פרופ' אריאל טואף מהמחלקה לתולדות ישראל באוניברסיטת בר-אילן, המתמחה בהיסטוריה של ימי הביניים, נבחר לשמש כחבר בהנהלה המדעית של המכון האירופי להיסטוריה של המזון.
המכון האירופי - להיסטוריה של המזון; נוסד רשמית בשנת 2002 בעיר טור שבצרפת. המכון פועל תחת חסותם של הקהילה האירופית (בריסל ושטרסבורג), המכון הלאומי הצרפתי ומשרדי החינוך והמדע של צרפת.
המכון האירופי להיסטוריה של המזון הנו מכון המחקר הראשון באירופה אשר מתמחה בשטח זה. הקמתו מהווה הוכחה לעניין הגובר בסוגיות היסטוריות בקרב הציבור והקהילה המדעית, ופעילותו מתבלטת במיוחד על-רקע בעיות המזון הרבות והמורכבות בהווה.
מוסד זה נהנה ממעמד ייחודי בעולם האקדמי, בשל כך שעמד בראש המגמה להפוך את ההיסטוריה של המזון לתחום מדעי לגיטימי.
מטרותיו העיקריות של המכון האירופי להיסטוריה של המזון הן להציג, לקדם, לגבש ולהפיץ את המחקר העוסק במוצרי מזון על שלל היבטיו ההיסטוריים המגוונים. חברי סגל המכון שואפים לקשור בין עבר להווה ולהשיב על שאלות אקטואליות הנוגעות למזון בעזרת הידע שמקורו בתקופות קודמות.
המכון מבקש, ברוח של פתיחות, לתאם בין פעילויותיהם של כלל החוקרים העוסקים בתולדות ימיו של המזון, ואשר מתמחים בעיקר בנעשה בזירה האירופית, או הממקדים את מבטם באזורים גיאוגרפיים אחרים מתוך גישה השוואתית.