אחד המנהגים הידועים בחג השבועות הוא אכילת מוצרי חלב וגבינות, אשר מלאים בסידן וברזל, אך האם ידעתם כי חלב עיזים מכיל לפחות 10% יותר סידן מאשר חלב פרה?
רבים אינם ערים לסגולותיו הרפואיות של חלב עיזים וליכולותיו המוכחות לרפא מחלות שונות. לרגל חג השבועות, אספנו מספר עובדות בריאותיות המבוססות על מחקרים שנערכו בישראל ובעולם, המצביעות על היתרון הבריאותי של חלב עיזים, בזכות מרכיביו הייחודים.
אומנם בחוגים מסוימים מקובל לחשוב, שעל-מנת ליהנות מיתרונותיו הבריאותיים של חלב עיזים, עדיף לשתות אותו ישירות מעטין העז, אולם הוכח כי גם לחלב העיזים המפוסטר, ישנם את אותם יתרונות המסייעים במניעת מחלות רבות.
חלב עיזים מאיץ התאוששות משלשולים
מחקר חדש שנערך לאחרונה באוניברסיטת קליפורניה בארה"ב, מצא כי חלב עיזים מכיל פרוטאין (חלבון) המצוי גם בחלב אם אנושי ומעודד את הצמיחה של חיידקי מעיים מועילים. חלבון זה נחשב לאחד מהרכיבים העיקריים בחלב אם התורמים להתפתחות מערכת העיכול בקרב תינוקות. יתרונות אלו של החלבון הנמצא גם בחלב עיזים, מסייעים להצלחת הטיפול בשלשולים הנגרמים מזיהום בקטריאלי במערכת העיכול. במהלך המחקר הוכח, כי מי שצרך חלב עיזים במהלך הימים בהם סבל משלשולים, החלים יותר מהר והתאושש מהר יותר מהמחלה.
חלב עיזים מקצר את זמן המחלה
ד"ר אורית הדר, מבית-החולים לילדים בריטיש קולומביה בקנדה וד"ר דן מירון, מהמרכז הרפואי העמק בעפולה, ערכו מחקר אשר הוכיח, כי שתייה או שטיפת הפה בחלב עיזים מפוסטר, מסייעת בקיצור משך הופעת התסמינים ומקלה על הכאב הנגרם לילדים אשר לקו במחלה נגיפית הכוללת פצעים בחלל הפה (פצעי אפטה). ממצאי המחקר מעידים על נטייה לשיפור בהרגשה הכללית וההיענות לשתיה ואכילה בילדים ששתו חלב עיזים במהלך מחלה נגיפית המערבת את חלל הפה.
חלב עיזים מנטרל חיידקים
מחקר שנערך במחלקה לביוכימיה באוניברסיטת אוסאקה שביפן, בדק לראשונה ריכוז של רכיבים שומניים ייחודיים המצויים בסוגי חלב שונים. רכיבים שומניים אלו, נבדקו בדגימות של חלב עיזים, חלב אם וחלב פרה. נבחנה יכולת השפעתם על נטרול פעילות הרעלנים העלולים לפגוע במערכות שונות בגוף (כמו מערכת העיכול ומערכת העצבים המרכזית) וכתוצאה מכך לגרום לנזקים נוירולוגים קשים. מניתוח תוצאות המחקר נמצא, כי חלב עיזים הינו היחיד בעל יכולת השפעה המנטרלת את הרעלן מסוג בוטוליניום.
חלב עיזים תורם לעלייה בספיגת הסידן
מנתונים של מחקרים מדעיים עלה, כי יעילות ספיגת הסידן טובה יותר בחלב עיזים לעומת חלב פרה. הוא מהווה מינרל החיוני לבניית העצמות בקרב ילדים ומונע הידלדלות של העצמות (אוסטיאופורוזיס) בקרב מבוגרים ומכיל לפחות 10% יותר סידן מאשר חלב פרה. כוס חלב עיזים מספקת כ-30% מהקצובה היומית של סידן למבוגרים.
- קיימת הוראה של משרד הבריאות, האוסרת למכור בארץ חלב לא מפוסטר או לשתות חלב ישירות מעטין העז, בשל הסיכון לחלות בברוצלוזיס, שהיא מחלה זיהומית ממושכת וקשה, הדורשת טיפול אנטיביוטי ארוך.
- קוראים המעוניינים להתעדכן במידע בריאותי ובמחקרים מדעיים על חלב עיזים מישראל ומהעולם, מוזמנים להצטרף לעמוד הפייסבוק.