חברת באר טוביה חנכה השבוע קטגוריה חדשה של עופות טבעיים ובריאים. החברה השיקה את "טבעוף" - עוף בריא, צעיר ואיכותי.
עופות סטנדרטיים מקבלים דרך מזונם כמות גבוהה במיוחד של מספר סוגי אנטיביוטיקה שתפקידם לזרז את גדילת העוף ולמנוע התפתחות טפילי מעיים. החומרים הללו מוצאים את דרכם אל גופנו לאחר אכילת עוף.
"טבעוף" אינו מכיל חומרים אנטיביוטיים וכימיים, מתאפיין בערכים קלוריים, באחוזי שומן נמוכים ונקי מחומרים מלאכותיים.
רם כהן, מנהל השיווק של באר טוביה עופות איכות, מסר כי "עוף הוא מוצר הנצרך בשכיחות גבוהה כמעט בכל בית בישראל. צריכת העוף השבועית בארץ הינה מהגבוהות בעולם. למרכיביו, איכותו וכמותו של הבשר הנצרך השפעה מצטברת על גופנו ובריאותנו. להרכבו התזונתי יש משמעות גדולה בהיבטים של בריאות ותזונה בעוד לטעמו יש משמעות בהיבט של 'איכות חיים'. אנו שוקדים כל העת פיתוח פתרונות קולינריים בריאים ומזינים, תוך מתן דגש על טעם אנין ומשובח. טבעוף גדל בצורה בריאה ומשום-כך הוא מכיל בתוכו ערכים תזונתיים גבוהים יותר מהמקובל, המשפיעים על בריאות הצרכן".
הרכבו התזונתי של "טבעוף" בהשוואה לעוף הגדל בתנאים רגילים: טבעוף מתאפיין ב-35% פחות קלוריות, 33% פחות שומן, מחצית מכמות השומן רווי ויותר חומצות שומן מסוג אומגה 3 הנודעות בתכונותיהן הבריאותיות.