התחרות האולימפית השלישית במספר, והפחות ידועה, מתחילה בגרמניה היום (יום א', 18.10.04) - המשחקים האולימפיים הקולינריים.
32 מדינות שלחו את השפים הטובים ביותר שלהן להתחרות בעיר ארפורת - מספר השפים הגדול ביותר מאז החלה התחרות בשנת 1900. השפים יתחרו בהכנת מגוון פלטות קרות, בישול צבאי וממתקים. האירוע צפוי למשוך אליו כ-25,000 צופים.
הצוותים יעסקו במלאכת הבישול במטבחים בעלי קירות זכוכית וצוות שופטים בינלאומי יתבונן בהם מקרוב כשהניקוד ינתן בהתאם לקטגוריות של יצירתיות, אופן הגשה, וכמובן - טעם. הצופים, בינתיים, יוכלו לטעום מכל המנות המוצעות - במסעדה.
המשחקים האולימפיים הקולינריים מתקיימים מידי ארבע שנים בגרמניה, מלבד במהלך שתי מלחמות העולם, מאז התחילה אותם קבוצה של שפים גרמניים בשנת 1900. המטרה המקורית של התחרות היתה להעלות את מודעות האנשים לאיכות וטיב הבישול הגרמני, למרות שבתחרות האחרונה הזוכים היו צוות שפים שבדיים - כשהגרמנים הגיעו למקום... השביעי.
הפעם צוות השפים הצבאיים הגרמנים יראו את כישוריהם בערב פתיחת המשחקים.
קרפים עם פילה בשר חזיר, ופטריות ממולאות ברוטב שמנת יוגשו למבקרים בכיכר הראשית בארפורת. את טקס הפתיחה יכבדו בנוכחותם פוליטיקאים, ספורטאים וידוענים - לבושים לכבוד האירוע ב... שקי תפוחי אדמה.