האלוף גופמן לבג"ץ: העתירות הן ניסיון לרסק את הפרדת הרשויות

מתקפה חריפה של המועמד לראשות המוסד: אלוף רומן גופמן טוען כי העתירות נגדו נטולות בסיס עובדתי ומהוות קמפיין תקשורתי מתוזמן ● "ניסיון להפקיע את סמכות הממשלה ולהעבירה לשופטים" ● גיבוי מקצועי מלא מהדרג המדיני והצבאי למינוי הביטחוני הרגיש

יואב יצחק חדשות תגובות
האלוף רומן גופמן, שמונה לתפקיד ראש המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים, הגיש (יום ו', 08.05.26) תגובה מקדמית חריפה לבית המשפט העליון נגד העתירות המבקשות לבטל את מינויו. בתגובתו, שהוגשה באמצעות עו"ד אוהד שלם, טוען גופמן כי העתירות הן ניסיון חסר תקדים להפקיע מהממשלה את סמכותה הביטחונית העליונה ולהעבירה לידי השופטים, תוך פגיעה אנושה בעיקרון הפרדת הרשויות. גופמן מדגיש כי המינוי נשען על למעלה מ-30 שנות שירות קרבי ופיקודי מפואר, וכי הוועדה המייעצת קבעה פוזיטיבית כי לא נפל כל רבב בטוהר מידותיו.

בתגובה מוצג גופמן כמופת פיקודי, במיוחד לאור תפקודו בבוקר 7 באוקטובר 2023, אז זינק מביתו לעוטף עזה, חתר למגע ונלחם בגופו מול מחבלים עד שנפצע קשה בקרב. הרמטכ"ל המכהן אף העיד בפני הוועדה כי גופמן הוא אדם מצוין וראוי מכל בחינה, וכי אלמלא היה מיועד למוסד, היה מועמד טבעי להתקדם לצמרת צה"ל ואולי אף לתפקיד הרמטכ"ל בעתיד.

המענה לפרשת אורי אלמקייס

גופמן דוחה מכל וכל את הטענות המועלות בעתירות בקשר לפרשת אורי אלמקייס, ששימשה בסיס לדעת המיעוט של יו"ר הוועדה, השופט (בדימ') אשר גרוניס. בתגובה נטען כי המשיב אישר העברת כתבות גלויות בלבד לערוץ תקשורת נוסף לצורך מאמצי השפעה, מבלי שידע שמאחורי הערוץ עומד קטין וללא שקיים עמו קשר ישיר. נטען כי מדובר ב"בעיה מבצעית ולא ערכית", כפי שקבע בזמן אמת מפקד פיקוד הצפון, האלוף אמיר ברעם, שהסתפק בהערה פיקודית שלא נרשמה בתיקו האישי.

גופמן תוקף את הניסיון לייחס לו פגם בטוהר המידות מכוח "אחריות פיקודית עקיפה" על מעשי פקודיו, ומכנה זאת "חידוש משפטי של טוהר מידות מוסדי" שאין לו יסוד בדין. הוא מדגיש כי החקירה הצבאית המקיפה בפרשה איששה את גרסתו, קבעה כי מעורבותו הייתה שולית ולא מצאה עילה להליכים פליליים נגדו.

התייחסות להחלטת הוועדה ולעותרים

בתגובה מובהר כי רוב מוחלט של שלושה מתוך ארבעה חברי הוועדה המייעצת קבע כי לא נפל בגופמן כל רבב. יתרה מכך, שני חברי ועדה שלא נחשפו תחילה לחומר הסודי עיינו בו בהמשך והודיעו כי דעתם התחזקה משמעותית לטובת המינוי. גופמן מאשים את הארגונים העותרים בניהול "קמפיין תקשורתי מתוזמן" המבוסס על קטעי עיתונות ורכילויות במטרה להכפיש קצינים בכירים ולהתישם בהליכי סרק.

גופמן מבקש מבית המשפט לדחות את העתירות על הסף ולחייב את העותרים בהוצאות ריאליות. הוא מסכם כי קבלת העתירות תפגע בראש ובראשונה בביטחון המדינה ובמרחב שיקול הדעת הנתון לרשות המבצעת בבחירת ראש ארגון הביון החשאי ביותר של ישראל.

פרטי ההליך המשפטי

סוג הליך: בג"ץ 23426-04-26 ובג"ץ 39686-04-26 (עתירות נגד מינוי ראש המוסד)
ערכאה: בית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק
צדדים: אורי אלמקייס, התנועה לטוהר המידות והתנועה למען איכות השלטון נגד ראש הממשלה, אלוף רומן גופמן ואח'
מייצגים: עו"ד אוהד שלם, עו"ד יעקב כרם ועו"ד אייל דרורי (בשם האלוף גופמן); ד"ר הראל ארנון (בשם ראש הממשלה)

Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 08/05/2026 | עודכן: 08/05/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
האלוף גופמן לבג"ץ: העתירות הן ניסיון לרסק את הפרדת הרשויות
תגובות  [ 0 ] מוצגות   [ 0 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]