דירקטוריון וורנר ברדרס צפוי לדחות את הצעת הרכש של פרמאונט ולתמוך בהצעת נטפליקס

עשוי לפרסם עוד היום עמדה רשמית ביחס להצעת הרכש של פרמאונט-סקיידאנס רויטרס דיווחה לפי גורמים המעורים בנושא כי ההמלצה לבעלי המניות תהיה להצביע נגד ההצעה המהלך מגיע על-רקע מאבק מתמשך על נכסי התוכן מהמשמעותיים בתעשיית הסטרימינג

איציק וולף חדשות תגובות
דירקטוריון וורנר ברדרס דיסקברי צפוי להכריע כבר בימים הקרובים בנוגע להצעת הרכש של פרמאונט-סקיידאנס, בהיקף כולל של כ-108.4 מיליארד דולר, כאשר לפי גורמים המעורים בפרטים, ההמלצה שתובא בפני בעלי המניות תהיה לדחות את ההצעה. ההחלטה עשויה להתקבל ואף להתפרסם כבר ביום רביעי הקרוב. כך דיווחה (יום ד', 17.12.25) סוכנות הידיעות רויטרס.

בכך, צפויה וורנר ברדרס דיסקברי לאותת על המשך מחויבותה להצעת הרכישה שהגישה ענקית הסטרימינג נטפליקס, שהפכה לאחרונה לשחקנית המרכזית במרוץ על נכסי החברה. מדובר במהלך נוסף בפרק מורכב במאבק על שליטה באחד ממאגרי התוכן העשירים בעולם, הכולל את אולפני הקולנוע והטלוויזיה של וורנר ברדרס, ספריית סרטים וסדרות רחבת היקף עם קלאסיקות כמו "קזבלנקה" ו"אזרח קיין", לצד מותגים עכשוויים דוגמת "הארי פוטר", "חברים", HBO ושירות הסטרימינג HBO Max. בשוק מעריכים כי הזוכה במאבק ירשום יתרון משמעותי במלחמות הסטרימינג, בזכות נעילה של ספריית תוכן עמוקה שנחשבת כבר שנים רבות יעד מועדף לרכישות.

מוקדם יותר החודש הצליחה נטפליקס לגבור על מתחרותיה עם הצעת מזומן ומניות לרכישת נכסי וורנר ברדרס שאינם כבלי שידור, בעסקה שהיקפה הכולל עומד על כ-72 מיליארד דולר. בעקבות זאת פנה מנכ"ל פרמאונט, דייוויד אליסון, ישירות לבעלי המניות של וורנר ברדרס עם הצעה חדשה, של 30 דולר למניה במזומן, לרכישת החברה כולה.

במסמכים שהוגשו לרגולטורים טענה פרמאונט כי הצעתה עדיפה על זו של נטפליקס, וכי סיכוייה לקבל אישור רגולטורי גבוהים יותר. המימון לעסקה מבוסס על גיוס הון חדש בהיקף של 41 מיליארד דולר, בגיבוי משפחת אליסון וקרן RedBird Capital, לצד התחייבויות חוב בהיקף של 54 מיליארד דולר מבנק אוף אמריקה, סיטי ואפולו.

על-פי דיווח שפורסם בבלומברג, קרן Affinity Partners שבשליטת ג'ארד קושנר, שהייתה שותפה במימון הצעת פרמאונט, החליטה לפרוש מהמאבק. פרמאונט ו-Affinity Partners לא מסרו תגובה מיידית לבקשת רויטרס. גם וורנר ברדרס לא מסרה תגובה לפרסום ברויטרס.
או
איציק וולף / Itzik Wolf עיתונאי. כתב כלכלי. דוא"ל itzik@News1.co.il. רשימות ↗
תאריך: 17/12/2025 | עודכן: 17/12/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
דירקטוריון וורנר ברדרס צפוי לדחות את הצעת הרכש של פרמאונט ולתמוך בהצעת נטפליקס
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
כיצד הצליח ג'פרי אפשטיין, בן למשפחה ממעמד העובדים מברוקלין אשר נשר מהלימודים האקדמיים, לצבור מאות מיליוני דולרים ולהתחבר למאות בכירים מארה"ב ומחוצה לה? ניו-יורק טיימס עונה על כך בתחקיר נרחב, פרי עמל של חודשים ארוכים, ואלו עיקריו.

חברת א.א. סוכנויות גז הגישה לבית המשפט בקשה לביטול פסק בוררות שניתן על-ידי השופט בדימוס יעקב שמעוני, בסכסוך ארוך שנים בינה לבין חברת סופר גז, בטענה לנסיבות חריגות וקיצוניות אשר לדבריה ספק אם יש להן אח ורע בהיסטוריה של המשפט הישראלי.
17/12/2025 | יצחק דנון | חדשות

ועדת הכספים אישרה (16.12.25) לקריאה ראשונה את הצעת חוק עידוד יישוב עירוני מעורב (הוראת שעה), התשפ"ה–2025, יוזמה חוצת מפלגות שנועדה לעודד הגירה חיובית ולחזק ערים מעורבות בנגב ובגליל באמצעות הטבת מס ישירה לתושבים.
17/12/2025 | עידן יוסף | חדשות

שר התקשורת ח"כ שלמה קרעי הציב בוועדת התקשורת קו שבר חריג בשוק השידורים, כשהצהיר כי הוא מוכן להשאיר את כלל מנגנוני האסדרה הקיימים רק לערוצי קשת ורשת, בעוד יתר גופי השידור יעברו למסלול של אסדרה מינימלית. ההצעה עוררה עימות ישיר עם היועץ המשפטי של חדשות 12, ד"ר ישגב נקדימון, והציתה ויכוח עקרוני על עצמאות העיתונות, גבולות הפיקוח ותפקיד המדינה בשוק החדשות.
17/12/2025 | עידן יוסף | חדשות

נציב שירות בתי הסוהר, רב־גונדר קובי יעקובי, הזהיר בדיון (16.12.25) בוועדה לביטחון לאומי כי בתי הכלא הביטחוניים ניצבים בפני איום ממשי של הסלמה פנימית. לדבריו: "התקווה שהייתה למחבלים הפכה לייאוש. אם יש תחושה שמלחמת התקומה בעצימות נמוכה היום - אני לא יודע מה יתפתח בצפון או בדרום, אבל בתוך בתי הסוהר הביטחוניים אני יודע לומר בוודאות שאנחנו בפתחו של אירוע".
16/12/2025 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il