו תמיד מוצאים הזדמנויות עם כל ממשל ועובדים איתם".
על דברי בן סלמאן כי "אם לאירן יהיה נשק גרעיני - גם לנו יהיה", אמר שגריר ישראל בוושינגטון מיכאל הרצוג בגלי צה"ל: "זו לא פעם ראשונה שהוא אומר את זה, הייתי נזהר מגזירת אנלוגיה בין זה לבין מה שיכלול ההסכם בנושא הגרעיני האזרחי. זה מסוג הדברים שנידונים בחדרי חדרים".
נשיא אירן אברהים ראיסי תקף בנאומו בעצרת האו"ם: "סעודיה בוגדת בעם הפלשתיני - קיום קשרים עם המשטר הציוני הם דקירה בגב".
ראיסי התייחס להסכם הגרעין ואמר: "יכולה להיות התקדמות טובה להסכם טוב אם ארה"ב תהיה מוכנה לעמוד בהתחייבויות". על סילוק פקחי סבא"א הבהיר כי זוהי תגובה להצהרות של המעצמות נגד אירן במועצת הנגידים של הסוכנות והוסיף כי לאירן "אין בעיה עם הפיקוח", אך היא לא תהסס לסלק פקחים שאינה סומכת עליהם.
השגריר אחמד אל-דיק ממשרד החוץ הפלשתיני בראיון לרדיו נאס: "הסעודים אומרים לנו בחדרים הסגורים וגם בגלוי, שלא יוותרו על הסכם שבבסיסו הקמת מדינה פלשתינית ריבונית. יש גם התחייבות מצרית וירדנית בכיוון הזה".
שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן אמר על המגעים נרמול היחסים עם סעודיה: "כל הצדדים והמעורבים מבינים את היתרונות ואת האופי המהפכני של הסכם שכזה". בכירים אמריקנים אמרו לאתר וואלה: "נתניהו מבין שיצטרך לבצע ויתורים בנושא הפלשתיני עבור הסכם עם סעודיה".
בישראל היום פורסם כי ראש המל"ל לשעבר,
מאיר בן שבת, ראש מכון משגב, אמר על ההסכם שבדרך: "הסיכויים להסכם בין ישראל לסעודיה, מעולם לא היו גבוהים יותר. התבטאותו הפומבית של מוחמד בן סלמאן היא עדות לרצינות מאמציו בתהליך הזה ונועדה גם להכשיר את דעת הקהל בממלכה לקראתו. חלון הזמנים הקצר דוחק במנהיגים למצוא פתרונות".