נגד "עץ הדעת"

הרבנים האלה יודעים את האמת, ברגע ששיעור ניכר של חרדים יגיע לצבא הם יתאהבו בו הם ירצו לחיות את הווייתו גם את החרות והשוויון ביחסים, גם את התוכן

דן מרגלית יומני בלוגרים גיוס חרדים תגובות
מדוע שולחים הרבנים החרדים את צעיריהם הנבערים מדעת להפגין באלימות נגד צווי הגיוס לצה"ל? יש סיבה בולטת. הם חוששים שבצה"ל יאכלו מעץ הדעת. כמו אז, בגן עדן, כשאלוהים טעה מבחינתם ולא מנע את התפוח ההוא מאדם וחווה. הם אכלו, ובזכות זה יש לנו AI.

הרבנים האלה יודעים את האמת, ברגע ששיעור ניכר של חרדים יגיע לצבא הם יתאהבו בו. הם ירצו לחיות את הווייתו. גם את החרות והשוויון ביחסים, גם את התוכן. והם יגררו את אחיהם.
החרדים האלה יסתערו על 8200 ועל קורס קצינים. הם יודעים ללמוד והם גם יתחזקו בגופם, וכל כך יצליחו שנכדינו עוד עלולים לקונן יום אחד הכיצד הגיעה הכיפה השחורה לעמדות כה בכירות בצה"ל. ואולי הם יהיו רק כיפות שחורות לשעבר.

זה די מקביל ליחסו של בנימין נתניהו לאקדמיה. הסקרים מראים לו שבוחריו באים יותר מבין אלה שלא הגיעו ללמוד במכללה מאשר מאלה שהלכו לאוניברסיטה. אז הוא אינו מעודד את תומכיו להעדיף את הקתדרה על בעלי הדוכנים בשוק.
פורסם בדף הפייסבוק של דן מרגלית
Author
עיתונאי, פרשן | ראיתי שמעתי | דוא"ל | רשימות | מעקב
תאריך: 06/08/2024 | עודכן: 06/08/2024
+רק 48 חרדים התייצבו בלשכת הגיוס ביומיים הראשונים 20:41 06/08/24 | עידן יוסף
צה"ל מודיע רשמית שרק 48 חרדים התייצבו בלשכת הגיוס לצו ראשון ביומיים האחרונים מתוך 900 שזומנו (כאן חדשות).
+מפגינים חרדים פרצו לבסיס תל השומר: המשטרה והצבא פועלים להוצאתם בכוח 14:57 06/08/24 | מירב ארד
מפגינים נגד גיוס חרדים פרצו לבסיס תל השומר. כוחות גדולים של משטרה וצבא מפטרלים בבסיס וממשיכים להוציא את המוחים החוצה בכוח.
+שוב עימותים בהפגנת החרדים הקיצוניים בכניסה ללשכת הגיוס 11:41 06/08/24 | מירב ארד
משבר גיוס החרדים: גם היום הפגנות סוערות של חרדים קיצוניים מחוץללשכת הגיוס בתל השומר במטרה למנוע את כניסת החרדים שקיבלו צווי גיוס. עימותים נרשמו בין המוחים למשטרה שהציבה מחסומים וגדרות במקום.

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
נגד "עץ הדעת"
תגובות  [ 1 ] מוצגות   [ 1 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
שלמה המגיב
6/08/24 14:31
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / גיוס חרדים
יום גיוס החרדים הראשון. ההפגנה סמוך ללשכת הגיוס בקריית אונו הסתיימה (5.8.24) ובמהלכה שלושה שוטרים נפצעו. כלל הצירים נפתחו לתנועה.
05/08/2024 | עידן יוסף | חדשות

גיוס בני ישיבות: הבוקר כ-600 בחורי ישיבות חרדיות, שקיבלו צו ראשון אמורים להתייצב בלשכת הגיוס בתל השומר. במקום עשרות חרדים ניסו לחסום את הכניסה והתעמתו עם המשטרה שהציבה מחסומים במקום, שלושה מהם נעצרו. במקביל, השוטרים הרסו מאהל שעליו נכתב שאסור להתגייס, והדפו את המוחים באמצעות פרשים.
05/08/2024 | מירב ארד | חדשות

יחידת מיטב באגף כוח האדם בצה"ל, המטפלת בגיוס לשירות צבאי, שלחה (21.7.24) 1,000 זימוני "צו ראשון" (לצורכי רישום ומיון ראשוני בלבד) לחרדים. הצווים נשלחו משלוש לשכות גיוס עיקריות - ירושלים, טבריה ותל השומר; 50% מהם נשלחו לחרדים בני 21 ומעלה. זאת, מבין 63,000 חרדים שהגיעו לגיל גיוס ולא גויסו ומתוך 3,000 צווים שתכנן צה"ל לשלוח בשלב הראשון.

דיון נוסף בהצעת חוק הגיוס בוועדת החוץ והביטחון. לאחר שבדיון אתמול עלה כי למרות שבכוונת צה"ל להוציא צווים כבר ביום ראשון, וטרם נקבעו מספרים ותבחינים, ביקש יו"ר הוועדה, ח"כ יולי אדלשטיין, לכנס שוב את הוועדה על-מנת לקבל פרטים יותר ברורים בדבר הצווים הצפויים לצאת.
18/07/2024 | עידן יוסף | חדשות

בואו נקדים ונאמר שכולנו שואפים לאיזון הרבה יותר נכון בנטל. חוסר האיזון המשווע קורא לתיקון, ההנהגה הפוליטית והרוחנית של החרדים בישראל מתנהגת מתחת לכל ביקורת, מבזה את עצמה ואת קהלה, פוגעת בעיקר בחרדים הגדלים להיות בורים בהשכלתם הכללית ולכן גם משוללי יכולת כלכלית, וכל מי שלא מתקן את המצב הזה עובר בראש ובראשונה על מצוות התורה, ודאי עובר על חובת הסולידריות החברתית, ומזה כשבוע קורא גם להפר את החלטת בג"ץ או אפילו מפר אותה במו ידיו.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il