טראמפ וממדאני נפגשו בבית הלבן: "המטרה משותפת - להפוך את ניו-יורק לטובה יותר"

השניים דנו ביוקר המחיה ובביטחון הציבור טראמפ: "ככל שהוא יעשה יותר טובה, ככה אהיה שמח יותר" ממדאני: "נואשים לשינוי עבור 18 מיליון תושבים" רגע קליל: טראמפ צוחק על הכינוי "פשיסט"

יואב יצחק חדשות ממשל טראמפ 2.0 תגובות
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ וראש העיר הנבחר של ניו-יורק, זוהראן ממדאני, קיימו פגישה בחדר הסגלגל בבית הלבן. דיווח נרחב נמסר בסוכנות AP (יום ו', 21.11.25). טראמפ אמר: "יש לנו מטרה משותפת – להפוך את ניו-יורק לטובה יותר. דיברנו על דיור, מחירים, גז, כל דבר שאני עושה טוב לניו-יורק. רוצה לברך את ראש העיר – ככל שהוא יעשה יותר טובה, ככה אהיה שמח יותר".

ממדאני ציין: "התמקדנו במטרה המשותפת לשרת ניו-יורקרים, מה שיכול לשנות את חייהם של 18 מיליון איש. אנחנו נואשים ברצון לשלום במזרח התיכון, אבל בעיקר להורדת יוקר המחיה".

מאז בחירתו של הסוציאליסט הדמוקרטי, כמה שמרנים רמזו כי בני המעמד הבינוני ובעלי הון בניו-יורק עשויים לרצות לעזוב את העיר. אבל טראמפ אינו אחד מהם. כשנשאל אם ירגיש בנוח לגור בעיר תחת ראש העיר הנכנס, אמר הנשיא: "באמת הייתי מרגיש בנוח, במיוחד אחרי הפגישה".

טראמפ הוסיף כי קיבל הרבה קולות מהסנאטור ברני סנדרס, עוד סוציאליסט דמוקרטי שהגדיר את עצמו, שהתמודד ללא הצלחה על המועמדות הדמוקרטית לנשיאות ב-2016 וב-2020. "ברני סנדרס ואני הסכמנו על הרבה יותר ממה שאנשים חשבו", אמר טראמפ.

ממדאני נשאל על-ידי הכתבים, על-כך שהוא מאשים את את ישראל ברצח עם בעזה. "דיברתי על ממשלת ישראל שמבצעת רצח עם", אמר בעודו עומד ליד הנשיא. "דיברתי על כך שארה"ב מממנת אותו. שיתפתי את הנשיא בפגישה שלנו בדאגה של ניו-יורקרים רבים, שרוצים שכספי המיסים שלהם יופנו לטובת תושבי העיר – וליכולת שלהם לחיות בכבוד בסיסי".

"אני מעריך כל מאמץ שנעשה למען שלום", הוסיף ממדאני. "שיתפתי את הנשיא טראמפ בכך שכאשר דיברתי עם מצביעיו. אנשים פשוט עייפו מלראות את כספי המיסים שלנו מממנים מלחמות אינסופיות ואני גם מאמין שעלינו לעמוד באחריות שלנו כלפי זכויות אדם".

טראמפ שמע דברים אלה, ושתק.
טראמפ, ממדאני. נאבק יחד בפשיעה בניו-יורק [צילום: AP/Evan Vucci]

טראמפ ציין כי הוא וממדאני דנו בפשיעה בניו-יורק, מבלי להיכנס לעימותים הפוליטיים סביב מדיניות ICE. "מה שעשינו זה שדנו בפשיעה, יותר מאשר ב-ICE כשלעצמו, דנו בפשיעה. הוא לא רוצה לראות פשיעה ואני לא רוצה לראות פשיעה", אמר טראמפ. "ואין לי ספק רב שלא נגיע להסכמה בנושא הזה".

הנשיא אמר את ההצהרה המדהימה הזו על ראש העיר הנבחר, אותו גינה בעבר כ"קומוניסט". ממדאני וטראמפ ציינו כי הקמפיינים של שני הפוליטיקאים התמקדו בנושא סבירות השכר, ונראה כי טראמפ נאחז בדמותו של ממדאני בנושא, שכן הנשיא מתקשה לקיים את הבטחות הקמפיין שלו. טראמפ לא פירט לגבי הרעיונות המדויקים המשותפים להם, אך הזכיר "מצרכים, מילה מיושנת". ממדאני הציע חנויות מכולת המנוהלות על-ידי עירייה בשכונות עניות יותר.

בעוד ממדאני עמד מעבר לכתפו הימנית לאחר הפגישה, אמר טראמפ כי הוא מרגיש שממדאני "הולך להשתנות" בכמה מהשקפותיו. ראש העיר הנבחר לא הראה שום רגש בתגובה, למרות שטראמפ ציין כי "חלק מהשקפותיי השתנו" מאז שנכנס לתפקיד ציבורי. "אני חושב שהוא הולך להפתיע כמה אנשים שמרנים, למעשה", הוסיף טראמפ.

רגע קליל: כשנשאל ממדאני על התייחסותו הקודמת לטראמפ כ"פשיסט", הוא החל להסביר את ההבדלים ביניהם – אך טראמפ קטע אותו בחיוך: "זה בסדר, אתה יכול פשוט להגיד את זה. זה יותר קל מאשר להסביר את זה – לא אכפת לי!". ממדאני השיב בחיוך: "כן".

ממדאני סיכם את הפגישה כ"פרודוקטיבית", והדגיש כי שניהם חולקים אהבה לעיר הולדתם המשותפת: "אני מצפה לעבוד יחד כדי לספק את העלות הזו לתושבי ניו-יורק", אמר בחדר הסגלגל. טראמפ אמר בנימה ידידותית ושיבח את ממדאני על ניצחונו בבחירות: "יש לנו דבר אחד במשותף – אנחנו רוצים שהעיר הזאת שאנחנו אוהבים תצליח בצורה מדהימה. הוא ניצח הרבה אנשים חכמים".

Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 21/11/2025 | עודכן: 21/11/2025
+מרג'ורי טיילור גרין - ימנית-קיצונית נגד ישראל - פורשת מהקונגרס בעקבות קרע עם טראמפ 08:43 22/11/25 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
טיילור נמנתה עם שונאי ישראל ▪ חברת הקונגרס הרפובליקנית מג'ורג'יה תעזוב את תפקידה ב-5 בינואר הקרוב ▪ ההחלטה מגיעה שבוע בלבד לאחר שטראמפ כינה אותה "בוגדת" ▪ גרין, שהחלה כאאוטסיידרית, הפכה לדמות מרכזית בתקופת מקארתי
טיילור גרין. טוענת שישראל מבצעת "רצח עם" בעזה [צילום: AP/John Bazemore]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
טראמפ וממדאני נפגשו בבית הלבן: "המטרה משותפת - להפוך את ניו-יורק לטובה יותר"
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il