מדענים מפרסמים היום (יום ה', 23.6.05) מחקר המראה כי קפאין, לא רק שמגביר את העירנות אלא גם משפר את הביצועים הפיסיים. הממצאים מעלים לדיון מחדש את השאלה לגבי השימוש בקפאין.
החוקרים, מאוניבריסטת בירמינגהאם גילו כי ה'ממריץ' העלה את השיעור בו נלקחה האנרגיה על-ידי הגוף ב-26%, מה שסיפק 'דחיפת' אנרגיה שעשוייה להוות יתרון מיוחד בספורט בו מעורבת פעילות של כוח סבל כמו רכיבה על אופניים וריצה למרחקים ארוכים.
קפאין, המרכיב העיקרי בקפה ובקולה, הוצא מרשימת החומרים האסורים של הסוכנות העולמית נגד סמים בחודש ינואר 2004, אך המחלוקת עדיין נסבה סביב השימוש בו.
החוקרים, מבית הספר לספורט ומדע ההתעמלות בבירמינגהאם, בדקו את ביצועיהם של רוכבי אופניים במהלך שעתיים ושלוש שעות התעמלות בסדרת פעילויות בה שתו משקאות ספורט שונים, אחד מהם הכיל גלוקוזה, שני הכיל גלוקוז וקפאין והמשקה השלישי היה מים רגילים.
החוקרים דיווחו כי המשקה שהכיל קפאין עלה במידה רבה על ביצועי השניים האחרים.
יצויין, כי קיים קושי רב בוויסות צריכת הקפאין בתזונה של ספורטאים, מאחר והוא קיים בטווח רחב של מוצרים כמו שוקולד, אגוזים, תבלינים ותרופות, כמו גם כמובן בקפה ובקולה.
כל עוד הקפאין נשאר מחוץ לרשימת החומרים האסורים, מאמינים החוקרים כי יש מקום לדור חדש של משקאות ספורט שיפיקו תועלת מהקפאין והשפעותיו החיוביות בהעברת הפחמימות.