על דחליל ואנטישמיות

לפיד: "האנטישמים לא היו רק בגטו בודפשט, האנטישמים היו סוחרי עבדים שזרקו מספינות עבדים למי האוקיינוס עבדים כבולים בשרשראות"
אפרים הלפרין יומני בלוגרים תגובות
בואו נראה מה אמרו בכירינו בפורום הגלובלי למאבק באנטישמיות.

נשיא המדינה, יצחק הרצוג, בפתיחת הפורום:

"המאבק באנטישמיות יהיה אחד מנושאי הדגל במהלך כהונתי כנשיא. ראינו עלייה באנטישמיות במהלך הזדמנויות שונות בעת האחרונה, כגון במהלך מבצע "שומר החומות" שבו עברנו תקופה מורכבת ומאתגרת. אחת הסוגיות המרכזיות שעלינו להתמודד איתן היא ׳ועידת דרבן׳ הקרובה. ועידות קודמות גרמו לנזקים ולכן עלינו לפעול בנחרצות, באחדות וללא מורא כנגד ועידה זו. מדובר בכינוס של שנאה והשמצה, אירוע אנטישמי במובנו הגרוע ביותר. לצורך כך יש לפעול מול ממשלות, ארגונים ומעצבי דעת קהל ולדאוג לכך שכינוס נורא זה לא יתקיים".

מלים כדורבנות.

שר התפוצות, ד"ר נחמן שי:

"אנחנו, כאן במדינת ישראל, חייבים להבין כי המציאות בישראל וההחלטות המתקבלות בממשלת ישראל, הן בעלות השפעה ישירה על הקהילות היהודיות ברחבי העולם. מתפקידי כשר התפוצות להיות החוליה המקשרת בין יהדות העולם, יחידים או קהילות, ולהעביר את התחושות אל שולחן הממשלה. מדינת ישראל היא מדינת העם היהודי, ועל כן תעמוד בסולידריות עם יהדות התפוצות, תמיד".

מלים כדורבנות.

שר החוץ יאיר לפיד

"האנטישמים לא היו רק בגטו בודפשט. האנטישמים היו סוחרי עבדים שזרקו מספינות עבדים למי האוקיינוס עבדים כבולים בשרשראות. האנטישמים הם בני שבט ההוטו ברואנדה שטבחו בבני שבט הטוטסי. האנטישמים הם קנאים מוסלמים שהרגו בעשור האחרון יותר מ-20 מיליון מוסלמים אחרים. האנטישמים הם דאעש, ובוקו חארם. האנטישמים הם אנשים שהורגים במכות צעירים מהקהילה הלהט"בית. האנטישמים הם כל מי שרודף אנשים לא בגלל מה שהם עשו, אלא בגלל מה שהם. בגלל איך שהם נולדו. האנטישמיות היא לא השם הפרטי של השנאה, היא שם המשפחה שלה. היא כל מי שאכול שנאה עד כדי כך שהוא רוצה לרצוח ולהשמיד ולרדוף ולגרש אנשים רק בגלל שהם שונים ממנו".

דחליל, פשוט דחליל.
Author
מהנדס חשמל בוגר הטכניון. עסק ועוסק לאורך השנים בפיתוח אלקטרוניקה ותוכנה, הן כשכיר והן כעצמאי.
תאריך: 18/07/2021 | עודכן: 18/07/2021
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
על דחליל ואנטישמיות
תגובות  [ 5 ] מוצגות   [ 5 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
בליל של קלישאות,
18/07/21 09:42
2
באום
18/07/21 10:17
 
לבריו
18/07/21 17:37
 
ה.א
18/07/21 20:06
 
ה.א
18/07/21 19:38
ברחבי הרשת / פרסומת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: [email protected]