מוצרי מזון בסיסים הנאכלים על-ידי מיליוני בני אדם בעולם, כמו לחם מטוגנים וצ'יפס, מכילים כמות גבוהה מאד של חומרים אקרילים מסרטנים. כך דיווחו (יום ג', 24.4.02) מדענים שוודים.
תוצאות המחקר המדאיגות גרמו לצעד מפתיע של מדענים לצאת בהסבר לציבור לפני פרסום הממצאים. הממצאים שנחשפו הזעיקו ישיבה דחופה מטעם רשות מנהלי המזון אשר הוכיחו כי חיידק 1 בתפוחי אדמה יכול להדביק 500 פעם. עוד הראו המחקרים, כי הצ'יפס הנמכר מרשת הבורגר קינג ומקדונלד האמריקנים מסוכנים ומסכנים.
על-פי הסוכנות למחקר הסרטן הבינלאומית, נטען כי החומרים המסוכנים שנמצאו במוצרי המזון הבסיסים מופיעים גם אצל חיות וגורמים להם גידולים ממאירים בבטן. כמו כן, הם מוסיפים, שחומרים אלו עלולים לייצור נזק למערכת העצבים.