סגירת פיות

זכיתי לחרפות גסות ומבזות של פניה עוז, שזוכרת את הסקירה החיובית שלי על ספרה של גליה עוז, שחשפה את הסופר הידוע כאישיות פסיכופתית

דרור גרין יומני בלוגרים בינה מלאכותית תגובות
יום שישי פרסמתי בקבוצת 'לא סופרים' של עיתון 'הארץ' הרהור על ספר שירה שנכתב על-ידי בינה מלאכותית. כתבתי שם שהבינה המלאכותית היא למעשה מודל של אישיות פסיכופתית (שמחליפה את המודל הקדום של אלוהים). תיארתי את האישיות הפסיכופתית לא כעלבון או כ'הפרעה', אלא כאישיות שעומדת בראש ההיררכיות של עולמנו (בעסקים ובפוליטיקה), כאישיות ריקה מתוכן המשתלטת על נכסיהם של אחרים. זהו מודל ההצלחה הקפיטליסטי. ציינתי את היטלר ודונלד טראמפ ובנימין נתניהו, וכתבתי שלבינה המלאכותית אין יכולת אמפתית, והיא כותבת כמו סופרים שאין להם אמפתיה לגיבורים שלהם, למשל עמוס עוז.

זכיתי, כמובן, לחרפות גסות ומבזות של פניה עוז, שזוכרת את הסקירה החיובית שלי על ספרה של גליה עוז, שחשפה את הסופר הידוע כאישיות פסיכופתית. בהמשך, מנהלת הקבוצה 'לא סופרים' של 'הארץ' דרשה ממני בשם מערכת 'הארץ' למחוק את שמותיהם של נתניהו ועמוס עוז, ואיימה למחוק את הפוסט שלי. היא אסרה עלי לציין את העובדה שהטקסט שלי מצונזר.

במשך שנים רבות אני כותב על הכיבוש ועל האפרטהייד. ספרי בנושאים אלו נאסרו להפצה בשטחים הכבושים, וחלקם הוחרמו על-ידי התקשורת בישראל. בשנים האחרונות אני עד להשתלטות התרבות הפשיסטית בישראל, ועל ההתקרנפות של רוב תושבי ישראל. לתקשורת הישראלית יש מקום מרכזי בהתקרנפות זו.

קשה לי לשאת את רצח-העם בעזה, ואת השתיקה של רוב תושבי ישראל. למרות זאת נחרדתי דווקא מן הצנזורה חסרת הפשר הזו של עיתון 'הארץ'. כשהעיתון שדוגל בחופש ביטוי וליברליזם חוסם את פי, אני מבין שכבר עכשיו פי חסום בישראל, ושהדעות הפוליטיות שלי מסכנות את קיומי. (בשנים האחרונות אני חוקר את מהותה של האישיות הפסיכופתית, שאינה 'הפרעת אישיות' אלא תנאי להצלחה בתרבות שבה אנו חיים, ואני כותב על כך בספר שיצא לאור השנה).
Author
ד"ר לפסיכותרפיה וסופר עברי | רשימות | מעקב
ד"ר לפסיכותרפיה וסופר עברי
תאריך: 17/02/2026 | עודכן: 17/02/2026
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות / בינה מלאכותית
ענף החקלאות באוסטרליה עובר שינוי טכנולוגי משמעותי עם כניסתן של מערכות בינה מלאכותית לניטור וספירת עדרים. הפיתוח החדש, המשלב מצלמות ברזולוציה גבוהה ואלגוריתמים של למידת מכונה, מאפשר לבעלי החוות לספור אלפי ראשי צאן בתוך שניות, משימה שבעבר דרשה שעות עבודה רבות.
13/02/2026 | יואב יצחק | חדשות

חברת ההזנק אי.אי.בי.אף (AIVF) מתל אביב פנתה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בבקשה דחופה למתן צו פתיחת הליכים לפירוקה. החברה, שהוקמה ב־2018 ופיתחה פלטפורמת בינה מלאכותית לניתוח נתונים מורפולוגיים של עוברים בהליכי הפריה חוץ־גופית, הצהירה כי היא חדלת פירעון ואינה מסוגלת לעמוד בהתחייבויותיה השוטפות, לרבות תשלומי שכר לעובדים והחזרי הלוואות לנושיה, ובהם בנק לאומי ומשקיעים זרים.
13/02/2026 | יצחק דנון | חדשות

קשה יותר ויותר למצוא חשמלאים ופרויקטים בבנייה נתקעים. סמארטפונים יתייקרו למשך שנים רבות. יזמות מבטיחה אינה מצליחה למצוא מימון. אלו גם רק כמה מהשלכות ההשקעות העצומות בבינה מלאכותית, המושכת משאבים ותשומת לב מענפים אחרים – מתריע וושינגטון פוסט.

Google ביצעה עידכון תשתיתי אך משמעותי במערכת הבינה המלאכותית שלה: דגם Gemini 3 Flash הוגדר כברירת המחדל ביישומון Gemini ובמצב הבינה המלאכותית במנוע החיפוש. המשמעות המעשית פשוטה: רוב המשתמשים מקבלים מעתה את גרסת Flash באופן אוטומטי, מבלי לבחור ידנית דגם אחר.
03/02/2026 | עידן יוסף | חדשות

המדינה מבקשת להכניס בינה מלאכותית אל לב תהליכי האסדרה - אך אינה מתכוונת לשלם על כך. רשות האסדרה שבמשרד ראש הממשלה פרסמה קול קורא לשיתוף פעולה עם מוסדות אקדמיים וגופים ללא מטרות רווח, לצורך פיתוח והטמעה של כלים מבוססי בינה מלאכותית שיסייעו לנתח חקיקה, נהלים והוראות שלטוניות, למדוד עלויות ציות ולהפוך טקסטים ביורוקרטיים לנתונים כמותיים.
03/02/2026 | עידן יוסף | חדשות
+ כיתבו בפורומים של News1 + חדשות נוספות ברשת | + הודעות נוספות ברשת | + בלוגרים ברשת
News1 ׳ž׳—׳œ׳§׳" ׳¨׳׳©׳•׳ ׳" :  ניוז1  |   |  עריסת תינוק ניידת  |  קוצץ ירקות מאסטר סלייסר  |  NEWS1  |  חדשות  |  אקטואליה  |  תחקירים  |  משפט  |  כלכלה  |  בריאות  |  פנאי  |  ספורט  |  הייטק  |  תיירות  |  אנשים  |  נדל"ן  |  ביטוח  |  פרסום  |  רכב  |  דת  |  מסורת  |  תרבות  |  צרכנות  |  אוכל  |  אינטרנט  |  מחשבים  |  חינוך  |  מגזין  |  הודעות לעיתונות  |  חדשות ברשת  |  בלוגרים ברשת  |  הודעות ברשת  |  מועדון +  |  אישים  |  פירמות  |  מגשרים  |  מוסדות  |  אתרים  |  עורכי דין  |  רואי חשבון  |  כסף  |  יועצים  |  אדריכלים  |  שמאים  |  רופאים  |  שופטים  |  זירת המומחים  | 
׳ž׳•"׳œ ׳•׳¢׳•׳¨׳š: ׳™׳•׳׳‘ ׳™׳¦׳—׳§ ֲ© ׳›׳œ ׳”׳–׳›׳•׳™׳•׳× ׳©׳ž׳•׳¨׳•׳×     |    ׳©׳™׳•׳•׳§ ׳•׳₪׳¨׳¡׳•׳ ׳‘ News1     |     RSS
׳›׳×׳•׳‘׳×: ׳“"׳¨ ׳׳œ׳™׳”׳• ׳›׳”׳Ÿ 1 ׳₪׳×׳— ׳×׳§׳•׳” 4976012 ׳˜׳œ: 03-9345666 ׳₪׳§׳¡ ׳ž׳¢׳¨׳›׳×: 03-9345660 ׳“׳•׳׳œ: New@News1.co.il