מגה אור גייסה 615 מיליון שקל בהנפקת מניות למשקיעים מוסדיים

חברת מגה אור משלימה גיוס הון משמעותי בהשתתפות מנורה ומגדל המניות נרכשו לפי מחיר של 446.5 שקלים למניה מניית החברה זינקה בכ-140% במהלך שנת 2025 מגה אור צפויה להצטרף למדד ת"א 35

יואב יצחק חדשות שווקים פיננסיים תגובות
חברת מגה אור, שבשליטת צחי נחמיאס, השלימה גיוס הון (אקוויטי) נרחב בהיקף של 615 מיליון שקל (יום ו', 27.02.26). במסגרת המהלך, רכשו חברות הביטוח מנורה ומגדל מניות של החברה לפי מחיר של 446.5 שקלים למניה. גיוס ההון נועד לתמוך בהמשך פיתוח הפעילות המואצת של החברה, בדגש על תחום חוות השרתים.

החברה הפכה לאחד המוקדים המרכזיים עבור המשקיעים בבורסה לניירות ערך בתל אביב בשנה החולפת, בעיקר בזכות פעילות חברת-הבת "מגה DC" המרכזת את הקמת חוות השרתים. המומנטום החיובי ניכר היטב בביצועי המניה, שרשמה עלייה של 74% מתחילת השנה הנוכחית, זאת לאחר זינוק מרשים של כ-140% במהלך שנת 2025.

לקראת כניסה למדד היוקרה

עם שווי שוק שהגיע ל-17.3 מיליארד שקל, מגה אור נערכת להצטרף בעידכון המדדים הקרוב למדד הדגל של הבורסה - ת"א 35. הגידול המהיר בשווי החברה והאמון מצד הגופים המוסדיים הגדולים בישראל, משקפים את הצלחת האסטרטגיה העסקית שמוביל נחמיאס בתחומי הנדל"ן המניב והתשתיות הטכנולוגיות.

ההצלחה בשוק ההון בולטת במיוחד לנוכח העובדה שהחברה מנהלת את פעילותה ללא הסתמכות על מערך יחסי ציבור חיצוני או משרד קשרי משקיעים. המיקוד התפעולי בחוות השרתים ממצב את מגה אור כשחקנית מפתח בתחום התשתיות הדיגיטליות, המהווה מנוע צמיחה מרכזי עבורה בשנים הקרובות.

גיוס ההון הנוכחי מעניק למגה אור גמישות פיננסית גבוהה המאפשרת לה להמשיך ולהשקיע במיזמי ענק בתחום המחשוב והאחסון. כניסתה הצפויה למדד ת"א 35 צפויה להגביר את החשיפה של החברה למשקיעים זרים ולקרנות מחקות, ובכך לבסס את מעמדה כאחת מחברות הנדל"ן והתשתית הגדולות והמשפיעות במשק הישראלי.

מנכ"לים משותפים. צחי נחמיאס, אפרת נחמיאס [צילום: ענבל מרמרי]

Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 27/02/2026 | עודכן: 27/02/2026
+נטפליקס נסוגה מהמאבק על האחים וורנר; פרמאונט זינקה כ-10% במסחר המוקדם 15:13 27/02/26 | איציק וולף | לרשימה המלאה
ענקית הסטרימינג הודיעה כי המחיר חרג מהשיקול הכלכלי שלה ופרשה מהמרוץ לרכישת אולפני האחים וורנר ודיסקברי ▪ פרמאונט-סקיידאנס העלתה את הצעתה ל-31 דולר למניה והתחייבה להון של 45.7 מיליארד דולר ▪ כעת עובר הזרקור לבחינה רגולטורית משמעותית בארה"ב ובאירופה, כולל חקירה פעילה בקליפורניה
אולפני האחים וורנר. ההכרעה הסופית תיגזר מהעמדה הרגולטורית [צילום: ג'אה ס. הונג, AP]
+להב אל.אר רוכשת 11 נכסים בגרמניה תמורת 27.9 מיליון אירו 09:45 27/02/26 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
חברת להב אל.אר מרחיבה את פורטפוליו המרכזים המסחריים עם רכישת 11 נכסים המושכרים לרשת JAWOLL ▪ העסקה מניבה תשואת FFO להון העצמי של כ-10.6% ▪ החברה הבטיחה מימון בנקאי של 18 מיליון אירו ל-20 שנה ▪ בכוונת החברה להשלים רכישת 9 נכסים נוספים בקרוב
אבי לוי. תשואה 7.9% [צילום: יח"צ]
+לוזון אשראי ופיננסים גייסה 102 מיליון שקל באקוויטי 09:37 27/02/26 | תומר קורנפלד | לרשימה המלאה
החברה השלימה גיוס הון מוצלח מהגופים המוסדיים וזכתה לביקושים של 120 מיליון שקל ▪ בעל השליטה עמוס לוזון רכש מניות ב-49 מיליון שקל לשמירה על חלקה ▪ הגיוס בוצע לפי מחיר של 57 שקלים ליחידה
לוזון. קבוצתו השקיעה עוד 49 מיליון ש"ח [צילום: יוטיוב]
+ג'ק דורסי מקצץ שליש מהעובדים - מניית בלוק מזנקת ב-25% 04:05 27/02/26 | יואב יצחק | לרשימה המלאה
טלטלה בענף ההייטק העולמי בעקבות החלטת המייסד ג'ק דורסי להוביל התייעלות אגרסיבית ופיטורי 4000 עובדים מתוך כ-12 אלף ▪ המניות מזנקות בשיעור חריג בבורסה בניו-יורק ▪ המנכ"ל טוען כי הטכנולוגיה מחליפה את הצורך בכוח אדם ▪ הקיצוץ צפוי לחסוך לחברה כ-250 מיליון דולר בשנה
ג'ק דורסי, מייסד. התייעלות אגרסיבית [AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
מגה אור גייסה 615 מיליון שקל בהנפקת מניות למשקיעים מוסדיים
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / שווקים פיננסיים
חברת להב אל.אר דיווחה על התרחבות משמעותית של פעילותה בגרמניה באמצעות רכישת פורטפוליו של 11 מרכזי קניות שכונתיים משרתי צורכי אוכלוסייה (יום ו', 27.02.26). בשלב הראשון נחתם הסכם מחייב לרכישת שני נכסים בשטח בנוי של כ-7,290 מ"ר על קרקע של 28 דונם, תמורת 5 מיליון אירו. יתרת הפורטפוליו, הכוללת תשעה נכסים נוספים, צפויה לעבור לבעלות החברה במהלך החודשים הקרובים תחת הסכם בלעדיות.
27/02/2026 | יואב יצחק | חדשות

חברת לוזון אשראי ופיננסים (טריא לשעבר) השלימה (יום ה', 26.02.26) מהלך משמעותי לחיזוק בסיס ההון שלה, עם סיומו של גיוס מוסדי מוצלח להנפקת אקוויטי. החברה, הפועלת תחת מיתוגה החדש לאחר השינויים המבניים שעברה, זכתה לאמון מצד המשקיעים המוסדיים שהזרימו ביקושים בהיקף כולל של כ-120 מיליון שקל.

איל ההון ג'ק דורסי, מייסד טויטר ומנכ"ל חברת הפינטק הציבורית בלוק (Block Inc), הודיע (יום ו', 26.02.26) על מהלך פיטורים נרחב במסגרתו ייפרדו מהחברה כ-4,000 עובדים. מדובר בקיצוץ משמעותי בכוח האדם של החברה, אשר נסחרת בבורסת ניו-יורק (NYSE) בשווי שוק של כ-41.25 מיליארד דולר ונחשבת לאחת השחקניות הדומיננטיות בתחום התשלומים הדיגיטליים.
27/02/2026 | יואב יצחק | חדשות

בנק מזרחי-טפחות סיים את שנת 2025 עם רווח נקי של 5.63 מיליארד שקל - עלייה של 3.2% לעומת רווח של 5.455 מיליארד שקל בשנת 2024. השיפור ברווחיות נרשם למרות ירידה קלה בהכנסות הכוללות, והוא נשען בעיקר על צמצום חד בהוצאות בגין הפסדי אשראי. בהסתכלות רב-שנתית, מדובר בהמשך מגמת הצמיחה של הבנק: מאז 2021 גדל הרווח הנקי בכ-76.6%, מ-3.188 מיליארד שקל ל-5.63 מיליארד שקל. דירקטוריון הבנק אישר חלוקת דיבידנד של 702 מיליון שקל לבעלי המניות.

חברת ב.ס.ר הנדסה ופיתוח הודיעה אמש (יום ב', 23.2.26) כי היא בוחנת אפשרות לבצע הצעה ראשונה של מניותיה לציבור בדרך של הצעה לא אחידה, אשר עתידה להיות מובטחת בחלקה בחיתום ומיועדת למשקיעים מוסדיים. ההצעה צפויה להתבצע באמצעות פרסום דוח הצעת מדף, לצורך הנפקה ורישום למסחר בבורסה לניירות ערך בתל אביב.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il