ליערה שפירא זה לא היה קורה

כתבת הכלכלה דנה ירקצי סיקרה בחדשות הערב פרשייה פוליטית באופן מגמתי. היא שילבה את דעתה האישית, הזכירה אירועים לא רלוונטיים והציגה תמונה חד-צדדית תוך העדר אתיקה עיתונאית

עידן יוסף יומני בלוגרים שידור ציבורי תגובות
דנה ירקצי היא כתבת הכלכלה של כאן חדשות. בסוף השבוע האחרון הכינה כתבה ל"חדשות הערב" של כאן 11 שלא בתחום מומחיותה - פוליטיקה. על סיקור הזירה הפרלמנטרית מופקדת בשגרה יערה שפירא, כתבת מקצועית שמודעת לצורך לדווח באובייקטיביות וללא פניות בתחום סיקור רגיש זה.

הכתבה אותה הכינה ירקצי עסקה בסיפור ההתכתבויות המיניות שיוחסו לחבר הכנסת חנוך מילביצקי. במקום לגלות את הזהירות הראויה, התנהלה הכתבת כפיל בחנות חרסינה. היא חילקה את הכתבה לשלושה חלקים: א. דיווח על פרטי האירוע; ב. הזכרה של פרשיות עבר; ג. הבעת דעה אישית.

הדיווח הקצר על פרטי האירוע אכן שיקף את המציאות (פרט לחוסר היכולת של הכתבת לבטא נכון את שם משפחתו של הח"כ. אבל העילגות הלשונית של ירקצי, שהידע הלשוני הלקוי שלה בעברית ניכר כמעט בכל דיווח שלה, היא מן המפורסמות, ולא ברור מדוע מנהליה בתאגיד לא שולחים אותה לקורס בנושא).

בחלקה השני של הכתבה, בחרה ירקצי להזכיר שני ראיונות סוערים באולפני כאן 11 - האחד שבו התווכח מילביצקי עם אח של חטוף, ויכוח לגיטימי שגלש למחוזות רגשיים; והשני, שבו הפגין בורות כאשר לא הכיר את עברו הפוליטי של נחמן שי. מה זה קשור? לדנה הפתרונים. האם כדי למלא זמן שידור היה נכון להזכיר זאת? כאן כבר מדובר בשיקולי עריכה, ובהקשר אחר - כעורך אולי לא הייתי פוסל זאת, וגם לא הייתי נכנס לשאלה מדוע מכל פועלו של מילביצקי כחבר כנסת פעיל בוועדות הכנסת בחרה הכתבת - שכאמור הפרלמנט אינו מעיסוקה בשגרה - להביא דווקא את הצהוב והשלילי.

המצב כאן שונה בתכלית. ירקצי למעשה הופכת את הקורבן לנאשם. האם מקרה שבו חברת כנסת מ"יש עתיד" לדוגמה הייתה נופלת קורבן לסחיטה מינית דומה היה זוכה לאותו סוג של סיקור? הרי תכתובות מיניניות שכאלה ניתן ליצור בקלות באמצעות בינה מלאכותית, ורק לאחרונה פורסם על תלמידת תיכון שתמונות עירום שלה שנוצרו ב-AI הופצו ברשת. איזה מין מסר לבני נוער שנפגעו מעבירה ירקצי כאשר היא מתארת את מילביצקי כמי שכביכול הביא על עצמו את הסחיטה?

חלקה השלישי והאחרון של הכתבה, שנבנה כמגדל קלפים על חלקה השני, הוכיח מעל לכל ספק שמדובר בכתבה מגמתית ומניפולטיבית שנועדה לבטא את דעתה האישית של ירקצי לא רק על מושא הסיקור אלא גם על יתר חבריו בכנסת. וכה אמרה:

  • "מיליביצקי הוא רק סימפטום לתופעה רחבה יותר של חברי כנסת שעסוקים בזמן המלחמה בסערות תקשורתיות, בעימותים עם משפחות חטופים ובחוסר יכולת לקבל עליהם אחריות על טבח שבעה באוקטובר. במקום לעבוד למען הציבור, החיילים והחטופים".


מי הם אותם חברי כנסת אותם מאשימה ירקצי? מניין ה"מומחיות" שלה לקבוע שמדובר ב"תופעה"? האם מילביצקי עוסק רק ב"סערות תקשורתיות ועימותים עם משפחות חטופים" או שבמסגרת עבודתו במשכן הכנסת יש גם עשייה טובה וחיובית למען משפחות החטופים, החיילים והציבור שירקצי בוחרת להסתיר מצופי שידורי התאגיד?

אסכם בלשונה של הגברת: ירקצי היא רק סימפטום לתופעה רחבה יותר של עיתונאים העסוקים בסערות תקשורתיות, ובחוסר יכולת לדווח או לתת פרשנות מבלי להשחיל לתוכה את דעתם האישית, שמעניינת כקליפת השום. זאת, במקום לעבוד למען ציבור צופי השידור הציבורי ולשקף את המציאות כהווייתה באופן נקי, הגון וחף מפניות אישיות, כפי שמחייבים כללי האתיקה של התאגיד.
Author
עיתונאי וראש מערכת החדשות. חשבון ב-X ↗ ; פייסבוק ↗
תאריך: 15/09/2024 | עודכן: 15/09/2024
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט סדום ועמורה עיתונות
ליערה שפירא זה לא היה קורה
תגובות  [ 3 ] מוצגות   [ 3 ]  לכל התגובות        תפוס כינוי יחודי            
כותרת התגובה שם הכותב שעה    תאריך
1
מוטי1
17/09/24 10:50
2
בני תור קל
17/09/24 12:27
3
שונא ביביסטים
17/09/24 13:35
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / שידור ציבורי
בצל מחלוקות ועתירות לבג"ץ, הקים אשתקד שר הביטחון יואב גלנט ועדה מייעצת בראשות מנכ"ל משרד הביטחון, אייל זמיר, לבחינת עתידה של תחנת הרדיו הצבאית גלי צה"ל. הוועדה התכנסה במשך מספר חודשים, נפגשה עם מגוון בעלי עניין, בהם מפקדי התחנה לשעבר, אנשי תקשורת, אקדמיה ונציגי צה"ל, ובחנה את כל האפשרויות העומדות על הפרק, החל בסגירת התחנה ועד להפרטתה.

פרסום ראשון: בתום בירור משמעתי שנערך לשדרן גלגלץ, גיא חג'ג', החליט מנהל גלגלץ, נדב רביד, להטיל עליו עונש מקל במיוחד - השעיה חד-פעמית מהגשת תוכניתו השבועית. רביד נימק זאת בכך שחג'ג' "הבין ששגה בהתנהלותו והתנצל על כך".
05/09/2024 | עידן יוסף | חדשות

השתלחות חסרת תקדים בתחנת הרדיו הצבאית גלגלץ נגד הממשלה והעומד בראשותה. אמש (1.9.24) בשעה 22:00 שודרה תוכנית מוזיקה שבמהלכה ניצל אחד משדרני התחנה את מיקרופון השידור הציבורי להשמעת דעותיו הפוליטיות תוך שהוא קורא למאזיניו לצאת להפגין נגד הממשלה, תוך השמעת חרפות וגידופים.
02/09/2024 | עידן יוסף | חדשות

לקראת סיום תפקידו של נדב רביד כמנהל גלגלצ בסוף השנה, מינה מפקד גלי צה"ל, טל לב רם, ועדת איתור לבחינת מועמדים לתפקיד. הוועדה תפעל לאיתור ולמיון של מועמדים ותמליץ למפקד גלי צה"ל על מספר מצומצם מתוכם, מהם יתרשם באופן אישי ולבסוף יבחר את מנהל גלגלצ הבא.
26/08/2024 | עידן יוסף | חדשות

הפזמונאי ושדרן הרדיו יובב כץ הלך לעולמו (שבת, 17.8.24). בן 88 היה במותו. הוא מת במרכז לטיפול תומך לאחר מחלה.
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il