אם הספקתם לקבל טיפול פסיכולוגי שיסלק את כל החששות מהטיסות מהן סבלתם אז בטוח לא חשבתם על הכל.
הרעלת מזון היא האיום הבריאותי הפוטנציאלי הגדול ביותר הקשור לטיסה, כך טוענים מומחים.
סקירה של סיכוני בריאות בטיסות גילתה כי אוורור יעיל של תא הנוסעים מנע מקרים רבים של 'זיהומים מוטסים' כמו שחפת ושפעת, אך זיהומים רבים הנגרמים על-ידי מזון ומים נגועים הם שכיחים הרבה יותר והסתכמו כבר במספר מקרי מוות.
סה"כ 41 מקרים של הרעלות מזון במהלך טיסה, ש-11 מהם הסתיימו במוות תועדו בין 1947 ו-1999, כך טוענים חוקרים אמריקניים בשם מרק גנדרו וד"ר אלכסנדרה מנגילי.
סלמונלה היא הזיהום השכיח ביותר עליו דווח, עם שיא של 15 התפרצויות בין השנים 1947 ל-1999, שפגעו בקרוב ל-4,000 נוסעים וגרמו למותם של שבעה.
שמונה התפרצויות שהחלו במזון נגרמו מחיידק הסטפילוקוקוס ומקרה מוות הקשור לחיידק זה דווח גם הוא באותה תקופה.