העבירה: "ניפוח" קורות חיים

בית משפט השלום בקרית גת הרשיע בעבירה פלילית עובד של עיריית קרית גת לשעבר לאחר שקבע כי זייף את קורות החיים שלו; עוד נפסק כי הנאשם ישלם פיצוי לעיריה בגובה 30 אלף שקל
מיכאל דבורין חדשות תגובות
מסתבר כי ניפוח קורות חיים עשוי להיות עסק מסוכן למדי, לפחות מבחינת ההסתבכות עם רשויות החוק במדינה. את זאת למד על בשרו שמעון מלכה מקריית גת שהחליט לכתוב בקורות חייו כי הוא מחזיק בתואר ראשון באוניברסיטת ת"א למרות שלא היה לו בפועל כזה.

מלכה, שכיהן כממלא מקום מנהל אגף ההנדסה והתשתית בעיריית קרית גת לאחר שקודמו פרש, ניגש בשנת 1997 למכרז שאותו פירסמה העיריה לאיוש המשרה בה היה מועסק באופן זמני כמחליף. תנאי היסוד של המשרה הקבועה על פי המכרז, כללו דרישה לתואר אקדמי, תואר שלא היה למלכה. מלכה הכריז שיש לו ועל סמך זאת נבחר לתפקיד.

זאת ועוד, בדצמבר 1998 פירסמה העיריה מכרז פנימי נוסף למשרת מנהל אגף הנדסה ותשתית. גם במקרה זה נדרש כי למועמד יהיה במינימום תואר אקדמי. מלכה לא רק שחזר על כך שיש לו תואר ראשון במנהל עסקים, תואר שלא היה ולא נברא כאמור, אלא אף הוסיף שמן למדורה ולא שכח לציין כי הוא עתיד להתחיל בלימודי תואר שני בקרוב. בעקבות מצג השווא זכה הנאשם שוב במשרת מנהל אגף הנדסה ותשתית בעירייה.

היום (ה', 22.3.04) הרשיע בית משפט השלום בקרית גת את מלכה בעבירה פלילית ובנוסף הורה למלכה לשלם פיצוי לעיריית קריית גת בגובה של 30 אלף ש"ח.

הצדדים בתיק הגיעו להסדר טיעון אשר בעקבותיו תוקן כתב האישום והנאשם מלכה חזר בו מכפירה קודמת והודה בעובדות כתב האישום המתוקן. בעקבות הודאתו הודיעה התביעה כי תעמוד על הרשעה, אך הגבילה את עצמה לעונש של עבודות שירות, מאסר על תנאי וקנס. ההגנה מאידך קיבלה את הזכות לטעון באופן חופשי לעניין ההרשעה והעונש וכן הוסכם על תשלום פיצוי לעיריה בסכום שלא יעלה על 50,000 ש"ח.

שופט ביהמ"ש השלום בקריית גת אבי זמיר קבע בפסק דינו כי "האיזון בין חומרת העבירה וההכרח בהוקעתה לבין הנזק הצפוי לנאשם, שהוא אף כללי וערטילאי ביסודו, איננו מצדיק, לדעתי, הימנעות מהרשעה".

ביהמ"ש ממשיך וקובע כי גם אם הדרישה לתואר אקדמי לא הייתה קיימת לפני תקופתו של הנאשם ובוטלה לאחריה, וגם אם ביצע הנאשם את התפקיד בצורה טובה, תוך שהוא ממשיך לעבוד בעיריה, הרי שמבחינת האינטרס הציבורי, "יש להוקיע מעשה כזה של דיווח כוזב בהליכי מכרז, שיש עימו פגיעה בעקרונות יסוד חוקתיים, העומדים בבסיסו של כל מכרז, ובהם שוויון ההזדמנויות והסיכויים וחופש העיסוק".

ביהמ"ש הרשיע כאמור את הנאשם, בעבירה של מרמה והפרת אמונים, לפי סעיף 284 לחוק העונשין, והטיל עליו לבצע עבודות של"צ (שירות לתועלת הציבור) בהיקף של 200 שעות, על פי התוכנית שפורטה בתסקיר שהוגש לו.

"צו השל"צ, ביחד עם פיצוי הולם לעיריה, יש בו כדי להוות מענה הולם למטרות הענישה, במיוחד שעה שמדובר בנאשם, שהסיכון שיחזור על מעשה כזה הינו נמוך ביותר", קבע ביהמ"ש.

עוד פסק ביהמ"ש למתלוננת עיריית קריית גת פיצויים בסך של 30,000 ש"ח. המדינה יוצגה בהליך על ידי עורכת הדין תמר ויל בונן. הנאשם יוצג על ידי עורך הדין ציון אמיר.

ת.פ 2064/02 מדינת ישראל נ' שמעון מלכה
Author
עורך דין | דבורין ושות', משרד עורכי דין ונוטריון | דוא"ל | אתר/בלוג | רשימות | מעקב
משרד דבורין ושות' הינו משרד בוטיק לליטיגציה מסחרית-אזרחית עם התמחות ספציפית בסכסוכים אזרחיים מורכבים, דיני לשון הרע, דיני בוררות, מיסוי מקרקעין והתחדשות עירונית - בדגש על ייצוג דיירים בפינוי בינוי. עו"ד מיכאל דבורין הינו בוגר הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית ועו"ד פעיל ברציפות משנת 2004.
תאריך: 22/07/2004 | עודכן: 22/07/2004
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]