התוכנית: פרס יוזמן לכהן כשר; רמון מצטרף

ח"כ חיים רמון עומד להצטרף למפלגה החדשה של שרון ● השרים אולמרט, ליבני, הירשזון, שטרית ועזרא מצטרפים גם כן
יואב יצחק חדשות בחירות 2006 תגובות
רמון, לא מצא מקומו בעבודה

ראש הממשלה אריאל שרון, מתכנן להזמין את ח"כ שמעון פרס לכהן בממשלתו החדשה, כשר בכיר, כפי שעשה מנחם בגין (ז"ל) כשהזמין את משה דיין (ז"ל) לכהן כשר החוץ. כך מתברר הבוקר עם החלטתו של שרון לפרוש מהממשלה. נודע, כי שרון מעוניין שפרס יצטרף למפלגה החדשה, אך הוא מבין כי בנסיבות שנוצרו, פרס אינו יכול לפרוש ממפלגת העבודה.

ראש הממשלה רמז על-כך כבר בישיבת הממשלה, כאשר שיבח את פרס על עבודתו במסגרת הממשלה ולמען המדינה. "ארתום אותך לעבודה בהמשך", אמר פרס לשרון, וחולל גל חדש של שמועות וספקולציות.

לעומת פרס - ח"כ חיים רמון עומד "לחצות את הקווים" ולהצטרף למפלגה החדשה. רמון נמנה עד לפני כמה שנים עם בכירי העבודה. הוא הוביל רפורמות גדולות וחשובות, לרבות הקמת ההסתדרות החדשה וייזום וקידום של חוק בריאות ממלכתי; עד לפני כשלוש שנים הוא נחשב לתקווה הגדולה של העבודה ונחשב מועמד ראוי לראשות העבודה. אלא שבשנים האחרונות, עם השתלטות אנשיו של אהוד ברק מזה, ואנשיו של עמיר פרץ מזה, הוא נדחק הצידה ולא מצא מחדש את מקומו בצמרת העבודה.

כפי שמסרנו כאן, אנשיו של שרון הצליחו בימים האחרונים לגייס חלק ניכר מחברי הכנסת של הליכוד, שהבטיחו לחבור למפלגה החדשה. בין היתר מדובר בשרים: אהוד אולמרט, ציפי ליבני, אברהם הירשזון, מאיר שטרית וגדעון עזרא; וכן בחברי הכנסת: רוחמה אברהם, סגן השר זאב בוים, רוני בר-און, יעקב אדרי, אלי אפללו, ענבל גבריאלי, ומגלי ווהבה.

במקביל לבכירים במערכת הפוליטית, עולים שמותיהם של כמה אישי ציבור בכירים המועמדים להצטרף אל שרון. עם אלה נמנים: ראש השב"כ לשעבר, אבי דיכטר; נשיא אוניברסיטת הנגב, פרופ' אבישי ברוורמן ויושב-ראש המרכז הבינתחומי בהרצליה, פרופ' אוריאל רייכמן.
Author
עיתונאי-חוקר. מייסד News1. מתמקד בחשיפות ובתחקירים בלעדיים בתחום המשפט העסקים והממשל. מקדש את חופש הביטוי. חשבון ב-X ↗ | פייסבוק ↗
תאריך: 21/11/2005 | עודכן: 21/11/2005
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]