סקר במדגם ארצי שנערך על-ידי מסעדת ברונו ממרכז עזריאלי בת"א בנושא ההעדפות מסעדות, המאכל האהוב ביותר במסעדות והתקציב הממוצע לארוחה במסעדות קובע ש-48% מהישראלים מוציאים בין 51-100 ש"ח לארוחה במסעדה.
המאכל האהוב ביותר על הישראלים במסעדות - 16% דגים, 9% סטייק, 8% פסטה, ורק 5% בשרים על האש.
הסקר נערך באמצעות מכון מותגים בקרב מדגם ארצי של 505 מרואיינים בוגרים (50% גברים 50% נשים) בנושא הרגלי הבילוי של הישראלים במסעדות קובע שהישראלי מוציא בממוצע על ארוחה במסעדה כ- 104 ש"ח. תוצאות הסקר קובעות ש-48% מוציאים על ארוחה בין 51 ל-100 ש"ח, 23% מוציאים על ארוחה עד 50 ש"ח, כ-15% מוציאים על ארוחה בין 100 ל-150 ש"ח, כ-9% מוציאים על ארוחה בין 151 ל-200 ש"ח, כ-2% מוציאים על ארוחה כ-200 ש"ח- 250 ש"ח, ו-3% מוציאים על ארוחה מעל 250 ש"ח לאדם.
מרואיינים נשואים עם ילדים מסרו שהם מוציאים סכומים גבוהים יותר מאשר מרואיינים רווקים. כמו כן, המרואיינים בגיל 35 -44 מוציאים את סכומי הכסף הגבוהים.
ביותר על ארוחות במסעדות לעומת המרואיינים ביתר הגילאים.
לשאלה מהו המאכל האהוב ביותר על הישראלים במסעדות, ענו: 16% דגים, 9% סטייק, 8% פסטה, 6% שניצל, 5% סלטים, 5% בשרים על האש, 4% שאוורמה, 3% חומוס, 3% פיצה, 2% סושי ו-2% עוגות ומתוקים.
לשאלה מהו הגורם המרכזי לקביעת מסעדה מועדפת: 30% ציינו אוכל עממי בסגנון ביתי, 12% מחירים סבירים, 10% אוכל גורמה, 9% שרות מקצועי יעיל ומסור, 7% מסעדה קרובה, נגישה ומקומות חנייה זמינים, 3% הכרות עם בעל המסעדה ו-1% שף ידוע. אחוז הגבוה יותר מעקרות הבית 50% מסרו כי הגורם המרכזי לקביעת מסעדה מועדפת עליהם הוא אוכל עממי בסגנון ביתי.
יוחאי פלג, בעלי מסעדת ברונו מציין, שתוצאות הסקר קובעות שהישראלים רואים ביציאה למסעדה בילוי פופולרי חברתי.