אכילת פומלית תורמת להורדת רמת הכולסטרול בדם ולהגברת יכולת מניעת החמצון שלו, לכן היא מקטינה את הסיכון לחסימת עורקים ובכך גם את הסיכון לחלות במחלות לב. כך עולה (יום ג', 30.11.04) ממחקר שערכה ד"ר שלה גורנשטיין, חוקרת במחלקה לכימיה תרופתית וחומרי טבע בבית הספר לרוקחות באוניברסיטה העברית בירושלים.
המחקר פורסם לראשונה בכתב העת לכימיה חקלאית ותזונתית: Journal of Agricultural and Food Chemistry.
המחקר נערך בבית החולים 'קפלן', בשיתוף מנהל מכון הלב פרופ' אברהם כספי ובשיתוף בינלאומי של קבוצות מחקר מאוניברסיטאות ביפן ובקוריאה, בגרמניה, בצ'כיה ובפולין.
מממצאי המחקר עולה, כי הפומלית מכילה מרכיבים נוגדי חמצון בשיעור גבוה יותר מכל פרי אחר, אשר מונעים חמצון של הכולסטרול 'הרע' בדם וכך בעצם מפחיתים את הסיכון לחסימת עורקים ולהתקף לב. כמו-כן, התגלו שינויים חיוביים בחלבוני הדם כמו אלבומין ופיברינוגן כתוצאה מצריכת פומלית.
המחקר נערך בקרב 72 בני אדם בעלי רמת כולסטרול גבוהה, בגילאי 71-43, לאחר ניתוח מעקפים. הנבדקים חולקו לשתי קבוצות ניסוי ולקבוצת בקרה אחת, כשבכל קבוצה מנתה 24 חולים.
החולים בשתי קבוצות הניסוי קיבלו תוספת יומית של 200-100 מ"ל מיץ פומלית טרי, בהתאמה. רמת השומנים בדם, וכן רמות האלבומין והפיברינוגן ויכולתם למנוע חמצון, נבדקו בתחילת הניסוי ובסופו. מממצאי המחקר עולה, כי בפומלית יש ריכוז גבוה של מרכיבים טבעיים בעלי פוטנציאל רב למניעת חמצון של כולסטרול.
לדברי ד"ר גורנשטיין, "תוספת של מיץ פומלית לדיאטה רגילה לחולי לב משפיעה לחיוב על רמות השומן בדם, על רמות האלבומין והפיברינוגן ועל יכולתם למנוע חמצון, ועשויה להיות יעילה עבור חולים בעלי רמת כולסטרול גבוהה".
יצוין, כי הפומלית היא הכלאה בין פומלה ואשכולית, שמיזגה את היתרונות של שני הפירות מבחינת הטעם והערך התזונתי.