הערכות: לוין מקווה לתיקו בוועדת גרוניס בנושא הדחת מיארה

אם בג"ץ יאשר לכנס את הוועדה בלי נציג של הממשלה, מקווה לוין שפרופ' רון שפירא יתמוך בהדחה לצד נציג הכנסת - מול גרוניס ונציגת הלשכה, תמי אולמן במקרה כזה תוכל הממשלה לטעון שזכותה לשבור את השוויון ולהדיח שוב את מיארה

איתמר לוין חדשות גלי מיארה - ההדחה תגובות
שר המשפטים, יריב לוין, מקווה שבוועדת גרוניס ייווצר תיקו בנוגע להדחתה של היועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה, וכך תוכל הממשלה ביתר קלות לשוב ולהדיח אותה. אלו הן ההערכות (15.9.25) בעקבות הודעתו של לוין בבג"ץ, לפיה הוא מוכן לשוב למסלול של ועדת גרוניס בתנאים מסוימים.

הוועדה הציבורית למינויו והדחתו של היועץ המשפטי מונה חמישה חברים. היו"ר הוא נשיא בית המשפט העליון לשעבר, אשר גרוניס; נציג האקדמיה הוא רקטור המרכז האקדמי פרס, פרופ' רון שפירא; ונציגת לשכת עורכי הדין - תמי אולמן. הממשלה והכנסת צריכות למנות נציגים מטעמן. נציג הממשלה הוא שר משפטים לשעבר או יועץ משפטי לשעבר, אך לוין לא הצליח למצוא איש מהם (שאינו בניגוד עניינים בשל תפקיד נוכחי, כגון אמיר אוחנה וצחי הנגבי) שיתמוך בהדחה - כולל מי ששירתו בממשלות קודמות בראשותו של בנימין נתניהו.

עקב כך החליטה הממשלה לנטוש מסלול זה, שנקבע בהחלטת ממשלה בשנת 2000 בעקבות המלצות ועדת שמגר, ולמנות ועדת שרים ייעודית בראשות עמיחי שיקלי. זו המליצה להדיח את מיארה - לאחר שהממשלה כבר אישרה פה אחד להתחיל את ההליך - לאחר שמיארה סירבה להופיע בפניה בטענה שפעילותה בלתי חוקית. בג"ץ המליץ פה אחד (תשעה שופטים) לממשלה לחזור למסלול של ועדת גרוניס.

לוין הודיע אמש, כי הממשלה מוכנה - תחת מחאה ולשם זירוז ההליך - לקבל את ההמלצה, אך הציב שני תנאים. האחד: ועדת גרוניס תוכל להתכנס גם בלא נציג של הממשלה. השני: היא תקבל החלטה בתוך שבועיים ממועד סיום איושה. על-פי ההערכות, לוין מקווה ששפירא יתמוך בהדחה, ויחד עם נציג הכנסת ייווצר תיקו מול גרוניס ואולמן. במקרה כזה תוכל הממשלה לומר, כי זכותה לשבור את השוויון ולהחליט להדיח את מיארה גם בלא המלצה של ועדת גרוניס - שכן הוועדה גם לא תמליץ להימנע מכך.

תקוותו של לוין מבוססת על שפירא, הנחשב למשפטן שמרן ואשר אותו מינתה הממשלה לנציג ישראל בבית הדין הבינלאומי בהאג לאחר פרישתו של הנשיא בדימוס אהרן ברק. שפירא התבטא בעבר נגד הקמת ועדת חקירה ממלכתית למלחמת חרבות ברזל, נגד מתנגדי הרפורמה המשפטית ובעד שינוי הרכב הוועדה לבחירת שופטים. בחודשים האחרונים ניכרת במאמריו (באתר ynet) נימה ביקורתית יותר כלפי הממשלה, כולל קריאה לקיום בחירות בשל המלחמה ופרשת קטרגייט.

הממשלה אינה מחויבת לקבל את המלצתה של ועדת גרוניס, לכאן או לכאן, אך אם הוועדה תימנע מלתמוך בעמדתה - יגדלו הסיכויים שבג"ץ יבטל את ההדחה. גם לוין מבין זאת, ולכן ניסה מלכתחילה לעקוף את ועדת גרוניס על-ידי הקמת ועדת השרים. יצוין עוד, כי בתגובתו אמש שב לוין וטוען שאין כל דרך לשיתוף פעולה בין הממשלה למיארה, מה שמחזק את ההערכה שהממשלה תחליט על הדחה גם בלא המלצה של הוועדה.
בג"ץ 18225-06-25, כרמי גילון ואח' נ' ממשלת ישראל ואח' / הודעה מטעם הממשלה
הממשלה מוכנה להחזיר את הדחתה של גלי מיארה לוועדת גרוניס, תחת מחאה ובתנאים
| יריב לוין, עמיחי שיקלי
Author
עיתונאי, סופר וחוקר שואה. כתב משפטי ובעל טור ב-News1. פרסם 20 ספרים ועשרות מאמרים על השואה
תאריך: 15/09/2025 | עודכן: 15/09/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
הערכות: לוין מקווה לתיקו בוועדת גרוניס בנושא הדחת מיארה
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / גלי מיארה - ההדחה
שר המשפטים, יריב לוין, מביע (14.9.25) נכונות מותנית לחזור למתווה של ועדת גרוניס לצורך הליך הדחתה של גלי מיארה מתפקיד היועצת המשפטית, כפי שהציע בג"ץ לפני שבועיים. לוין והשר עמיחי שיקלי, שעמד בראש ועדת השרים המיוחדת שהקימה הממשלה במקומה של ועדת גרוניס, מבקשים לקבוע שהוועדה תוכל לפעול גם בלי נציג של הממשלה ושההליך יהיה מהיר מאוד. התגובה הוגשה דקות אחדות לפני פקיעתו של המועד שקבע בג"ץ.

תשעה שופטי בית המשפט העליון מבין שנים-עשר שופטים ושופטות מכהנים (כיום חסרים שלושה שופטים להרכב המלא של בית המשפט העליון), בראשות נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית, והשופטים נעם סולברג, דוד מינץ, יוסף אלרון, יעל וילנר, עופר גרוסקופף, אלכס שטיין, גילה כנפי-שטייניץ וחאלד כבוב, החליטו כי מאחר שהממשלה לא הגישה תגובה מקדמית לעתירות שהוגשו למניעת הדחתה של היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה ואף לא הגישה בקשה להארכת מועד להגשת תגובה מקדמית מתבקשת זו, הוצאו צווים על-תנאי, כמבוקש בעתירות, בצד צו הביניים הקיים שהוציא לפני כשבוע המשנה לנשיא בית המשפט העליון, השופט סולברג, המונע פיטורי היועצת המשפטית לממשלה עד לשמיעת העתירות לגופן.

מאז החלה ההפיכה המשטרית, החשש הגדול ביותר היה ממשבר חוקתי - המוגדר כמצב בו הממשלה ממרה את פיו של בית המשפט. ובכן, אנחנו כעת עמוק בתוך משבר חוקתי, וסכנותיו גדולות עוד יותר מכפי שהיה נראה עד כה.

בית המשפט העליון ממליץ לממשלה (1.9.25) לחזור למתווה של ועדת גרוניס לצורך הליך הדחתה של גלי מיארה מתפקיד היועצת המשפטית. השופטים הורו לממשלה להודיע עד 14 בחודש האם היא מקבלת המלצה זו, מבטלת את ההחלטה על הקמת ועדת השרים וכתוצאה ממנה מבטלת את הדחתה של מיארה. בשל כך בוטל הדיון שאמור היה להתקיים מחרתיים. השופטים מדגישים, כי צו הביניים המקפיא את ההדחה - עומד בעינו.

היועצת המשפטית לממשלה, גלי מיארה, מבקשת מבג"ץ (א') לקבל את העתירות נגד הדחתה. לדעתה, יש לבטל הן את החלטת הממשלה שהעבירה את הדיון בעניינה מוועדת גרוניס לוועדת שרים בראשות עמיחי שיקלי, והן את החלטת ההדחה שהתקבלה על-פי המלצת הוועדה.
31/08/2025 | יואב יצחק | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il