בחודשים אפריל-מאי 2014 התחוור לכל מי שלא רצה לדעת על-אף החשיפות ב-News1, כי אכן:
אהוד אולמרט ואנשיו פעלו כ
ארגון פשיעה לכל דבר ועניין. כתבנו ואמרנו זאת ב-News1 החל מ-2006 עשרות אם לא מאות פעמים. זעקנו זאת, בנוסף, בראיונות ברדיו ובטלוויזיה. אלא שמרבית כלי התקשורת וגם משפטנים בכירים לא האמינו שכך הם פני הדברים. יותר מכך: פרשנים בכירים ומנחים אף הביעו בזמנו זעזוע מדברי הח"מ, ואמרו כי הטענות מוגזמות והזויות. אפילו היועץ המשפטי לממשלה, המשטרה והפרקליטות מיאנו במשך שנים למצות את הדין עם הפושעים, כגמולם, ומהתייחסות אליהם כאל חברים בארגון פשיעה.
עכשיו השתנו הנסיבות. המידע המפליל הפך לידיעה שיפוטית (משפט
הולילנד), ומה שלא הוצלב במשפטים שהתקיימו נגד אולמרט (ראשונטורס-טלנסקי, הולילנד), אומת באחרונה מיומניה המקוריים של
שולה זקן ומתמלילי השיחות שקיימה זקן עם אולמרט:
א)
פרשת הולילנד -
שופט בית המשפט המחוזי בתל אביב,
דוד רוזן, תיאר הן בהכרעת הדין והן בגזר הדין את מעשיהם הנפשעים של אולמרט ואנשיו, ומתיאורו עולה כי אכן מדובר בארגון פשיעה גדול שתקתק מיליונים לצדדים המעורבים על-חשבון הציבור, כמובן. השופט רוזן התייחס מפורשות לאולמרט כמי שפעל כעבריין בכיר בראש ארגון פשיעה, כשאמר בדיון בטיעונים לעונשה של שולה זקן דברים אלה (15.05.14):
-
"בוא נשים את הדברים, מה היה לנו ומה יש לנו, שיבוש ריחף מתחילת המשפט, היה ברור לגמרי גם בי-ם כשהיא שתקה, אף אחד לא חשב שהיא שותקת מפני שהיא זועמת על המשטרה, שיש לה כעס רב מצטבר בקרבה כנגד החוקרים, איך הם מעזים להפליל ראש ממשלה בישראל, היה ברור שמדובר פה שעבור כסף, נאשם 8 לא הסתיר את זה, הרי הוא אמר את זה פה במשפט: "אני יכול שלא לעזור לה?", היה ברור לגמרי שעורכי דינה קיבלו כסף, לאו-דווקא מכיסה, והמהפך חל ברגע שנכנסו אנשים שאינם קשורים, שאינם תלויים בכסף שקיבלו מנאשם 8. ועד כאן ההליך הוא הליך פלילי לחלוטין, שאנחנו רגילים, כל מי שיושב באולמות פליליים, אנחנו רואים כשיש לנו איזה, אני לא רוצה להשתמש בביטויים חריפים, אבל כל מי שמסתובב בבתי המעצר, אנחנו רואים כשנעצר - העבריין העיקרי, אנחנו רואים מיד שעורכי הדין בד"כ ממומנים על-ידי מס' 1, והמשטרה הרבה פעמים מוסרת חומר לשופט שעורך הדין שלו לא יודע כי עורך הדין הוא בעצם לא עורך הדין של הנאשם אלא עורך הדין של נאשם 1. זו תופעה רגילה ועד כאן לא היה שום דבר חדש".
ב)
פרשת השיבוש -
לאחר חקירה משטרתית קצרה, שהתקיימה בהוראת פרקליט המדינה עו"ד
שי ניצן, ובירור ממצאיה, הוכח מעבר לכל ספק כי אולמרט שיבש את הליכי החקירה והמשפט, הן במשפט ראשונטורס-טלנסקי (השיבוש הצליח, אולמרט זוכה), והן במשפט הולילנד (השיבוש הצליח חלקית, אולמרט לא הורשע בגין הטבת המיליונים שסידר מ
שמואל דכנר ל
אורי שטרית). הפרקליטות נמנעה בהודעתה לתקשורת (בפרשת השיבוש) ובהודעתה לבית המשפט העליון (בפרשת ראשונטורס-טלנסקי) מחשיפת הראיות, אך מסרה מפורשות כי אולמרט הדיח את שולה זקן לעדות שקרן תמורת שלמונים, הן ישירות, והן באמצעות ובסיוע צדדים שלישיים. וכך, כאמור, פועל ראש ארגון פשיעה.
|
|
|
1.
|
אולמרט פעל כראש ארגון פשיעה
|
|
|
|
אורי מסר. פעל כקונסיליירי [צילום: פלאש 90]
|
|
|
מאופן פעילותו של אולמרט בפרשת הולילנד ניתן לקבוע כי הוא פעל כראש ארגון פשיעה. ראיות לכך נמצאו למכביר. שלוש דוגמאות:
- בפרשת הולילנד שנחשפה ב-News1 - בהוראתו/הנחייתו ניתנו על-ידי שמואל דכנר מתנות כספיות בהיקף כספי גדול של מאות אלפי דולרים לשורה של גורמים שסרו למרותו, ובראשם: שולה זקן ואורי שטרית. תמורת זאת סיפסר אולמרט באינטרסים של הציבור הרחב, כשפעל למתן הטבות ליזמים בשורה של פרויקטים: הולינד, הזרע, תעשיות מלח;
- בפרשת טלנסקי שנחשפה מיומניה של שולה זקן - נמצא כי עו"ד אורי מסר, שנהנה מחסינות בתקופת כהונתה של רעייתו דוידה לחמן-מסר כמשנה ליועץ המשפטי לממשלה, שימש בפועל כקונסיליירי של אולמרט, כשהחזיק עבורו, בין היתר, מאות אלפי דולרים בכספת במשרדו. שתיקתה של שולה זקן, שקיבלה לידיה חלק ניכר מהכסף, בבהילות, בסמוך לעיתון הבדיקה שנערכה אצל מבקר המדינה בפרשת כרמיה (שנחשפה ב-News1), היא שהביאה לזיכויו של אולמרט במשפט שנערך בירושלים;
- בפרשת ראשונטורס התחוור, מעדותה החדשה של שולה זקן, כי אולמרט אכן ידע על כל אותם כספים שהוצאו במרמה ובתחבולה משורה של גורמים, ובהם אפילו יד ושם, עבור אולמרט אישית ובני משפחתו. שתיקתה של שולה זקן, בעידודו ובמימונו של אולמרט, הם שהביאו לזיכויו בפרשה זו, במשפט בירושלים.
|
|
|
|
2.
|
כיצד מוגדר ארגון פשיעה
|
|
|
|
ניצן. סממנים של ארגון פשיעה [צילום: פלאש 90]
|
|
|
פרקליט המדינה עו"ד שי ניצן התייחס אל אולמרט ואנשיו, בהתבטאויותיו ובמסמכים שהציג, כאל ארגון פשיעה. ואכן, בחוק מאבק בארגוני פשיעה, התשס"ג-2003, הוגדר "ארגון פשיעה" כדלקמן:
-
חבר בני אדם, מואגד או בלתי מואגד, שפועל בתבנית מאורגנת, שיטתית ומתמשכת לעבירת עבירות שלפי דיני ישראל הן מסוג פשע או עבירות המנויות בתוספת הראשונה, למעט עבירות מסוג פשע המנויות בתוספת השנייה; לעניין זה אין נפקא מינה -
(1) אם חברי הארגון יודעים את זהות החברים האחרים אם לאו;
(2) אם הרכב חברי הארגון קבוע או משתנה;
(3) אם העבירות כאמור ברישה נעברות או מיועדות להיעבר בישראל או מחוץ לישראל, ובלבד שהן מהוות עבירות הן לפי דיני ישראל והן לפי דיני המקום שבו נעברו, או שלפי הדין הישראלי חלים עליהן דיני העונשין של ישראל אף אם אינן עבירות לפי דיני אותו מקום;
(4) אם הארגון מבצע גם פעילות חוקית ואם הוא פועל גם למטרות חוקיות;
|
|
|
|
3.
|
אולמרט הפעיל "חבר בני אדם"
|
|
|
|
שולה זקן. היומנים נפתחים [צילום: פלאש 90]
|
|
|
עינינו הרואות: החוק שנועד למאבק בפשיעה חמורה 'בשוק האפור' וגביית החובות, ניהול בתי קזינו בלתי חוקיים ובתי בושת, וכן ניהול משחטות רכב, יבוא והפצת סמים מסוכנים, גביית דמי הגנה (דמי חסות), הלבנת הון לצורכי ארגון הפשע עצמו ועבור אחרים, חופף, בחלק מהגדרותיו, את המעשים שהתגלו במשפטים ובחקירות נגד אולמרט.
כי זאת יש לדעת: אולמרט הפעיל "חבר בני אדם". הם פעלו "בתבנית מאורגנת" וביצעו עבירות מסוג פשע באופן שיטתי ומתמשך בשורה של פרשות. הם ביצעו עבירות מסוג: שוחד, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, עבירות על פקודת מס הכנסה, עבירות על חוק איסור הלבנת הון ועוד. על-כן אין מנוס מלמצות את הדין עם אולמרט ואנשיו, בדיוק כפי שנעשה הדבר לגבי ארגוני הפשע המוכרים בישראל.
בשורה התחתונה: אם לא ישכיל אולמרט לקבל את הדין ולהודות בעבירות שביצע - במסגרת הסדר טיעון כולל (הולילנד, ראשונטורס-טלנסקי, פרשת השיבוש), לא יהא מנוס ממיצוי הדין המלא עימו כראש ארגון פשיעה. בנסיבות אלה, ומחמת חומרת מעשיו, הוא עלול להישלח לתשע שנות מאסר ואולי אף יותר.
|
|