שרון מזהיר: ייגרם נזק מדיני אם יופיע <br>בורג בפני המועצה המחוקקת הפלשתינית

בורג הודיע: אנאם בפני המועצה גם אם יתנגד לכך ראש הממשלה; יו"ר המפד"ל, יצחק לוי: נפעל להדחת בורג מתפקיד יו"ר הכנסת;
בן-אליעזר: אתנגד ליציאתו - מסיבות ביטחון
יואב יצחק חדשות תגובות
ראש הממשלה אריאל שרון, מזהיר מפני נזק מדיני לישראל - אם יופיע, בסופו של דבר, יו"ר הכנסת, אברהם בורג, בפני המועצה המחוקקת הפלשתינית.

שרון אמר, כי בורג הינו חלק מסיעה החברה באופוזיציה, ולכן הוא נדרש לנהוג בהתאם, היינו - לכבד את החלטות הממשלה בנושא זה. לפני מס' שבועות טירפד שרון יוזמה לנאום הנשיא משה קצב בפני המועצה המחוקקת הפלשתינית. ימים ספורים לאחר מכן התגלה, כי באותם ימים ממש היתה בדרכה לישראל קארין A.

שרון התבטא בנושא זה, בעקבות הודעתו של בורג, השוהה עתה בביקור בפריז, לפיה הוא החליט להענות להזמנה רשמית שקיבל מהפלשתינים: לנאום בפני המועצה המחוקקת הפלשתינית, המתכנסת ברמאללה.

שר הביטחון בנימין בן-אליעזר אמר, כי הוא לא יאפשר לבורג לצאת לרמאללה - מסיבות ביטחון. הוא אמר, כי רמאללה הינה מקום מושבת של ארגוני הטרור, ודבר זה עלול לחשוף את בורג לסיכונים קשים.

יו"ר המועצה הפלשתינית, אבו עלא, הוא שהעביר את ההזמנה. בורג הודיע, כי הוא יקבל את ההזמנה וייסע לרמאללה, גם אם יתנגד לכך ראש הממשלה. הוא מסר עוד, כי לנסיעתו הוא יצטרף חברי כנסת נוספים.

בעקבות החלטתו של בורג לנאום, בכל מקרה, בפני המועצה המחוקקת הפלשתינית, מתחו גורמים רבים ביקורת נגדו. יו"ר המפד"ל, יצחק לוי, אמר כי המפד"ל תפעל להדחתו של בורג מתפקידו כיו"ר הכנסת, אם ינצל לרעה את מעמדו; יו"ר ישראל בעליה, השר נתן שרנסקי, טען כי בורג עלול לסייע ליאסר ערפאת להחלץ מהבידוד שישראל כופה עליו.

Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 23/01/2002 | עודכן: 23/01/2002
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]