תזונה עשירה במגנזיום עשוייה לסייע בהפחתת שכיחות סינדרום מטבולי, קבוצת מצבים שעלולה להוביל לסוכרת ולמחלות לב כליליות, כך עולה מממצאי מחקר חדש.
המחקר, בו לקחו חלק יותר מ-4,600 אמריקנים והחל בשנת 1985, גילה כי הסיכון לפתח סינדרום מטבולי במהלך 15 שנה היה נמוך יותר ב-31% אצל אלו עם הצריכה הגבוהה ביותר של מגנזיום. ממצאי המחקר פורסמו ב"Circulation".
המרכיבים של סינדרום מטבולי כוללים לחץ דם גבוה, רמות סוכר גבוהות בדם, רמות שומנים גבוהות בדם ורמות נמוכות של כולסטרול HDL, הסוג "הטוב" המסייע בניקיון העורקים. מי שסובל לפחות משלושה מגורמים אלו נמצא בסיכון מוגבר למחלות קרדיווסקולריות וסוכרת.
זהו אינו המחקר הראשון הקושר מגנזיום וסינדרום מטבולי. ניתוח נתונים של 11,686 משתתפים במחקר לבריאות נשים שפורסם בשנה שעברה גילה תוצאות דומות - שכיחות נמוכה ב-27% בתסמינים אצל נשים עם צריכת המגנזיום הגבוהה ביותר בהשוואה לאלו עם הנמוכה ביותר.
הנתון החדש העולה מן המחקר הנוכחי הוא כי צריכה גבוהה של מגנזיום קשורה להורדת הסיכון של כל מרכיב בסינדרום המטבולי.
מקורות תזונתיים למגנזיום כוללים הליבוט (סוג דג שטוח), שקדים קלויים, קשיו, תרד, דגנים מחיטה מלאה, אבוקדו, בננות וצימוקים. כ-16% ממשתתפי המחקר נטלו תוספות מזון שהכילו מגנזיום.
מה שמייחד את הניסוי - שנקרא 'התפתחות סיכון לעורקים הכליליים אצל בוגרים צעירים' - הוא כי הוא כלל בעיקר אנשים צעירים בשנות העשרים לחייהם שאינם מבוגרים מספיק בכדי להתחיל לדאוג לגבי תוחלת החיים שלהם.
אפילו בגיל צעיר יותר, תזונה וסגנון חיים בריאים מסייעים בהארכת החיים. למרות שאלו תמיד האנשים בגיל העמידה המודאגים לגבי חיים ארוכים יותר בעוד שהצעירים אדישים לכך, המחקר מראה שכדאי שיעשו זאת.
בכל גיל, אנשים צריכים לקבל את הכמות המומלצת של מגנזיום. המוסד האמריקני לרפואה ממליץ על 400 מיליגרם לגברים ו-310 מיליגרם לנשים בגילאים 19-30, עם עלייה לנשים במהלך ההריון.
יש לזכור כי מגנזיום הוא רק חלק קטן מהשמירה על לב בריא. ההמלצות הסטנדרטיות הן המנעות מעישון, פעילות גופנית, אכילת פירות וירקות, ואכילה מעטה של מזונות שומניים.