מאבק חזיתי בהפועל ת"א כדורסל: האוהדים נגד הבעלים

עמותת הפועל אוסישקין מבקשת מבית המשפט למנוע את מעבר הקבוצה להיכל מנורה-מבטחים עופר ינאי טוען שהעמותה הפרה התחייבויות במיליוני שקלים

איתמר לוין, יצחק דנון חדשות תגובות
עמותת הפועל אוסישקין תל אביב, המופעלת בידי אוהדי קבוצת הכדורסל הפועל תל אביב, מבקשת (1.12.24) מבית המשפט המחוזי בעיר לבלום את מעבר הקבוצה להיכל מנורה-מבטחים ביד אליהו. על המעבר החליט הבעלים החדש, עופר ינאי, וזאת עד להשלמת הקמתו של אולם בן 10,000 מקומות בהשקעה של 250 מיליון שקל.

הבקשה הוגשה לאחר שהקבוצה החלה למכור מנויים לעונת 2024/25 להיכל, שהוא מזה עשרות שנים מגרשה הביתי של היריבה המושבעת - מכבי תל אביב. העמותה מבקשת לעצור את המכירה ובהמשך למנוע אותה עד להכרעה בבוררות שהיא מבקשת לקיים עם הקבוצה וינאי; העמותה הציעה כבורר את השופט בדימוס אבי זמיר.

העמותה הוקמה לאחר הרס אולם אוסישקין בצפון תל אביב, שהיה אולמה הביתי של הקבוצה במשך שנים רבות, היא רשמה קבוצה משלה ולימים ירשה את הפועל תל אביב עצמה. העמותה מדגישה, כי התנגדה לאורך שני עשורים לעבור ליד אליהו, והיא שכנעה את עיריית תל אביב להקים עבור הקבוצה את היכל שלמה שליד גני התערוכה. אשתקד מכרה העמותה את הקבוצה לינאי, המחזיק כיום ב-81% ממניותיה, בעוד בידי העמותה נותרו 19%.

לטענת העמותה, הסכם המכירה מעניק לה זכות וטו על העברת המשחקים למנורה-מבטחים. למרות זאת, בחודש שעבר החליט דירקטוריון הקבוצה - ברוב קולות נציגיו של ינאי - על מעבר זה, תוך התעלמות מכוונת מזכות הווטו שלה. מאוחר יותר אף הודיעה ההנהלה, כי כבר חתמה על הסכם לשימוש בהיכל. הצדדים החלו בגישור, אך בסוף השבוע שעבר הודיעה כאמור הקבוצה על תחילת מכירת מנויים להיכל - ומכאן בקשה זו, אשר הוגשה באמצעות עו"ד טל שפירא, מסבירה העמותה.

לתביעה מצורפת התכתבות בין באי-כוח העמותה והקבוצה. עו"ד אסף פריאל כתב בשם הקבוצה, כי בלי מעבר למנורה-מבטחים - לא יוכל ינאי להשתתף בקול הקורא של העירייה לשיפוץ היכל שלמה, הצפוי להימשך ארבע שנים. עוד הוא אומר כי זכות הווטו של העמותה היא חלק מנספח שאמור היה להיווסף להסכם המכירה, אך היא לא שולבה בתקנון החברה - ומכאן שאינה קיימת. עמדת העמותה גם אמורה הייתה להיקבע באסיפה של אלפי חבריה, ולא בידי הוועד שלה לבדו.

במכתב נוסף אומר פריאל, כי העמותה ביקשה מינאי לקבל סמכות בלעדית על תחום הכרטיסים והמנויים, כמו גם הקצאה של כרטיסים למשחקי חוץ על-פי שיקול דעתה הבלעדי. הוא מזכיר, כי רמי כהן, העומד בראש העמותה, הביע לאחרונה בפומבי חרטה על העסקה עם ינאי - מה שלטענתו מסביר את התנהלותו של הוועד. פריאל מייחס לכהן הפרה של חובותיו כנושא משרה (דירקטור) בחברה והפרה של מצגים וחובת תום הלב.

עוד טוען פריאל, כי העמותה הפרה שורה של התחייבויות כספיות במיליוני שקלים שנכללו בהסכם המכירה, והוא גם מזהיר שהחברה תתבע את העמותה אם המעבר למנורה-מבטחים יתעכב וייגרמו לה נזקים. שפירא השיב, כי העמותה דוחה את כל הטענות ורואה בהן ניסיון להלך אימים עליה.
ת"א 75-12-25, עמותת הפועל אוסישקין תל אביב נ' אדום ניהול סל, עופר ינאי / כתב תביעה
עמותת אוהדי הפועל תל אביב בכדורסל מבקשת למנוע את המעבר להיכל מנורה-מבטחים
| טל שפירא
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 01/12/2024 | עודכן: 01/12/2024
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מאבק חזיתי בהפועל ת"א כדורסל: האוהדים נגד הבעלים
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
חברת נתיבי איילון מבקשת לקבוע, כי היא זכאית להנחה ניכרת בארנונה על מתקניה בשורה של ערים במרכז הארץ. החברה עתרה (28.11.24) לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד עיריית תל אביב, אך מדגישה שמדובר בפסיקה לה יהיו "השלכות תקציביות נרחבות על תקציב המדינה". העתירה אינה נוקבת בסכום; ניתן לשער שמדובר במיליונים רבים של שקלים.
01/12/2024 | יצחק דנון | חדשות

משרד עורכי הדין שרגא בירן טוען, כי חברת הבנייה ברזיל-ישראל ובעליה, יוסף אפינגר, חייבים לו שכר טירחה בסך 9.2 מיליון שקל תמורת הטיפול בהפשרת קרקע לבנייה ברחובות. המשרד מבקש (28.11.24) מבית המשפט המחוזי בתל אביב להטיל עיקולים זמניים על כספיהם, כדי להבטיח את מימושו של פסק הבוררות בהליך שהוא דורש לקיים בין הצדדים.

הימנעות מהזמנת תסקיר של שירות המבחן בשל העומס בשירות מעוררת אי-נחת, במיוחד כאשר המשפט מתארך ממילא בגלל התביעה או יומן בית המשפט. כך אומר (28.11.24) שופט בית המשפט העליון, חאלד כבוב.

"בית המשפט רשאי להורות במקרים המתאימים על הפקדת ערובה כתנאי למתן צו לפתיחת הליכים, ולא רק כתנאי למינוי הנאמן". כך קובע לראשונה (28.11.24) שופט בית המשפט העליון, דוד מינץ, בהסכמת השופט יחיאל כשר. השופט עופר גרוסקופף סבור, כי ניתן להציב תנאי כזה רק למינוי הנאמן לחברה לאחר מתן צו פתיחת הליכי חדלות פרעון.

חברת א.כפיר אחזקות ובניין תובעת 31.2 מיליון שקל מרשות מקרקעי ישראל, בשל הפרויקט התקוע להקמת שכונת זכרונה בזכרון יעקב. התביעה הוגשה (28.11.24) לבית המשפט המחוזי בחיפה.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il