מתנתקים

מועצת יש"ע מחרימה את ערוץ 7

במועצת יש"ע מאשימים את ערוץ 7 וביטאונו "בשבע", בנקיטת קו מאבק חד-צדדי ושיקרי במערכה המתנהלת נגדם, בשל הכישלון במאבק נגד ההינתקות ● זמביש מחרים פרסום ולא מוכן לפרנס את המתנגדים ● ערוץ 7: התייחסות מועצת יש"ע קטנונית וקנטרנית
עידן יוסף חדשות תוכנית ההינתקות תגובות
[מועצת יש"ע במסיבת עיתונאים]

חשיפה: ההונאה מצד ראשי יש"ע
יואב יצחק
ראשי יש"ע, שעודדו צעירים להיכנס לגוש קטיף גם במחיר של עבירה על החוק, החזיקו בהיתר קבוע לכניסה לגוש * התוצאה: תיקם האישי של רבים מאותם צעירים, מוכתם לשנים רבות; בשל הרישום הפלילי עלול עתידם להיפגע
לרשימה המלאה

אנטומיה של כישלון
ספי סגל
תשובה לנדיה מטר * כישלון מועצת יש"ע נובע מניכורם המכוון של תומכי ההינתקות החילונים * על הכתומים להתנחל בלבבות החילונים על-ידי "ייבוש" המפלגות הדתיות ועל-ידי פעילות פוליטית לביעור השחיתות משלוש הרשויות
לרשימה המלאה

ספיחי ההינתקות ממשיכים להכות בציבור הדתי-לאומי ולסכסך בין שני גורמים מובילים, שבמשך שנים עבדו בצוותא: ערוץ 7 ומועצת יש"ע. לאחר שורה של התקפות מצד הערוץ על המועצה הוחלט במועצה לנתק את הקשר ולהחרים את ביטאון הערוץ.

אתר בחדרי חרדים חושף, כי תנועת ההתיישבות של מועצת יש"ע, אמנה, עמדה להעלות קמפיין פרסומי גדול ומושקע בכלי התקשורת של ערוץ 7 - אתר האינטרנט ועיתון "בשבע". הקמפיין כבר היה בשלבי ההכנה האחרונים, ואף הוזמנו בפועל עמודי פרסום בשבועון "בשבע".

מטרת הקמפיין הייתה לשווק את הפרויקטים השונים לנדל"ן של אמנה, באמצעות משרד הפרסום "פרסומי ישראל".

אולם בשבוע האחרון קיבל משרד הפרסום הוראה חד-משמעית לבטל את כל תוכנית הפרסום בכלי התקשורת של ערוץ 7. ההוראה ניתנה על-ידי מזכ"ל תנועת ההתיישבות "אמנה", זאב (זמביש) חבר.

לא ננצח באהבה

הקש ששבר את גב הגמל היה מאמר שפרסם עיתון 'בשבע' בשבוע האחרון, שנכתב על-ידי ראש ישיבת הר ברכה, הרב אליעזר מלמד, בנו של הרב זלמן מלמד מנהלו הרוחני של הערוץ. במאמר המנומק כתב הרב מלמד דברים בגנות דרכי המאבק של הנהלת מועצת יש"ע במהלך ה"גירוש", ונגד גישת ה"באהבה ננצח", החיבוקים והנשיקות עם כוחות הביטחון.

על-פי הדיווח, עיתון 'בשבע' לא מתכוון לוותר על ההפסד הכספי שנגרם לו כתוצאה מביטול הקמפיין, וכבר בשבוע הקרוב מתכוון העיתון לפרסם תגובה חריפה נגד זמביש.

"לא מתכוונים לעבור לסדר היום"

דוברת מועצת יש"ע, אמילי ערוסי, אישרה בשיחה עם Nfc את הידיעה. לדבריה,"אין אף עיתון כמו 'בשבע' שמנהל קו נגד מועצת יש"ע, עד כדי כך שהדברים נעשים באופן עיקבי וחד-צדדי. הם חצו את כל הגבולות ואף צירפו לעיתון חוברת שחיבר הרב מלמד תחת הכותרת "באמת ובאמונה", המתיימרת לשרטט כיצד צריכה להיראות ההנהגה הראויה.

"למעשה, החוברת מכילה הכפשות ושקרים באשר למועצת יש"ע, ולא ברמיזות אלא באופן מפורש. כך למשל, מופיעה בחוברת השאלה 'מדוע נכשלנו במאבק?', והתשובה, איך לא: 'בגלל ההנהגה במועצת יש"ע'. על דברים כאלו איננו מתכוונים לעבור לסדר היום. בינתיים אנחנו ממשיכים לפרנס אותם למרות שהם מתנגדים לנו".

מערוץ 7 נמסר בתגובה כי "זכותו של הרב אליעזר מלמד לבקר את המדיניות של מועצת יש"ע. בעיתון האחרון יצא הרב נגד הביקורת של אנשי יש"ע על אנשי חברון. ההתייחסות של מועצת יש"ע היא קטנונית וקנטרנית", לשון התגובה.

זאב חבר נחשב למקורב ביותר לראש הממשלה אריאל שרון ולבנו עמרי. גם לרעייתו, רבקה חבר, קשרים הדוקים עם משפחת שרון. לפני ביצוע הפינוי פורסם בכלי התקשורת, כי זאב ורבקה חבר ערכו סיור במאחזים ובהתנחלויות בעזה ובצפון השומרון יחד עם עמרי שרון. הביקור עורר זעם רב בקרב ציבור המתנחלים, שחששו כי הזוג חבר מבשל עיסקה לפינוי שקט של ההתנחלויות.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 25/01/2006 | עודכן: 25/01/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]