אלרגיה למזון היא תגובה חריגה של המערכת החיסונית למזון.
4 מיליוני בני אדם בארצות הברית בלבד סובלים לפחות מאלרגיה אחת למזון, כך על-פי ארגון המזון והתרופות האמריקני. פחות מ-2% מהבוגרים סובלים מרגישות יתר זו, אך גם 6% מהילדים מתחת לגיל 3.
חיוני מאד כי אנשים הסובלים מאלרגיות אלו יימנעו ממזונות המעוררים את התגובה.
ישנם מזונות שעלולים לגרום לאנשים רגישים למחלות רציניות, ולעיתים אף למוות. אלו כוללים בוטנים, ביצים חסילונים (שרימפס) ומוצרים המכילים מרכיבים אלו.
בדקו את המרכיבים של כל מוצר שאדם הסובל מאלרגיה למזון עשוי לאכול.
כ-150 בני אדם מתים מאלרגיה למזון בכל שנה. היצרנים נדרשים כיום לציין על המוצר את כל המרכיבים שהוא מכיל.