אושר תיקון לתקנות מועצת הלול המאפשר גידול משותף בלולים משודרגים

התיקון אושר בהוראת שעה, עד אוגוסט 2027, בהתאם לדחיית המועדים באגרת השירותים הווטרינריים

מירב ארד חדשות כנסת 25 תגובות
ועדת הכלכלה אישרה (יום א', 2.2.25) את הצו שהגיש משרד החקלאות המבקש לתקן את התספת לחוק המועצה לענף הלול, במטרה לאפשר גידול משותף בלולים משודרגים גם אם הם אינם עומדים בכל הדרישות הווטרינריות - אם הסיבה לכך היא שהמרחק בין לול הגידול המשותף לבין משק עופות אחר שמגדלים בו מטילות בגיל שונה הוא פחות מ-300 מטר, או שהמרחק בינו לבין דרך מקשרת פחות מ-30 מטר (השונה מזה הקבוע בתקנות רישוי עסקים). התיקון אושר בהוראת שעה, עד אוגוסט 2027, בהתאם לדחיית המועדים באגרת השירותים הווטרינריים.

סמנכ"ל משרד החקלאות, ד"ר אסף לוי, הציג את התקנות והסביר כי התקנות מאפשרות גידול משותף שלא במשקו של החקלאי, בתנאי שהלול מוסדר ויש לו אישורים נדרשים. עם זאת, חלק מהדרישות הן מרחק מדרך מקשרת בין לולים או מלול אחר. לדבריו, "לנוכח המלחמה ולנוכח זה שהאגרת שמגדירה לוחות זמנים לעבור ללול מוסדר דחתה את המועדים - אנחנו מבקשים כרגע למצמם שני סעיפים ספציפיים שהשירותים הוטרינריים אמרו שאם הם לא מתקיימים עדיין ניתן יהיה לגדל במשותף.

הרופא הראשי לבריאות העוף, ד"ר רם כץ, הסביר כי "לפעמים לולים נמצאים ממש על הדרך, והתנועה שבה לוקחים פרגיות חדשות ללול אחר ועוברים ליד לול קיים יכולה להעביר מחלות. לכן נדרש שלול יהיה לפחות 30 מטר מדרך מקשרת ללולים אחרים".

ח"כ אליהו ברוכי, שמילא את מקומו של היו"ר, ביקש לדעת למה אפשר לשנות את המרחקים. סגנית היועצת המשפטית של משרד החקלאות, עו"ד אפרת ורד, אמרה כי יש לולים מודרניים שעומדים בדרישות, אבל נמצאים ליד לולים ישנים שעדיין פעילים בגלל דחיית המועדים, ולכן הכוונה היא לאפשר לולים החדשים להמשיך לעבוד ולהוות זרז לאחרים למעבר ללולים חדשים. היא הזכירה כי מדובר בהוראת שעה.

ח"כ ששון גואטה הזכיר כי המדינה מחייבת את החקלאים לעבור ללולים חדשים וגדולים ולוותר על הלולים הקטנים. הוא הוסיף כי יש כאלה שכבר בנו לולים חדשים וגדולים אבל בגלל שאחרים לא השקיעו הם עלולים להיפגע והרפורמה תעצר. "אני לא רוצה לקדם את הרפומה, מצד שני אני לא רוצה להשאיר את האנשים בלי אוכל בבית. אנחנו בשטח ואנחנו מבינים שאי אפשר לעמוד בכל הכללים", אמר.

מנכ"ל מועצת הלול, שמואל לויט, הסביר גם הוא כי אם התקנות לא יתוקנו מי שירצה לשדרג את הלול שלו יהיה תקוע, כי הוא לא יוכל לצרף מגדלים נוספים. "אם המגדל קיבל היתר אכלוס זה אומר שאין בעיה וטרינרית, לכן מי שרוצה לשדרג צריך לאפשר לו להתקדם ולא לגרום לו להיות תקוע בגלל הפלונטר ולאפשר למי שלא רוצים להתקדם לשדרוג להחזיק אותו כבן ערובה", אמר לויט.

שמוליק כץ, לולן מבארותיים, טען כי לפני עשור היו כ-3,000 מגדלים ונשארו רק 100 מגדלים גדולים ועוד 200-300 מגדלים בינוניים והכל עובר לטייקונים. לדבריו, התיקון בא לפתור את הבעיה של הטייקונים. הסמנכ"ל לוי השיב כי הטענה של כץ לא קשורה לתקנות הללו, אלא לתוספת של מכסות חדשות. לוי הסביר כי תקנות התוספת לא נמצאות כרגע על שולחן הוועדה אלא בשלב היערות הציבור. המגדל צחי בן עיון טען כי ח"כ גואטה פועל הפוך ואסור לו לדון בנושא, וח"כ גואטה השיב כי הוא קיבל אישור ועדת האתיקה לעסוק בנושא. מנכ"ל מועצת הלול לויט ציין כי התקנות הללו לא נוגעות לח"כ גואטה. בתום הדיון אושרו התקנות פה אחד, בקולותיהם של ח"כ ברוכי וח"כ גואטה.
תאריך: 02/02/2025 | עודכן: 02/02/2025
+מי יקבע את דירוג היישובים? הצעת חוק חדשה מציעה שינוי משמעותי 00:12 03/02/25 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
הצעת חוק חדשה של גפני מבקשת להכריע כיצד ייקבע הדירוג החברתי-כלכלי של יישובים במועצות אזוריות, תוך תיקון עיוותים שעלולים להוביל להעדפה לא הוגנת בחלוקת משאבים ממשלתיים ▪ המרוויחים: יישובים חלשים בתוך מועצות אזוריות
סיווג כלכלי-חברתי של רשויות מקומיות
+איך להשאיר את הכנסת עם חשמל כשהח"כים בחופשת מחלה 22:13 02/02/25 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
כשחבר כנסת חולה, אין מחליף זמני – והבוחרים נשארים בלי ייצוג. הגיעה העת לאמץ את "חוק המחליף", שיאפשר לחברי כנסת להחלים בלי להתפטר לצמיתות. פגרה היא זמן למנוחה – גם לחברי הכנסת: ימי היעדרות בפגרה לא ייספרו, כך שחבר כנסת יוכל לחזור לפעילות בלי לפגוע בייצוג הבוחרים
כשחבר כנסת מצטנן – מי ידליק את האור בחדר הדיונים? [צילום: הדס פרוש/פלאש 90]
+הצעת חוק חדשה: מאבטחים יורשו לשאת נשק ארגוני בכל עת 13:56 02/02/25 | עידן יוסף | לרשימה המלאה
ועדת השרים לחקיקה תומכת עקרונית בהצעה לשינוי ברירת המחדל לנשיאת כלי ירייה על-ידי מאבטחים גם מחוץ לשעות ולמקומות העבודה ▪ תיקון נוסף מאפשר לכל אדם לשאת מכלי גז מדמיע בכל משקל, ללא צורך ברישוי
הגמשת הרף

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
תגיות / עוקבים מי ומי בפרשה - לקבלת רשימות חדשות עם הופעתן
אבי דיכטר / Avi Dicter אברהם בניהו בצלאל / Avraham Benayahu Bezalel אוהד טל אופיר כץ / Ofir Katz אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen אורנה ברביבאי / Orna Barbivai אושר שקלים / Osher Shekalim אימאן ח'טיב יאסין / Iman Khatib Yassin איתמר בן-גביר / Itamar Ben Gvir אליהו ברוכי אליהו דלל / Eli Dallal אליהו רביבו / Revivo Eliyahu אלמוג כהן / Almog Cohen ארז מלול / Erez Malul אריה מכלוף דרעי / Aryeh Machluf Deri בועז ביסמוט / Boaz Bismuth בועז טופורובסקי / Boaz Toporovsky בני גנץ / Benny Gantz גד איזנקוט / Gadi Eisenkot גילה גמליאל / Gila Gamliel גלית דיסטל אטבריאן / Galit Distal Atbaryan גלעד קריב / Gilad Kariv דבורה ביטון / Dvora Biton דוד ביטן / David Bitan דן אילוז / DAN Iluz דני בן יוסף דנון / Dani Danon ואליד אל הושלה / Waleed El Hawashla ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak זאב אלקין / Ze'ev Elkin חמד עמאר / Hamad Amar חנוך דב מילביצקי / Hanoch Dov Milwidsky טלי גוטליב / Tali Gottlieb יאיר לפיד / Yair Lapid יואב גלנט / Yoav Galant יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein יונתן משריקי / Yonatan Mishraki יוסף עטאונה / Youssef Atauna יוראי להב הרצנו / Yorai Lahav-Hertzano ינון אזולאי / Yinon Azoulay יסמין פרידמן / Yasmin Fridman יעקב אשר / Yakov Asher יצחק קרויזר / Kroizer Yitzhak יצחק שמעון סרלאוף ירון לוי / Yaron Levi ישראל אייכלר / Yisrael Eichler ישראל כץ / Israel Katz לימור סון הר-מלך / Limor Son Har-Melech מאי גולן / May Golan מאיר כהן / Meir Cohen מטי צרפתי הרכבי / Matti Sarfati Harkavi מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton מירב בן-ארי / Meirav Ben-Ari מירב כהן / Meirav Cohen מנסור עבאס / Mansour Abbas משה אבוטבול / Moshe Abutbul משה ארבל / Moshe Arbel משה גפני / Moshe Gafni משה פסל / Moshe Passal משה רוט / Moshe Roth מתן כהנא / Matan Kahana נאור שירי ניר ברקת / Nir Barkat סימון מושיאשוילי / Simon Moshiashvili סימון דוידסון / Simon Davidson עודד פורר / Oded Forer עופר כסיף / Ofer Cassif עמית הלוי / Amit Halevi צבי ידידיה סוכות / Tzvi Yedidia Sukkot צביקה פוגל / Tzvika Foghel צגה צנגש מלקו / Tsega Melaku קארין אלהרר / Karin Elharar קטרין (קטי) שטרית / Kathrin Shitrit רון כץ / Ron Katz רם בן ברק / Ram Ben Barak שלום דנינו / Shalom Danino שלי טל מירון / Shelly Tal Meron שלמה קרעי / Shlomo Karhi שרון ניר / Sharon Nir שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
אושר תיקון לתקנות מועצת הלול המאפשר גידול משותף בלולים משודרגים
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / כנסת 25
הוועדה לביקורת המדינה קיימה השבוע (29.1.25) דיון על דוח מבקר המדינה 64א' בנוגע לגביית תמלוגים ושימוש במשאבי טבע. הדוח מצביע על ליקויים חמורים בפיקוח על התמלוגים ממשאבי הטבע, מה שמביא להפסדי עתק לקופת המדינה. על-פי הנתונים, צפי ההכנסות מגז טבעי בעשור הקרוב עומד על 85 מיליארד ש"ח, אך הביקורת מזהירה כי תחומים אחרים, כמו כריית פוספטים, סובלים מהיעדר שקיפות ומפיקוח רופף.
31/01/2025 | עידן יוסף | חדשות

ועדת החוץ והביטחון קיימה (יום ה', 30.1.25) דיון נוסף בהצעת חוק שירות ביטחון, שהתמקד בהגדרת "בוגר מוסד חינוך חרדי" ובסוגיית היעדים שנקבעו לגיוס תלמידי הישיבות. חברי הוועדה דנו בסעיפים 26 יב-טו, המגדירים מי ייחשב כחלק מקבוצת הייחוס לצורך חישוב העמידה ביעדי הגיוס, וכיצד קביעות אלה ישפיעו על המדיניות הצבאית והחברתית.
30/01/2025 | עידן יוסף | חדשות

המתיחות סביב פרשת שדה תימן גוברת: הפרקליטות הצבאית הגישה הבוקר (יום ה', 30.1.25) לבית הדין הצבאי בבית ליד בקשה להאריך את התנאים המגבילים שהוטלו על לוחמי כוח 100 החשודים בפרשה, בהם איסור יציאה מהארץ והפקדת דרכוניהם, בשבועיים נוספים. ארגון חוננו, המייצג את הלוחמים, דרש בדיוןלבטל את כל ההגבלות, אך בית הדין הצבאי האריך את התנאים המגבילים של לוחמי כוח 100 החשודים בפרשיית שדה תימן. במקביל, אתמול נערך דיון טעון בוועדת החוקה של הכנסת בנושא זיוף והדלפת הסרטון מהאירוע, בו הועלו טענות על ניגוד עניינים, חקירה חלקית בלבד, ונזק חמור שנגרם ללוחמים ולתדמיתה של מדינת ישראל.
30/01/2025 | עידן יוסף | חדשות

מליאת הכנסת אישרה (יום ד', 29.1.25) בקריאה שנייה ושלישית את הצעת חוק רישוי עסקים (תיקון מס' 39), התשפ"ה-2025, שיזם חבר הכנסת אליהו רביבו. הצעת החוק עברה ברוב של 17 תומכים וללא מתנגדים, כאשר חבר כנסת אחד נמנע.
29/01/2025 | עידן יוסף | חדשות

חברת הכנסת לשעבר, הד"ר עינת וילף, הגישה בקשה להקמת מפלגת שמאל-מרכז חדשה בשם "עוז לשוויון בשירות". על-פי המסמכים שהוגשו לרשם המפלגות, המפלגה מבקשת לקדם שוויון בגיוס, הפרדת דת ומדינה, וקידום נשים לתפקידים בכירים בזירה הציבורית.
29/01/2025 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il