ביקורת "רות. סוף-סוף"

רות בסוף וירטואלי

שחקנית תיאטרון "גשר" רות רסיוק החליטה להקדים את המאוחר ● ליצור יחד עם אמיר ו. וולף, שאף ביים, מופע שיהיה כאילו סיכום סיפור חייה. לא, היא עוד לא מתה, היא צעירה, יפה ורעננה אך טרם זכתה לכוכבות ● התפקידים הקטנים בהם היא משחקת בגשר, חשפו כשרון מבטיח ● המופע "רות. סוף-סוף!" מעניק לנו הזדמנות לראות את הפוטנציאל המנץ מול עינינו

עליס בליטנטל כתבות תגובות
"למה לחכות 60 שנה לערב הוקרה, כשהפנים תהיינה חרושות קמטים, הזיכרון לא מדהים, הקול קצת חורק והשעון מתקתק? עדיף להקדים תרופה לזיקנה, ולספר לכם כבר עכשיו על מעלליה של רות אותם טרם הספיקה לחוות", כך פותחת הבלונדית היפה והחטובה את מופע היחיד שלה.

במופע כלולים מונולוגים שאותם טרם התבקשה לשחק, אך היא תאבה להם; שירים שעדיין לא שרה, אך בסיפור ההצגה היא משחקת כאילו היו חלק מסיפור חייה העתידי. גם אם היא ושותפה לכתיבת ההצגה, אמיר וולף, לא באמת הייתה זו שפירסמה שירים אלה - כי בסיפור משולבים שירים וקטעי חיים של זמרים מיתולוגיים כמו אדית פיאף (החיים בוורוד" ועוד שירים), הרי קולה המקסים, צורת ההגשה בתנועה, מה שמעניק לה נסיונה במשחק בתיאטרון והחן שהיא מקרינה - יוצרים מההצגה ערב נעים, מאתגר ושונה מהרגיל. משום שאינו איזה מיקבץ כלשהוא של שירים ותו לא. הסיפור שהם ארגו, הטובל בהומור, עשיר בתלבושות, תוך החלפת אישיותה מדמות לדמות שהיא מגלמת - כולן במהלך המאה העשרים, הסיפור משתלב יפה עם כל השירים וקטעי המשחק.

הטקסט השנון, המשחק המתבסס על אישיותה וחיצוניותה המלבבת, השירים שמלווים בנגינתו של המוסיקאי המחונן תמיר לייבוביץ׳, המתערב במהלך ההצגה, מעיר לה הערות, קם ממושבו, ומהווה עוד דמות במהלך ההצגה - כל אלה מרעננים, ומהווים סיבה טובה לצפות בהצגה.

כל הכבוד לתעוזה של השחקנית הצעירה המרימה מסך מעל עידן שעוד לא היה, אך חלקו כה מוכר, ומתמזג בהצלחה בסיפורה האישי, כך שכל מי שראה אותה כבר בהצגות תיאטרון גשר - ישמח לראותה במרכז המופע, העולה במועדון 71 הכסאות, שבאכסדרה התחתונה של תיאטרון גשר.
רזיוק. מאתגרת [צילום: יח"צ]
Author
מבקרת אמנות ותיאטרון | דוא"ל | רשימות | מעקב
תאריך: 24/12/2018 | עודכן: 24/12/2018
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]