בולגריה עוברת לאירו בינואר: מה צפוי לתיירות ולמחירים?

מ-1 בינואר 2026 תאמץ בולגריה את האירו ותשלים את השתלבותה במרחב האירופי, שנה לאחר הצטרפותה לשנגן המהלך צפוי להקל על תיירים ולהגביר השקעות, אך מומחים מזהירים מעליית מחירים בענף התיירות - בדומה לניסיון בקרואטיה - וממליצים להיערך לשמירה על תחרותיות

מירב ארד חדשות תגובות
מאת: מירב ארד | | News1 | תגובות
ב-1 בינואר 2026 בולגריה צפויה לאמץ את האירו במקום המטבע המקומי - הלב, בשער המרה קבוע של 1.95583 לבה לאירו. המהלך מסמן שלב נוסף בהשתלבות המדינה במרחב הכלכלי האירופי, לאחר שכבר הצטרפה לאמנת שנגן בתחילת 2025 והסירה את ביקורת הגבולות עם מדינות האיחוד. הצעד צפוי להשפיע באופן משמעותי על ענף התיירות ועל יוקר המחיה.

הניסיון מקרואטיה, שאימצה את האירו לאחר הצטרפותה לשנגן, מלמד על סיכונים אפשריים: שם נרשמה עליית מחירים חדה בענף התיירות ובצריכה הכללית - עד 50% - בעוד יעדים מתחרים כמו יוון וספרד הסתפקו בעלייה של 15%-20%. התוצאה הייתה האטה בכניסת תיירים ממדינות מפתח והצורך בגיבוש אסטרטגיות לשימור מחירים תחרותיים.

בבולגריה מעריכים כי התיירות הנכנסת תמשיך לגדול, בעיקר ממדינות שכנות ומדרום־מערב אירופה, בזכות פתיחת הגבולות והרחבת קווי התעופה. כבר לאחר הצטרפותה לשנגן נרשמה עלייה של 5.6% בביקורי תיירים ביולי 2025, עם יותר מ-2 מיליון כניסות, ושיאי תפוסה בעונת החורף - עלייה של 23.7% לעומת 2019 ו־6.4% לעומת 2024. משרד התיירות צופה הכנסה נוספת של כ־300 מיליון לבה (כ־153 מיליון אירו) בשנה כתוצאה מהקלות בתנועה ותחושת ביטחון גבוהה יותר בקרב מבקרים.

עם זאת, מומחים מזהירים כי המעבר לאירו עלול להביא לעליית מחירים בשירותי תיירות ובצריכה, אף אם במידה מתונה יותר מאשר בקרואטיה. תחרות מוגברת בשוק עשויה לאזן חלק מההשפעה, אך נדרשת היערכות מוקדמת מצד עסקים ורשויות כדי לשמור על אטרקטיביות היעד. במקביל, צפויה עלייה בביקוש לחופשות חוצות גבולות - תיירים מיוון ורומניה ינצלו את הפתיחות החדשה למסלולי חופשה משולבים באזור הבלקן.

המעבר לאירו צפוי להקל על תיירים אירופיים, להפחית עלויות המרת מטבע ולהגביר את השקעות החוץ, אך השאלה הגדולה היא האם בולגריה תצליח לשמור על מחירים תחרותיים ולהימנע מהשפעות שליליות על תדמית התיירות שלה.
תאריך: 28/12/2025 | עודכן: 28/12/2025
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
בולגריה עוברת לאירו בינואר: מה צפוי לתיירות ולמחירים?
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
השחקנית בריז’יט בארדו, מי שנחשבה לאחת הנשים היפות והמשפיעות ביותר של המאה ה-20, הלכה לעולמה בגיל 91. בארדו, שהייתה סמל בינלאומי של יופי, חירות ונשיות משוחררת, פרשה מעולם הקולנוע כבר בשנת 1973, אחרי קריירה מרשימה שכללה 46 סרטים, והקדישה את חייה למאבק למען זכויות בעלי חיים.
28/12/2025 | מירב ארד | חדשות

ועידת Turning Point USA, הגוף אותו הקים צ'רלי קירק, נערכה החודש כרגיל בעיר פניקס. הבולטים ביותר בתנועה השמרנית תקפו זה את זה על ישראל, על אנטישמיות וקונספירציות, על רצח קירק ועל המשמעות של להיות אמריקני. התמונה היא של חילוקי דעות, מתאר אקונומיסט.

ועדת האכיפה המנהלית של רשות ניירות ערך הטילה לאחרונה אמצעי ענישה משמעותיים על בועז גלעד, מנכ"ל ובעל השליטה לשעבר בחברת ברוקלנד אפריל לימיטד. על גלעד הוטל קנס בסך 1.2 מיליון שקלים וכן מניעת כהונה כנושא משרה בגוף מפוקח למשך חמש שנים. ההחלטה התקבלה בעקבות שורת הפרות דיווח חמורות שכללו פרטים מטעים וחסרים בדוחות הכספיים ובדיווחים מיידיים של החברה.
28/12/2025 | מירב ארד | חדשות

הותר לפרסום: סגן-ניצב בדימוס צחי חבקין הוא קצין המשטרה הבכיר שנעצר בחודש ספטמבר, בחשד להדלפת מידע לארגון הפשע של משפחת מוסלי (אלי, נסים ויוסי מוסלי). זמן קצר לאחר שחרורו ממעצר, החל חבקין להעיד מטעם ההגנה במשפטו של בנימין נתניהו ועדותו, לה יש חשיבות רבה מבחינת ההגנה, נמצאת בעיצומה. בא-כוחו של חבקין הוא דובי שרצר, לשעבר בכיר במח"ש, שהיה גם הוא עד הגנה במשפט נתניהו.

בג"ץ דחה (28.12.25) את העתירות נגד מינויו של דוד זיני לראש השב"כ, בפסק דין של המשנה לנשיא נעם סולברג והשופט דוד מינץ. הנשיא יצחק עמית סבר שיש להחזיר את המינוי להנמקה נוספת של הוועדה למינויים בכירים בראשות הנשיא בדימוס אשר גרוניס.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il